Blog

Recensie – Bestseller ‘Vier plus één’ door Jojo Moyes

IMG_8844

Tijdens het lezen van de laatste pagina’s van het boek Voor jou door Jojo Moyes, maakte ik een fout: ik las in een drukke bus. Tranen liepen over mijn wangen, terwijl we als sardientjes snakten naar zuurstof. Voor jou, de feelgoodroman van deze zomer geschreven door Jojo Moyes, is een bestseller en deze roman stond erg lang in de Bestseller 60. Na het verkoopsucces van Voor jou, is hier nu eindelijk (wat heb ik hier naar uitgekeken!) haar nieuwe roman: Vier plus één! Ik vertel je meer over het boek én deel mijn leeservaring.

Over het boek  
Jess is een alleenstaande moeder met twee banen. Haar dochter Tanzie is briljant in wiskunde en haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Maar Jess blijft opgewekt en knoopt de eindjes aan elkaar, zo goed en zo kwaad als het gaat. Als Tanzie mag meedoen aan een wiskundewedstrijd in Schotland weet Jess dat dit een unieke kans is, want als Tanzie wint kan ze naar een betere school gaan. Maar eenmaal op weg begeeft hun auto het al voor ze de stad uit zijn en lijkt ook deze kans verkeken. Tot Ed langsrijdt en hun een lift aanbiedt…

Over Jojo Moyes
Jojo Moyes behaalde wereldwijd hoge noteringen in de bestsellerlijsten met haar roman Voor jou. Het boek ging drie miljoen keer over de toonbank en de verfilming is in de maak. Ook Vier plus één is een internationaal succes. In Duitsland kwam Vier plus één bij verschijnen direct op nummer 1 binnen in de bestsellerlijsten, waarmee het immense succes van Voor jou overtroffen werd. Ik ben zo benieuwd wat deze titel in Nederland gaat doen!

‘Puur, grappig, oprecht en verdrietig. Dit is verhalen vertellen op zijn best.’ – Marie Claire

Mijn mening
Het allerleukste aan het werken bij een uitgeverij (naast de lieve collega’s en het leuke contact met pers en bloggers) is het lezen van de heerlijke boeken. En regelmatig nog voordat deze zijn verschenen. Voor jou verslond ik, het was een heerlijk boek waar ik volop van heb genoten en ik vond het extra jammer dat het uit was. Ik wou meer! En daar was dan het langverwachte leesexemplaar die binnenkwam bij Uitgeverij De Fontein van het nieuwste boek van Moyes Vier plus één. Natuurlijk kon ik het niet laten om dit boek te lezen. Ik werd gegrepen vanaf de eerste bladzijdes en ik kon niet meer stoppen door de meeslepende schrijfstijl van Moyes. En als ik noodgedwongen Vier plus één toch even aan de kant moest leggen, dan kon ik ontzettend genieten van de mooie cover. Het is echt een must read én interieur-detail voor op je nachtkastje.

De hoofdpersonage is een dappere vrouw die ongelooflijk hard werkt, voor alles. Je hoopt zo dat het harde werken op een dag wordt beloond, want ze moet ontzettend veel moeite doen om rond te komen. Het onderwerp is erg actueel, er heerst hoge werkloosheid en er is veel meer armoede dan je denkt, juist ook in Nederland. Dit boek maakte mij hier nog meer van bewust dan ik al dacht, ik wou dankzij dit mooi beschreven thema ook helpen! In het boek wordt een prachtige reis beschreven vol ups en downs, op een luchtige, maar rakende manier. En dan komt het pijnlijke besef dat ook bij dit boek een keer de bladzijdes ophouden. Ik kijk nu al uit naar een nieuwe topper van Moyes!

Als je Vier plus één leest, wil je gezinnen zoals geschetst door Moyes van Jess, Tanzie en Nicky vooruit helpen. LINDA.Foundation is een initiatief van Linda de Mol en het tijdschrift LINDA. Samen met zoveel mogelijk donateurs willen zij meer begrip en vooral positieve actie creëren voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben. Kijk voor meer informatie over dit geweldige initiatief op www.LindaFoundation.nl 

Conclusie
De schrijfstijl van Jojo Moyes is verslavend goed en haar invalshoeken zijn ontzettend origineel. Ik werd Vier plus één ingetrokken en het was lastig om na het lezen dit mooie gezin los te laten. Jess voelde als een goede vriendin! Mijn verwachtingen waren torenhoog na het lezen van Voor jou, maar Moyes heeft zelfs deze weten te overtreffen! Dit is officieel mijn favoriete boek van 2014!

Aantal sterren: ✩✩✩ [5/5]
Titel: Vier plus één, Auteur: Jojo Moyes, Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein, Prijs: €19,99, Aantal pagina’s: 400,  ISBN 789032514716

Vier plus één ligt vanaf 30 september in de (web) winkels.

Heb jij al een keer een boek gelezen van Jojo Moyes? Wat is jouw favoriete genre?

Liefs Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.