Mijn reading challenge van 2017 – 52 boeken lezen
Me-time HNTM terugkijken en dan lekker lezen voor #Boektober #happy #enjoy #relax #time #book #instabook #pink #cozy #tea

Mijn reading challenge van 2017 – 52 boeken lezen

Me-time HNTM terugkijken en dan lekker lezen voor #Boektober #happy #enjoy #relax #time #book #instabook #pink #cozy #tea
Aan het begin van 2017 ben ik met mijzelf de uitdaging aangegaan om 52 boeken te lezen, net zoals ik dit in 2016 had bedacht te realiseren. Het verschil? In 2016 was ik nog geen moeder. Zou ik de reading challenge van 2017 alsnog hebben behaald? Ik verlos je gelijk uit de spanning door te verklappen dat het mij is gelukt. Ik kan je vertellen dat dit echt als een verrassing kwam en ik niet had verwacht dat ik het daadwerkelijk zou halen!

52 boeken lezen in een jaar? Dat vinden velen al een uitdaging als ik hen vertel dat dit mijn goede voornemen is. En toen ik moeder werd van Lucas en ditzelfde leesdoel voor ogen had, werd ik al helemaal uitgelachen. Een beetje realistischer mag wel, aan lezen kom je amper toe! En zo geschiedde dat ik mij niet liet ontmoedigen en zelf wou ontdekken of het haalbaar was of niet. Uiteraard moest ik zoeken naar momenten voor mijzelf om een boek te pakken, deze bleken schaars en dat vond ik soms best nog even lastig. Ik hou echt van lezen en ervaar dit als een prettige manier om te ontspannen. Als deze momenten dan niet echt aan de orde zijn, dan kijk ik extra uit naar de tijd dat dit wel kan. Ik lees gelukkig snel en laat mij niet makkelijk afleiden, waardoor ik – als ik eenmaal lees – echt door boeken heen kan vliegen. Heerlijk vind ik die leesflow! Meestal vond ik deze tijd in de avond, als Lucas al op bed lag en ik kon lezen voor het slapengaan. Of tijdens zijn slaapjes overdag, erg fijn die ontspannende momenten.

Ik las wanneer dit mogelijk was en had de reading challenge eigenlijk al in gedachten losgelaten. Als ik van zovelen te horen had gekregen dat ik wel wat realistischer mocht zijn, dan zou het vast een onmogelijk doel zijn. Toch vulde ik braaf de boeken in op Goodreads en zag ik dat ik eigenlijk nog altijd netjes ‘op schema’ liep om mijn doel te halen. Een week voordat ‘de deadline’ van het jaar zou verstrijken, haalde ik het doel om 52 boeken daadwerkelijk uit te lezen. Dikke, dunne, grappige, ontroerende, spannende, informatieve, inspirerende en amuserende boeken las ik in 2017 uit. Ik begon 2017 gelijk met een erg indrukwekkend boek, namelijk Judas van Astrid Holleeder. Mocht je nieuwsgierig zijn naar mijn recensie, dan kan je deze hier lezen. Opvallend is dat ik veel non-fictie las dit jaar en boeken verslond over persoonlijke groei en ontwikkeling. Van minimaliseren tot boeken over kwetsbaarheid, zelfcompassie en een gelukkiger leven; het kwam allemaal in 2017 voorbij.

Of mijn nog-te-lezen-stapel is geslonken? Ik ben bang van niet. Ik lees lekker veel boeken uit die ik heel graag zou willen lezen, maar er verschijnen steeds zoveel toppers waar ik ook geïnteresseerd in ben, waardoor die stapel niet kleiner lijkt te worden. En stiekem vind ik dat helemaal niet erg, voor mij vormt het een fijne stimulans om vaker een lekker boek erbij te pakken en mij te verliezen in mooie schrijfstijlen, levendige personages, inspirerende teksten en nieuwe inzichten.  Een missie voor 2018? Een nieuwe boekenkast ;) Ik hoop dat ik ook volgend jaar kan zeggen dat ik wekelijks een boek uit heb kunnen lezen. Ik vond het niet echt puzzelen om het moederschap met het lezen te combineren, want Lucas slaapt bijvoorbeeld vaak genoeg om toch even een boek erbij te pakken. Dat viel mij echt alles mee ondanks de waarschuwingen. Ook heb ik tijdens de vakanties kunnen lezen, maar meestal pakte ik in de avond even mijn e-reader erbij om in bed nog wat pagina’s om te kunnen slaan. Ik heb voor het eerst dit jaar meer e-books gelezen dan fysieke boeken, juist omdat ik lekker in bed nog even zat te lezen. Of als ik ’s nachts niet gelijk de slaap kon vatten, dan genoot ik ook nog even van must reads. Ook vond ik het ontzettend leuk om de recensies van de boeken op mijn blog met je te delen, ik hoop dat je daar regelmatig wat extra leesinspiratie vandaan mocht halen.

Heb je ook een fijn leesjaar gehad? Een echt favoriet boek van afgelopen jaar heb ik niet, al vond ik JudasMijn leven in de wildernis, Steeds leuker en Hartvol geweldige boeken om te lezen. Had jij een favoriet boek van 2017? Ik wens je een heerlijk 2018 toe vol mooie boeken en leesplezier!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 7 reacties.

 1. Milou

  Wat knap dat je zoveel boeken hebt gelezen zeg! En inderdaad met kinderen is het soms even puzzelen maar ik pak dan ook graag een boek. Mijn doel staat op 30 boeken dit jaar. Ik ben in maart uitgerekend van mijn tweede kindje dus ben héél benieuwd of het gaat lukken.
  Milou onlangs geplaatst…Nieuw jaar, nieuwe kansenMy Profile

 2. Romy

  Ik vind het heel knap dat je zo veel boeken van je lijstje wist af te strepen als ‘gelezen’ dit jaar! Je inspireert me dat boeken lezen echt mogelijk is, ook als je daaromheen een druk leven hebt. Ik ben in 2017 helaas nauwelijks aan lezen toe gekomen, maar wil er dit jaar zeker werk van maken. 52 boeken zullen het niet worden, maar een paar boeken moet toch zeker lukken :) ‘Steeds leuker’ staat in ieder geval ook op mijn lijstje.
  Romy onlangs geplaatst…Meer tijd voor jezelf? (7 tips!) | Let’s do this!My Profile

 3. Veerlez

  Woow, wonderbaarlijk dat je het gehaald hebt, dat had ik niet verwacht! Ik ben benieuwd wat je van audiobooks vind, ik kan me indenken dat dat ook wel makkelijker kan zijn om je doel te halen als moeder. Dat je tijdens allerlei dingen nog gewoon door kan lezen.
  Veerlez onlangs geplaatst…The best of 2017My Profile

 4. Anja

  Heel knap dat je zoveel boeken hebt gelezen dit jaar! Ik houd ook erg van lezen, al is het er afgelopen jaar niet heel veel van gekomen. Dit jaar wil ik proberen 26 boeken te lezen, ik ben heel benieuwd of dat gaat lukken, aangezien ik begin april ben uitgerekend van ons eerste kindje.

 5. Djuli

  Wauw wat knap! Zaten daar ook luisterboeken tussen? Ik ben in 2017 na jaaaren eindelijk weer begonnen met lezen voor mijn plezier, dus mijn doel dit jaar is 12 boeken lezen. Dat zou voor mij al een hele prestatie zijn. Het mooiste boek dat ik afgelopen jaar las, was A Thousand Splendid Suns van Khaled Hosseini.
  Djuli onlangs geplaatst…2017 in picturesMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge