Blog

Mijn reading challenge van 2017 – 52 boeken lezen

Me-time HNTM terugkijken en dan lekker lezen voor #Boektober #happy #enjoy #relax #time #book #instabook #pink #cozy #tea
Aan het begin van 2017 ben ik met mijzelf de uitdaging aangegaan om 52 boeken te lezen, net zoals ik dit in 2016 had bedacht te realiseren. Het verschil? In 2016 was ik nog geen moeder. Zou ik de reading challenge van 2017 alsnog hebben behaald? Ik verlos je gelijk uit de spanning door te verklappen dat het mij is gelukt. Ik kan je vertellen dat dit echt als een verrassing kwam en ik niet had verwacht dat ik het daadwerkelijk zou halen!

52 boeken lezen in een jaar? Dat vinden velen al een uitdaging als ik hen vertel dat dit mijn goede voornemen is. En toen ik moeder werd van Lucas en ditzelfde leesdoel voor ogen had, werd ik al helemaal uitgelachen. Een beetje realistischer mag wel, aan lezen kom je amper toe! En zo geschiedde dat ik mij niet liet ontmoedigen en zelf wou ontdekken of het haalbaar was of niet. Uiteraard moest ik zoeken naar momenten voor mijzelf om een boek te pakken, deze bleken schaars en dat vond ik soms best nog even lastig. Ik hou echt van lezen en ervaar dit als een prettige manier om te ontspannen. Als deze momenten dan niet echt aan de orde zijn, dan kijk ik extra uit naar de tijd dat dit wel kan. Ik lees gelukkig snel en laat mij niet makkelijk afleiden, waardoor ik – als ik eenmaal lees – echt door boeken heen kan vliegen. Heerlijk vind ik die leesflow! Meestal vond ik deze tijd in de avond, als Lucas al op bed lag en ik kon lezen voor het slapengaan. Of tijdens zijn slaapjes overdag, erg fijn die ontspannende momenten.

Ik las wanneer dit mogelijk was en had de reading challenge eigenlijk al in gedachten losgelaten. Als ik van zovelen te horen had gekregen dat ik wel wat realistischer mocht zijn, dan zou het vast een onmogelijk doel zijn. Toch vulde ik braaf de boeken in op Goodreads en zag ik dat ik eigenlijk nog altijd netjes ‘op schema’ liep om mijn doel te halen. Een week voordat ‘de deadline’ van het jaar zou verstrijken, haalde ik het doel om 52 boeken daadwerkelijk uit te lezen. Dikke, dunne, grappige, ontroerende, spannende, informatieve, inspirerende en amuserende boeken las ik in 2017 uit. Ik begon 2017 gelijk met een erg indrukwekkend boek, namelijk Judas van Astrid Holleeder. Mocht je nieuwsgierig zijn naar mijn recensie, dan kan je deze hier lezen. Opvallend is dat ik veel non-fictie las dit jaar en boeken verslond over persoonlijke groei en ontwikkeling. Van minimaliseren tot boeken over kwetsbaarheid, zelfcompassie en een gelukkiger leven; het kwam allemaal in 2017 voorbij.

Of mijn nog-te-lezen-stapel is geslonken? Ik ben bang van niet. Ik lees lekker veel boeken uit die ik heel graag zou willen lezen, maar er verschijnen steeds zoveel toppers waar ik ook geïnteresseerd in ben, waardoor die stapel niet kleiner lijkt te worden. En stiekem vind ik dat helemaal niet erg, voor mij vormt het een fijne stimulans om vaker een lekker boek erbij te pakken en mij te verliezen in mooie schrijfstijlen, levendige personages, inspirerende teksten en nieuwe inzichten.  Een missie voor 2018? Een nieuwe boekenkast ;) Ik hoop dat ik ook volgend jaar kan zeggen dat ik wekelijks een boek uit heb kunnen lezen. Ik vond het niet echt puzzelen om het moederschap met het lezen te combineren, want Lucas slaapt bijvoorbeeld vaak genoeg om toch even een boek erbij te pakken. Dat viel mij echt alles mee ondanks de waarschuwingen. Ook heb ik tijdens de vakanties kunnen lezen, maar meestal pakte ik in de avond even mijn e-reader erbij om in bed nog wat pagina’s om te kunnen slaan. Ik heb voor het eerst dit jaar meer e-books gelezen dan fysieke boeken, juist omdat ik lekker in bed nog even zat te lezen. Of als ik ’s nachts niet gelijk de slaap kon vatten, dan genoot ik ook nog even van must reads. Ook vond ik het ontzettend leuk om de recensies van de boeken op mijn blog met je te delen, ik hoop dat je daar regelmatig wat extra leesinspiratie vandaan mocht halen.

Heb je ook een fijn leesjaar gehad? Een echt favoriet boek van afgelopen jaar heb ik niet, al vond ik JudasMijn leven in de wildernis, Steeds leuker en Hartvol geweldige boeken om te lezen. Had jij een favoriet boek van 2017? Ik wens je een heerlijk 2018 toe vol mooie boeken en leesplezier!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.