Blog

Prachtige serie: boek over wildplukken en de plant als medicijn

boek wildplukken

Soms kom je van die pareltjes tegen die je eigenlijk niet wil loslaten. Boeken die te mooi zijn om weg te leggen en die je blijft bewonderen. Boeken die mooi zijn van buiten én van binnen, omdat de inhoud je zo raakt. De prachtige vormgeving van de boeken over Wildplukken en Plant als medicijn zijn zulke boeken die ik graag in het zicht heb. De boeken stralen warmte en kennis uit en ik pak de boeken er ook graag regelmatig even bij. Om lekker doorheen te bladeren, om te ontspannen en om te leren. Om te ontdekken en te verwonderen wat de natuur ons geeft en waardoor we worden omringd. Geniet je mee?

Het boek over wildplukken

De boeken voelen als mooie cadeaus die ik echt kan aanraden om te geven aan natuurliefhebbers en mensen met (licht)groene vingers. Mensen die graag dichterbij de natuur willen komen of ervoor open staan zich er meer mee te verbinden. Ik word door de boeken verrijkt en lees elke keer weer iets nieuws wat erg relevant voelt voor dat moment. Ik begon met het boek Wildplukken toen ik ook een online wildplukcursus volgde, omdat ik het ook heerlijk vond om kennis vast te mogen houden. In dit boek leer je de meest voorkomende eetbare wilde planten te herkennen en te gebruiken met Wildplukken in de hand. De Buitenkeuken neemt je in dit boek mee op plukdagen door het hele jaar. Met de oogst van een plukdag bereid je de heerlijkste gerechten. Je vindt er beschrijvingen van meer dan 60 planten om te plukken, de medicinale werking per plant, tips en veel recepten van wildplukker Leoniek Bontje en voedingscoach Yvet Noordermeer.

Plant als medicijn

Ook het boek Plant als medicijn is een geweldig naslagwerk om doorheen te bladeren en waar je altijd weer iets nieuws in mag ontdekken. Ik vind het magisch om te leren hoe je een natuurlijke apotheek mag samenstellen en in het boek staan meer dan 100 planten en kruiden beschreven in combinatie met hun werkzame stoffen. Het boek bevat heldere kleurenfoto’s en ik ben verliefd op de vormgeving, waardoor deze boeken op de salontafel in de woonkamer liggen. Prominent in beeld, omdat het echte eyecatchers zijn; prachtig van buiten, krachtig van binnen.  Het boek ‘Plant als medicijn’, geschreven door Leoniek Bontje, laat zien hoe makkelijk het is om je eigen natuurlijke apotheek samen te stellen met planten. Van zenuwstelsel tot spijsvertering, kruidengeneeskundige Leoniek vertelt je welke heilzame kruiden en planten je het beste kunt gebruiken. Het is toch wonderlijk mooi en bijzonder dat we door zoveel krachten worden omringd? Dat de natuur ons alles geeft wat we nodig hebben? Alleen al het idee maakt mij intens gelukkig en ik ga graag de ontdekkingsreis aan om te bewonderen wat er al is.

Maak je eigen wildplukherbarium

In het vervolg op Wildplukken en Plant als medicijn geeft Leoniek Bontje tips om eetbare planten te zoeken, te determineren, te beschrijven en te drogen in het boek Pluk en bewaar. Er is volop ruimte om aantekeningen te maken, foto’s of gedroogde planten in te plakken en te tekenen. Inclusief makkelijke recepten en tips om nog meer met je geplukte en gedroogde planten te kunnen doen. Maak van dit herbarium je eigen naslagwerk waar je nog jaren van kunt genieten. De prachtige fotografie is van Bella Thewes en Anya van de Wetering; concept en styling waren net als in de andere boeken in handen van Anya van de Wetering, Kamer 465.

Deze boeken maken mij gelukkig; elke keer als ik deze pareltjes zie dan krijg ik zin om buiten te beleven en mij te verbinden met de natuur. Ik voel mij ontspannen, energiek en verbonden wanneer ik door de boeken blader. Ook zag ik zojuist dat er een nieuw boek met dezelfde vormgeving is verschenen over fruit plukken. Gezien mijn droom om op een dag een fruitboomgaard aan te leggen als onderdeel van de eetbare tuin met rondscharrelende kipjes, lijkt het mij een heerlijk boek om te lezen en bij weg te dromen. En ondertussen kan ik de kennis in de praktijk brengen, omdat onze huidige achtertuin inmiddels 17 fruitboompjes bevat. Stuk voor stuk met liefde geplant om zelf van te genieten en de kinderen te laten zien hoe ons fruit groeit. Samen verzorgen, groei en bloei bewonderen en met elkaar de vruchten plukken door te oogsten. Een prachtig proces waar mijn hart sneller van gaat kloppen en deze liefde is ook voelbaar op elke bladzijde van deze inspirerende boeken.

Ik wens je een hele mooie dag toe vol geluksmomenten. 

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.