Blog

Oorsprong geschreven door bestsellerauteur Dan Brown

22135440_10214857948269254_8600974558572326461_oYes, wij doken in de allernieuwste Dan Brown Oorsprong! Zou Lucas de jongste fan zijn? Wie je ook bent, wat je ook gelooft, alles gaat nu veranderen. Door het lezen van deze tekst werd ik extra nieuwsgierig naar Oorsprong. Ook de hype rondom deze nieuwe thriller van Dan Brown vond ik geweldig om te ervaren, éindelijk weer een must read die heel Nederland wil lezen. Gaaf! Maar maakt Dan Brown de verwachtingen waar? En is Oorsprong net zo goed als zijn beroemdste boek De Da Vinci Code? Je leest het in mijn recensie!

Over Oorsprong
Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, bezoekt het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de nauwkeurig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch’ waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen. Duizelig en geconfronteerd met een directe dreiging, ontsnapt Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal.

Ze vluchten naar Barcelona, gehaast op zoek naar een cryptisch wachtwoord dat Kirsch’ geheim kan ontsluiten. Langdon en Vidal zoeken hun weg door de donkere gangen van verborgen geschiedenissen en extreme religies, terwijl ze een gekwelde vijand moeten ontwijken die zijn alwetende macht rechtstreeks aan het Spaanse koninklijk huis lijkt te onttrekken – en die voor niets zal wijken om Edmond Kirsch tot zwijgen te brengen.

Moderne kunst en raadselachtige symbolen manifesteren zich veelvuldig in het spoor dat ze volgen, en Langdon en Vidal ontdekken aanwijzingen die ze uiteindelijk oog in oog brengen met Kirsch’ schokkende ontdekking. En met de adembenemende waarheid die ons zo lang is ontgaan…

Over Dan Brown
Dan Brown is een van de succesvolste thrillerauteurs ter wereld. Zijn boeken worden in 56 landen uitgegeven en er werden wereldwijd meer dan 200 miljoen exemplaren verkocht. Zijn beroemdste boek De Da Vinci Code is een van de bestverkochte boeken aller tijden.

Mijn mening
Ik heb genoten van Oorsprong, de nieuwste thriller van bestsellerauteur Dan Brown. Ik wist niet dat ik zo snel door een dikke pil heen kon vliegen, de bladzijden sloeg ik in een verhoogde versnelling om zodat ik de mysteries kon ontrafelen. Oorsprong zit vol avontuur, kunst, technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur waardoor ik met veel belangstelling de informatieve en spannende verhaallijnen heb gevolgd. Ik ben en blijf een echte fan van personage Robert Langdon, ook in Oorsprong is hij briljant. De boeken van Dan Brown verrassen mij al iets minder na het lezen van al zijn bestsellers, maar dat neemt niet weg dat ik deze nog steeds vol bewondering, interesse en spanning blijf lezen. Ook hoop ik dat Oorsprong zal worden verfilmd, het boek leent zich perfect voor een ware kaskraker in de bioscoop. Geheel terecht ook dat Oorsprong de bestsellerlijsten domineert en ik kan dit boek iedereen aanraden als je van spannende boeken houdt. Na de eerste bladzijden raak je in een dusdanige leesflow dat je onmogelijk nog in Oorsprong kunt stoppen. Dit boek is verslavend goed!

Conclusie
Een typische Dan Brown: geweldig geschreven, meeslepend én fascinerend.
Ook de locatie van ‘Oorsprong’ sprak mij erg aan, ik hou van de stad Barcelona en genoot met volle teugen via personage Robert Langdon. Met veel plezier heb ik deze nieuwe mysterieuze en spannende Dan Brown gelezen, heerlijk zo’n hype rondom een boek!

Oorsprong | Dan Brown | Luitingh-Sijthoff | ISBN 9789024576791 | €24,99 | 544 pagina’s | Klik hier voor het e-book 

Heb jij al een keer een boek van Dan Brown gelezen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.