Blog

Ondernemer Clen Verkleij bedacht de Purpuz Planner

Purpuz plannerDe Purpuz Planner heeft een positieve impact op mijn leven en ik wil nooit meer anders! Dat is nog eens een uitspraak, maar ik ben ongelooflijk enthousiast over de Purpuz Planner. Sinds ik deze planner gebruik, ervaar ik meer rust en balans in mijn leven. Ook gaat het creëren van overzicht en structuur mij beter af dan ooit. Mijn uitgebreide review over de Purpuz Planner kan je hier lezen, maar het leek mij fantastisch om de bedenker van de Purpuz methode te interviewen. Deze inspirerende ondernemer Clen Verkleij staat daarom in dit artikel centraal, want ik heb veel bewondering voor de manier waarop hij in het leven staat én hoe hij zoveel levens op een positieve manier heeft veranderd. Lees je mee?

☆ Hoe ben je op de banaming ‘Purpuz planner’ gekomen?
Purpuz komt van het woord Purpose dat doel betekent. Door er Purpuz van te maken is het krachtiger en een merknaam geworden. In het woord Purpose zit vreugde, kracht en energie en dat willen we mensen met de Purpuz meegeven.

☆ Kan je een beschrijving geven van de Purpuz methode die je zelf hebt ontwikkeld?
In essentie is de basis van de methode heel simpel. Je bent op A en je wilt naar B, een situatie die voor jou prettiger is. Ik help je daar stap voor stap te komen. En dit op zo’n manier dat je van de weg er naartoe geniet. Zo ben je succesvol (stappen zetten) en gelukkig.

☆ Het eerste wat opvalt is het geweldige design van de Purpuz Planner. Hoe ben je tot deze vormgeving gekomen? En waar moest extra rekening mee gehouden worden in het proces met deze planner als prachtig eindresultaat? Ik wilde een tool ontwikkelen die je rustig naar je doel begeleidt. Stimulerend aanwezig, maar zacht. Vandaar de harde kaft met zachte omslag en ook de omvang van het boek.  Al komt de omvang ook voort uit functionaliteit. Qua vormgeving heb ik het zo rustig mogelijk proberen te houden, zodat het voor iedereen een prettige omgeving is om in te zijn. Neutraal, rustig en wel stimulerend. Vandaar groen in de morgen en aan het einde van de dag rood als signaalkleur voor de reflectie. Bovendien moet deze planner zowel mannen als vrouwen aanspreken.

Er is veel nagedacht over de functionaliteit; design staat er altijd in dienst van.
Een lijntje is bijvoorbeeld even dik als een stabilo stift. 365 dagen feest biedt een chronologische volgorde en niet een normale uitgesplitste lijn met feestdagen en vakantiedagen. Het was vooral veel proberen en schuiven met millimeters om de rust te creëren, het zit soms op pixel niveau wat het verschil maakt. Dit kost heel veel tijd. Daar heb ik rekening mee gehouden door het pas in productie te geven als het 100 procent goed was. Ik heb alle tijd genomen die ik nodig had. Hierdoor werd de planner ook in kleur, wat echt veel duurder is maar met een mooi gevolg: het is een prachtig product dat zichzelf verkoopt. Ik wilde de mooiste en meest effectieve planner ter wereld maken en ik begin steeds meer te geloven dat dit ook echt gelukt is.

☆ Je beschrijft dat je na jouw burn-out heel graag weer gezond wou worden en dat regelmatig sporten, mediteren en gezonder eten je daarbij hebben geholpen. Wat geeft mediteren jou en hoe ben je hiermee begonnen? Wellicht heb je nog tips voor beginners? Mediteren is een moment rust nemen voor jezelf. Je wordt geconfronteerd met eigen gedachten. Het geeft meer focus, rust en overzicht op mijn leven. Soms los ik er problemen mee op door even rustig te gaan zitten en de situatie van een afstandje te beschouwen. Als je er mee wilt beginnen kan dat nu. Adem een keer bewust in. Adem uit. Meer is het niet. Het is een soort van ademhalingstechniek die je overal en op iedere manier kan doen; liggend, zittend, staand, in het OV. Je kunt je ademhaling tellen tot tien om focus te houden. Ook werkt de app Headspace goed als je iets meer structuur wilt. De meditatie-introductie op deze app is gratis.

☆Veel mensen hebben geweldige doelen voor ogen, daar komt de Purpuz Planner zeker goed van pas omdat deze balans creëert in het stellen van – realistische – doelen. Maar wat als iemand (nog) geen concrete doelen heeft? Veel mensen hebben niet een concreet doel voor ogen. Daarom helpt de planner je bij stap één dromen te formuleren. Hoe wil je dat je leven er over drie jaar uitziet? Om je te helpen, benoem ik levensgebieden als relatie, gezondheid, werk, financiën om vanuit daar te gaan bedenken wat je wilt. Als je een droom hebt, kan je er daarna een doel van maken.

☆ De beste versie van jezelf zijn, wat een mooi streven én doel van de Purpuz Planner. Prachtig dat je door dit product zoveel mensen vooruit kunt helpen! Zie en hoor je veel voornemens die overeenkomen waaraan wordt gewerkt? Dat is mijn doel, mensen verder brengen en laten zien dat een gelukkig en succesvol leven niet zo moeilijk is als je de juiste structuur volgt (voor jezelf). Als ik mensen dagelijks een iets prettigere dag kan laten hebben door de producten die ik maak ben ik blij. Veel mensen willen toch werken aan klassiek (vage) doelen als afvallen, een betere relatie met zichzelf, meer zelfvertrouwen, gezonder leven. Gelukkig helpt de planner je die zaken wat concreter te maken, zodat je er ook echt aan kan gaan werken.

☆ Welke reactie van een Purpuz Planner gebruiker heeft de meeste indruk op je gemaakt door de impact die de planner op zijn/haar leven heeft?
Dit vind ik een moeilijkere vraag. Ik krijg veel reacties per mail, Facebook chat, ook reviews op Facebook en Bol.com. Het raakt mij het meest als mensen zeggen door jou heb ik dit gedaan. Jij was mijn inspiratie om … te doen. Een aantal maanden geleden was ik bij een vlogger in zijn uitzending. Hij was gaan vloggen door mij. Dat is cool. Ook krijg ik wel eens een kaartje, die staat nu op mijn werkplek. Ook een filmpje van 20 minuten om mij te bedanken. En eergisteren kreeg ik een review: “Buitengewoon. Eentje die gewoon ook echt werkt.” Dat was mijn doel! Dat is waarom ik hier al een paar jaar mee bezig ben. Iets maken waar mensen echt wat aan hebben. Geen troep of iets maken om makkelijk geld te verdienen. Kwaliteit dat het doet én blijft doen. Dat is waarom alles ook in Nederland gemaakt wordt. Veel duurder, maar wel  beter voor het milieu en de lokale economie.

☆De Purpuz Planner is gemaakt om doelen te behalen, maar ook rust, balans, succes en overzicht te creëren. Heb jij nog doelen en dromen die je graag zou willen behalen?
Haha ja zeker! Ik wil met Purpuz global gaan. Heb nog veel meer coole ideeën voor producten die het leven en stukje aangenamer maken, joy toevoegen aan mensen hun leven. Honderden ideeën voor een beter leven. Ik zie Purpuz ook als een lifestylemerk alleen hebben we nog maar een product. Purpuz gaat voor mij veel verder dan de planner. Ik ben concreet bezig met een to-do boekje dat je helpt je daily to-do’s ook echt te doen. Een heel nieuw en innovatief to-do concept. Wel een klein boekje, zodat je het makkelijk(er) overal mee naartoe kan nemen.

Clen Verkleij is de bedenker van de Purpuz methode om je leven positief te veranderen. Hij kent de kracht van deze methode en deelt dit in deze prachtige planner (de Purpuz Planner is hier te koop voor €34,99). Omdat niet iedereen de euro’s heeft om de Purpuz zichzelf te gunnen, deelt hij als jonge start-up de planner ook gratis in PDF. Zo heeft iedereen de tool die je helpt je doel te halen.  Ik ben helemaal fan van deze planner en wil nooit meer anders! Dank voor alle tijd en moeite om de vragen te beantwoorden Clen, ik hoop dat je nog veel meer levens op een positieve manier mag veranderen. Ons gezin geniet dagelijks van de voordelen (rust, balans, structuur en geluk) die de Purpuz planner ons geeft. Dank je wel!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.