Blog

Nooit meer te druk door Tony Crabbe

IMG_9455

Nooit meer te druk is dé bestseller van Tony Crabbe en het boek vertelt je hoe je een opgeruimd hoofd kunt krijgen in een overvolle wereld. Dit boek was voor mij wat je noemt een ervaring met ‘boekliefde op het eerste gezicht’. Ook al mag je misschien een boek niet op zijn uiterlijk beoordelen,  maar dit is toch wel de Channing Tatum onder de boeken (waanzinnig goed gedaan uitgeverij L.S. Amsterdam)! Met de uitstraling zit het dus meer dan goed, maar heeft Tony Crabbe mijn hoge verwachtingen dan ook overtroffen? 

Over Nooit meer te druk
Nooit meer te druk van Tony Crabbe is een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. Wat Marie Kondo doet voor je huis, doet Tony Crabbe voor je hoofd en je leven. Onze inbox en to-dolijst puilen uit, veel mensen verwachten iets van ons en burn-out is de grootste bedreiging op de werkvloer. Maar Nooit meer te druk is geen timemanagementboek, Tony Crabbe gebruikt nieuw psychologisch onderzoek en biedt heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet.

‘Een levensveranderend boek dat evalueert wat je aan het doen bent, waarom je het doet en op welke manier.’ Daily Express

Over Tony Crabbe
Tony Crabbe is (bedrijfs) psycholoog en werkt als consultant voor onder meer Microsoft en Disney. Hij is verbonden aan de Universiteit van Londen en woont met zijn vrouw en drie kinderen in Spanje. Hij schreef dit boek omdat hij het te druk kreeg in zijn eigen leven.

Mijn mening
Als ik dit boek vijf sterren geef op Goodreads, dan heeft dat ook een goede reden. Ik kan je namelijk verklappen dat ik elke zin bijna wou onderstrepen uit dit boek. Ik werd geraakt en aan het denken gezet, ik werd geïnspireerd en gemotiveerd om mijn leven daadwerkelijk anders aan te pakken; dit boek heeft mij veranderd. Ik werd bewust wat drukte doet met ons leven, maar het moeilijkste aan dit proces is om je bevindingen vervolgens in de praktijk toe te passen. Door de heldere en praktische tips die Tony Crabbe heeft gegeven, is dit inmiddels daadwerkelijk gelukt! Hij heeft zo’n toegankelijke schrijfstijl en ik kan mij helemaal vinden in zijn theorieën en benadering. Ook vond ik het heel bijzonder hoe hij verschillende vernieuwers op het gebied van marketing, consumentengedrag en persoonlijke groei samen heeft gebracht en hun lessen weet te vertalen voor ons, de lezer, naar het dagelijkse leven. Ik herkende veel van de theorieën waarover hij schreef uit mijn studententijd, maar hij maakt deze nog praktischer waardoor je hem echt gelooft. Elke tip is zo goed onderbouwt en ik kan niet anders dan vol lof spreken over Tony Crabbe.

We lijken heel erg trots te zijn op de drukke en overvolle agenda’s, terwijl het ons tegelijkertijd ontzettend belemmert en dat weten we. Maar hoe doorbreek je eindelijk die cirkel? Hoe zorg je ervoor dat je je prioriteiten op orde hebt en dat je ruimte creëert voor wat je echt belangrijk vindt? Waar sta je voor en hoe draag je dat uit? Hoe zorg je ervoor dat je ondanks de vele verplichtingen je staande kunt houden in deze overvolle wereld aan prikkels en ‘moetjes’? Tony Crabbe biedt in Nooit meer te druk praktische antwoorden zodat we niet alleen bewuster omgaan met onze tijd, maar ook weer met aandacht kunnen leven.

Conclusie
Wat een indrukwekkend en levensveranderend boek! Heerlijk deze contentmix aan persoonlijke groei, marketing en aandachtsmanagement. Genoten van elke pagina en ontzettend geraakt door zijn waanzinnig sterke schrijfstijl. Tony Crabbe heeft er duidelijk een fan bij!

Titel: Nooit meer te druk Auteur: Tony Crabbe Uitgeverij: L.S. Amsterdam ISBN: 9789024572687 Aantal pagina’s: 384 Prijs: €17,99 Klik hier voor het e-book

Heb jij deze bestseller Nooit meer te druk van Tony Crabbe al gelezen? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.