Blog

‘Nog vijf dagen’ door Julie Lawson Timmer ontroerend debuut


Wat een prachtig omslag! Daardoor werd ik stiekem al gelijk nieuwsgierig naar het boek ‘Nog vijf dagen’ geschreven door Julie Lawson Timmer. Ik kon daarom niet wachten om heerlijk te mogen lezen, al helemaal na het lezen van de flaptekst! En dit ontroerende debuut heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen. Waarom je deze zo snel mogelijk moet lezen, vertel ik je in deze recensie. Veel leesplezier!

Over Nog vijf dagen
Mara, een 42-jarige succesvolle advocaat, lijdt aan de ziekte van Huntington – een ongeneeslijke ziekte die haar van de controle over haar lichaam berooft. Over vijf dagen neemt ze afscheid van haar man Tom en dochtertje Lakshmi. Scott en zijn vrouw Laurie nemen over vijf dagen afscheid van hun pleegzoon Curtis, die teruggaat naar zijn biologische moeder die dan vrijkomt uit de gevangenis. Scott en Mara kennen elkaar van een internetforum voor ouders van geadopteerde kinderen, en ze delen een bijzondere vriendschap. Terwijl hun werelden volledig op hun kop staan, proberen ze tegelijk de laatste dagen met hun geliefden zo gewoon mogelijk te houden. ‘Nog vijf dagen’ is een ontroerende, rauwe roman over afscheid nemen en hoe het is als je de controle over je leven verliest.

Over Julie Lawson Timmer
Julie Lawson Timmer is advocaat, schrijver, moeder en stiefmoeder. Ze woont in Amerika met haar man, vier tienerkinderen en twee stoute labradors. Nog vijf dagen is haar debuut.

Mijn mening
Waar zijn de tissues? Wat een prachtige en ontroerende roman! Ik moet mijzelf dan ook even herpakken nu ik de recensie wil schrijven, want ik ben geraakt en vond het boek echt schitterend. Je leest twee verschillende verhaallijnen die zich in het boek ook kruisen, maar tegelijkertijd je allebei weten te ontroeren en te intrigeren. Kracht, warmte en liefde brengt Julie in dit debuut op magische wijze onder woorden en ik kan niet wachten om meer van haar talent te mogen genieten en te lezen. Ook werd ik erg emotioneel van het onderwerp ‘familie’ in deze roman, Julie brengt dit terug in de verhaallijnen op twee totaal verschillende manieren en ik heb ontzettend veel bewondering gekregen voor de keuzes die de hoofdpersonages moesten maken. Je ziet hen groeien naarmate je verder komt in het boek en ik heb intens met hen meegeleefd. Julie weet moeilijke onderwerpen waaronder adoptie, chronische beperkingen en zelfdoding op zo’n toegankelijke en sterke manier op papier te zetten door de levendige personages die zij gecreëerd heeft. Mocht je een roman willen lezen, lees dan alsjeblieft deze! Absoluut een must read die je verrijkt!

Mijn complimenten wil ik ook graag uitspreken voor de vormgever, het omslag sprak mij gelijk aan en maakte mij erg nieuwsgierig. Ik verwachtte een boek in de stijl van ‘100 gelukkige dagen’ waar ik onwijs enthousiast over was omdat het boek steengoed was. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nu niet goed kan kiezen welke roman ik beter vond, want ‘Nog vijf dagen’ was ook echt briljant en heel meeslepend. Lastig en luxe zoveel indrukwekkende boeken!

Mijn conclusie 
Een ontroerende en intrigerende roman die je verrijkt en inspireert. Een schitterend debuut waardoor mijn tranen rijkelijk vloeiden. Prachtig!

Titel: Nog vijf dagen Auteur: Julie Lawson Timmer Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
ISBN:
 9789032514754 Prijs: € 17.99

Heb jij Nog vijf dagen al gelezen?

Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.