Blog

Neem een geit door Claudia de Breij


Tijd voor een boek vol wijze lessen, maar ook ruimte voor humor en nuchtere voorbeelden. En geiten, die mag ik natuurlijk niet vergeten. Claudia de Breij deelt haar wijze raad in Neem een geit en ik vertel je met veel plezier wat ik ervan vond! Want ja, dit boek domineert de bestsellerlijsten. Maar is het écht de moeite waard?

Over Neem een geit
Niemand vertelt je hoe te leven. Als je kinderen krijgt staan er boekhandels vol opvoedboeken tot je beschikking, maar welke levenslessen krijg je mee als volwassene? Wie vertelt je hoe om te gaan met liefde, dood, vriendschap, ambitie en kinderen? Claudia de Breij (net 40) worstelt met deze vragen en gaat te rade bij een groep wijze mannen en vrouwen. Zij vertellen hoe zíj de dingen hebben aangepakt. Claudia de Breij trekt daar honderd levenslessen uit, en stopt daar ook een paar van haarzelf – en haar kapper – bij.

Mijn mening
Wat heb ik genoten van dit boek (ik kan er omheen draaien, maar daar zit niemand op te wachten toch?). Ik ben volledig ingepakt door de schrijfstijl van Claudia de Breij die op humoristische wijze wijsheden en handige levenslessen met ons deelt. Haar stijl is levensecht, grappig, toegankelijk, sfeervol en vol warmte; hoe doet ze dat toch? Voor ik het wist was Neem een geit uit, ik kan daarom als enig nadeel noemen dat het boek véél dikker mocht zijn. Ik zat zo lekker in de leesflow, maar wou tegelijkertijd niet dat er een einde zou komen aan het leesplezier. Het boek leest vlot weg, zit vol momenten om vrolijk van te worden (ik betrapte mijzelf regelmatig op een brede glimlach, zelfs in de bus!) en het geeft je een duwtje in de juiste richting voor de toekomst.

Of ik veel heb geleerd? Ja én nee. Ja, er kwamen veel inspirerende tips en ervaringen voorbij. Nee, want er kwamen ook regelmatig lessen voorbij die ik al eerder heb gehoord maar nu stel je de vraag niet goed. Want vind ik het erg dat niet alles als ‘nieuw’ binnenkwam? Totaal niet, want als Claudia het zegt vertrouw ik haar meteen door de toon die zij aanslaat in dit heerlijke boek en haar persoonlijke ervaringen die zij met ons – de lezers – deelt. Zo stelt ze zich ook nog eens kwetsbaar op, wat ik heel dapper en mooi aan haar vind.  Mijn complimenten Claudia! Het is echt een pareltje in mijn ogen die in elke kast thuis hoort te staan, het is tevens mooi om dit boek cadeau te geven. Daarmee zit je denk ik altijd goed, het is namelijk ook nog eens een hele mooie uitgave. En om even in de juiste termen te blijven: vooruit met de geit, lees dit boek!

Conclusie
Heerlijke, inspirerende en praktische levenslessen door Claudia de Breij in ‘Neem een geit’. Genoten van de wijsheid die met ons werd gedeeld, inclusief fantastische humor!

Auteur: Claudia de Breij Titel: Neem een geit Uitgeverij: Lebowski Prijs: 19,99 ISBN: 9789048826209 Klik hier voor het e-book

Heb jij Neem een geit al gelezen? 

Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.