Blog

Must read – Mijn beeld van jou door Susan van Eyck

20180126_160845Huilend een recensie schrijven? Dat heb ik nog niet eerder gedaan! Ik las Mijn beeld van jou uit, geschreven door Susan van Eyck en ik ben er echt helemaal door van de kaart. Het is prachtig, ontroerend, liefdevol en onvoorstelbaar mooi. Zo knap dat dit haar debuutroman is én wist je dat Susan van Eyck uit Nederland komt? Als ik deze informatie niet had gehad dan zou ik hebben gezegd dat het door Jojo Moyes was geschreven (afgezien van de Nederlandse setting en details)!  Deze boekentip wil ik daarom heel graag met jou delen, wat zou jij opgeven voor de liefde van je leven? 

Over Mijn beeld van jou
Emma is begin dertig en lijkt alles voor elkaar te hebben – al jaren dezelfde vriend, haar carrière uitgestippeld – tot ze Boris tegen het lijf loopt. Deze fotograaf zet haar veilige wereld op zijn kop als ze halsoverkop verliefd op hem wordt. Maar net als er voorzichtig een vonk overgeslagen lijkt te zijn, bezweert hij haar dat hij het niet waard is om haar leven voor overhoop te gooien en is hij opeens verdwenen. Waarom wil Boris niet dat Emma voor hem kiest? En kan Emma nog terug naar haar veilige leventje, of gaat ze op zoek naar antwoorden?

Over Susan van Eyck
Susan van Eyck schrijft en fotografeert. Ze woont met haar man en twee kinderen in Leiden. Mijn beeld van jou is haar debuutroman, een roman voor de fans van Jojo Moyes, John Green en Chantal van Gastel.

Mijn mening

Oh wat was dit een mooi boek. Ik snik nog even na, omdat ik zo geraakt ben door de meeslepende schrijfstijl van Susan van Eyck. Wat een prachtig boek en ik wil het daarom graag iedere romanliefhebber van harte aanbevelen om het te lezen. Geweldig verhaal en personages die ik in mijn hart heb gesloten. Wat een lieverd is Emma toch en wat jammer dat het ‘slechts’ een personage is. Toen ik Mijn beeld van jou voor de eerste keer zag, dacht ik dat Jojo Moyes met een nieuw boek zou komen. Niets bleek minder waar, het omslag zag er gewoon fantastisch uit en paste perfect in deze stijl. Toen ik halverwege het boek zat, keek ik nog een keer op het omslag of ik niet per ongeluk tóch een boek van Moyes aan het lezen was… De manier van schrijven, de levendige hoofdpersonen, het meeslepende verhaal; Susan van Eyck is dé Moyes van Nederlandse bodem. Met deze prachtige debuutroman heeft zij de lat hoog gelegd, het is echt een pareltje.

Ik heb erg lang geen luisterboeken meer gehoord, Mijn beeld van jou zat in januari in Bookchoice en zodoende las ik de eerste hoofdstukken in de auto. Toen ik thuis kwam kon ik niet meer stoppen met lezen en las ik de hele avond door tot diep in de nacht. Ik viel in slaap en las de volgende ochtend deze mooie roman uit. De tranen staan nog in mijn ogen terwijl ik dit schrijf. Ik heb genoten van elke bladzijde, van de passie voor fotografie die van de pagina’s spat, de karaktereigenschappen van Emma en de emotionele rollercoaster waarin zij terecht is gekomen. Alles aan deze roman klopt. Mocht je ook zo genieten van romans, dan kan ik je deze must read van harte aanbevelen. Enjoy!

Conclusie
Adembenemend mooi geschreven. Genoten van dit prachtige verhaal vol hoop, liefde, keuzes en kracht. En ik heb gehuild, heel hard gehuild door de ontroerende twist in Mijn beeld van jou. Ik ben fan van Susan van Eyck en hoop gauw meer van haar werk te mogen lezen.

Mijn beeld van jou | Susan van Eyck | Uitgeverij De Fontein | ISBN 9789026143786 | Paperback |€17,50 | Klik hier voor het e-book

Wat zou jij opgeven voor de liefde van je leven? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.