Blog

Movieguide #1 – 50 Shades of Grey, Wedding crashers & Focus


Is dit een grap? Een jaar geleden zou ik  de longen uit mijn lijf lachen (een gek gezicht, maar ik zou het doen!) als je mij zou vertellen dat ik op een dag een artikel zou schrijven over films en naar zuurstof happend ‘Geef mij maar een boek!’ roepen. Of ik zou je vragend aankijken (en aan je voorhoofd voelen of je koorts hebt) en het woord films in vijf verschillende talen gaan mompelen – movies, filmy, filme, peliculas, 影畫 – omdat ik nooit films of series keek, laat staan dat ik erover zou gaan schrijven. Maar de bank werd mijn BFF en daarom… grapje! Maar wat is het toch heerlijk om lekker een avondje te ontspannen en we hebben een nieuwe fancy tv, waardoor zelfs Channing Tatum er nóg knapper uitziet. Precies, onmogelijk zou je denken, maar het kan! Omdat ik dit wonder met jullie wil delen, een nieuwe rubriek: Movieguide. Elke maand breng ik je op de hoogte van de films die ik heb gezien en waarom ik deze de moeite waard vind. Letterlijk: kijk je mee? 

Hoi, ik ben Dagmar en ik kijk zelden tv.
Het was nog net niet mijn openingszin, maar de waarheid was het zeker. Tot 1,5 maand geleden. Mijn broertje kwam bij ons logeren en we besloten een film te kijken, iets waar ik eerder stomweg de tijd niet voor nam. Als ik al tijd had, dan genoot ik liever van het omslaan van een bladzijde en een heerlijk verhaal: mijn boekenkast is te klein voor de hoeveelheid boeken. Dát was in mijn ogen genieten. Maar toen we eenmaal keken, ik was onder een steen vandaan gekropen en keek ein-de-lijk The Hunger Games en werd opslag enthousiast, wou ik veel meer zien! En dus keken we nog een film en de dag erna nog één. En wat was het relaxt om naar mooie beelden en een goed verhaal te kijken, alles om je heen vergeten en gewoon te genieten. En nu heb ik de smaak te pakken en kijken we ongeveer een film per week, al heel wat als je bedenkt dat ik de tv vaker afstof dan dat hij aangaat. Daar is nu eindelijk verandering ingekomen. En mijn vriend is ook nog eens extra gelukkig, want hij is echt een filmliefhebber. Win-winsituatie!

Onderstaande films keek ik met mijn vriend Jordy en onze meningen kan je hier tevens lezen! Veel plezier met de tips! 

♧ Wedding Crashers – Grappig, luchtig en voor iedereen
De overtuigde vrijgezellen John en Jeremy hebben de perfecte manier gevonden om meisjes op te pikken voor één avond: op huwelijken! Onder valse voorwendselen nodigen ze zichzelf uit voor gratis champagne, eten en de mooiste bruidsmeisjes die niets liever willen dan een man vinden. En het mooiste is: aan het einde van de avond verdwijnen ze weer zonder verplichtingen. Hun versiertrucs halen alleen niets meer uit wanneer John onverwachts verliefd wordt op een bruidsmeisje. Om haar hart te winnen moet John alles uit de kast halen, omdat zij ook al plannen heeft voor een huwelijk met iemand anders…

Dagmar – Een superleuke film die zowel voor mannen als vrouwen erg vermakelijk is. Lekker luchtig en heel grappig!

Jord – De humor spreekt mij erg aan en ik ben zeker fan van Owen Wilson. Dit is echt een film om bij te ontspannen en eentje die makkelijk wegkijkt.

♧ 50 Shades of Grey – Uitdagend, Amerikaans en populair
Anastasia is net afgestudeerd aan de universiteit, samen met haar beste vriendin Kate. Terwijl Kate aan de slag gaat bij een lokale krant, komt Anastasia moeilijk aan de bak met haar universitaire graad en besluit ze een baan aan te nemen in een bouwmarkt. Op een dag vraagt een zieke Kate haar om een interview over te nemen met ene Christian Grey. Een succesvolle entrepreneur en miljardair. Het blijkt het begin te zijn van een bijzondere relatie.

Dagmar – Maakt iedereen zich hier druk om? Wauw! Het einde zorgt wel echt dat je de volgende film er achteraan wilt plakken, maar 50 Shades of Grey is mij in alles meegevallen. Er zaten weinig mannen in de zaal, maar we hebben het toch heel leuk gehad op datenight. Heel leuk om te horen dat iedereen zo anders naar deze film kan kijken, geweldig al die meningen! Ook vind ik de muziek echt te gek, deze staat bij mij op repeat!

Jord – Ik had een typische zwijmelfilm verwacht voor vrouwen door alle ophef er omheen, maar hij viel mij ontzettend mee.

♧ If I stay – Ontroerend, mooi en het raakt
Het verhaal gaat over een 17-jarig meisje Mia (Chloë Moretz ) dat in een coma raakt en een zogenaamde uittreding heeft nadat zij en haar familie betrokken zijn bij een tragisch auto-ongeluk. In de vierentwintig uur die volgen op het afschuwelijke auto-ongeluk, wordt Mia voor een onmogelijke keuze gesteld.

Dagmar – Wauw deze film is echt prachtig, hier heb ik geen woorden voor. Wat een ontroerende film waarbij je het onmogelijk droog kunt houden. Ontzettend mooie verhaallijn en geweldig gespeeld, mijn complimenten. Echt een aanrader!

Jord – Een erg goede film die mij heeft geraakt. Zeker de moeite waard om (samen) te kijken!

♧ Focus – Spannend, snel en vol actie
Nicky (Will Smith) is een meester op het gebied van misleiding, die een relatie krijgt met de nieuwbakken oplichtster Jess (Margot Robbie). Terwijl hij haar de fijne kneepjes van het vak leert, ziet hij in haar een risico en verbreekt de relatie. Drie jaar later duikt zijn voormalige vlam, nu een volleerde femme fatale, op in Buenos Aires, tijdens een lucratieve autorace. Nicky speelt een levensgevaarlijk spel, zij gooit al zijn plannen in de war en raakt de doortrapte oplichter volledig van de wijs.

Dagmar – Deze film koos ik speciaal voor Jord uit, maar hij was zoveel leuker dan ik dacht! Veel actie en verrassende wendingen, zelfs ik heb mij erg vermaakt.

Jord – Will Smith is een van mijn favoriete acteurs, hier speelt hij een rol die hem op het lijf is geschreven. De film zit vol grappige en spannende situaties waardoor je je geen moment verveelt!

♧ Crazy, Stupid, Love – Vrolijk, hilarisch en echte romcom
Als Cal Weaver (Steve Carell) erachter komt dat zijn vrouw Emily (Julianne Moore) is vreemdgegaan en wil scheiden, stort zijn ‘perfecte’ leventje als een kaartenhuis in elkaar. Zijn vrije avonden besteedt Cal mokkend en alleen aan de bar, totdat player Jacob Palmer (Ryan Gosling) hem onder zijn hoede neemt. Om hem te helpen over zijn liefdesverdriet heen te komen, introduceert Jacob Cal in de wereld van vrijgezelle vrouwen, stoere drankjes, en een nieuwe kledingstijl die niet bij de degelijke warenhuizen te vinden is. Ondertussen worstelen zijn kids met hun eigen liefdesperikelen en komt Cal erachter dat je je looks wel een make-over kan geven, maar je hart niet…

Dagmar – Dit is zo’n leuke film! Als je een beetje van romantische komedies houdt dan verwacht ik deze bovenaan je lijstje. Echt een topper, wat superleuk! En tsja… zo’n fijne acteur, heel goed gekozen :)

Jord – Deze film is echt de moeite waard om te kijken, een typische romcom die ik ook de mannen kan aanraden. Deze kijken met je vriendin zorgt natuurlijk voor bonuspunten, iets met Ryan Gosling…

Welke film vind jij echt een aanrader? Alle tips zijn welkom!

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.