Blog

Morning Medicine – Elke ochtend is een nieuw begin

Morning Medicine Angélique Heijligers

Ik las het boek Morning Medicine geschreven door Angélique Heijligers en in dit artikel vertel ik je er heel graag meer over het ochtendritueel. Elke ochtend een nieuw begin; een goede morgen is het begin van een goede dag. Ik werd verliefd op het omslag; wat is het boek een pareltje! De mooie vormgeving zorgde voor een onvergetelijke eerste indruk, waardoor ik meteen nieuwsgierig werd. Ik lees heel graag boeken over persoonlijke ontwikkeling en lichter leven. Natuurlijk kon ik daarom niet wachten om Morning Medicine te mogen ontdekken. Ben je ook benieuwd of het een echte must read is? Ik deel mijn recensie graag met jou!

Over Morning Medicine

In 2017 maakte Angélique Heijligers haar allergrootste droom waar: ze ging wonen en werken in LA. Maar alles achterlaten en verhuizen naar de andere kant van de wereld betekende ook afscheid nemen van alles wat vertrouwd en dierbaar was, wat leidde tot momenten van eenzaamheid en soms ook heimwee. Dat alles bij elkaar bleek de trigger voor een sombere periode waarin ze opzag tegen het begin van een nieuwe dag. Om zichzelf daaruit te halen ontwikkelde ze een ochtendritueel, dat werkte als een medicijn. Het hielp Angélique om weer de lichte kant van het leven te zien en volop te genieten van het leven van haar droom.

Met het zevendaagse ochtendritueel van Morning Medicine is contact maken met jezelf het eerste wat je ’s ochtends doet. Vervolgens verbind je jezelf met de unieke waarden van de ochtend: met nieuwe ogen naar de wereld kijken, een heldere geest, hoop, een nieuw begin. Want zolang je zelf heel goed weet wie je bent en waar je met je leven naartoe wilt, blijf je verankerd met jouw eigen realiteit. Voordat je wordt meegetrokken in de waan van de dag, besteed je eerst tijd en aandacht aan jezelf, je lichaam en mindset en maak je contact met de natuur.

Mijn mening

Ik werd verliefd. Het was liefde op het eerste gezicht. De zachte kaft en de goudkleurige gloed van de zonnestralen; de vormgevers hebben er een prachtig geheel van gemaakt. Ook de ondertitel maakte mij meteen nieuwsgierig: elke ochtend een nieuw begin. Het is zo waar! We hebben elke dag de kans om opnieuw met een frisse blik naar de wereld te kijken vanuit hoop, zin en nieuwe energie. Hoe mooi als je daar elke ochtend even bij stil mag staan voordat je de volle agenda doorbladert en je in de activiteiten stort. Als je jezelf niet alleen deze mooie inzichten uit het boek Morning Medicine gunt, maar het ook concreet kunt toepassen voor jezelf dan krijgt jouw leven een nieuwe dimensie. Het voelde dan ook als een warm bad om dit boek te mogen lezen; het is liefdevol en hartelijk geschreven, bovendien raakte het mij enorm. Angélique Heijligers vertelt kwetsbaar haar verhaal op een toegankelijke en herkenbare manier. Ik vind het heel mooi om ook over het ontstaan van dit ritueel te lezen. Het proces waarin dit ochtendritueel mocht groeien en de impact ervan groter en groter werd. Ik ben erg onder de indruk en het boek leest heerlijk weg. Het is me-time in de puurste vorm, terwijl je er ook nog eens door wordt verrijkt! Veel dank voor het vertellen van jouw verhaal Angélique en ik hoop dat je er veel mensen mee mag motiveren en inspireren. Bij mij is het je meer dan gelukt!

Conclusie Morning Medicine

Morning Medicine is een cadeautje voor jezelf om weer echt contact te maken en lichter te leven vanuit verbinding. Het is niet alleen een pareltje om te zien, maar ook om te lezen! Gun jezelf elke ochtend zo’n ritueel!

Morning Medicine | Angélique Heijligers | LEV Boeken | €17,99 | 208 pagina’s | ISBN 9789400511187 | Klik hier voor het e-book

Lees jij graag boeken over persoonlijke groei? Hoe kan jij jouw ochtendroutine nog fijner maken?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.