Blog

Mooie romans en inspirerende boeken voor op vakantie

Kobo e-reader vakantie Libra H20

We hebben het afgelopen jaar geweldige vakanties mogen beleven, ook voor 2020 zijn we aan het oriënteren voor mooie bestemmingen. Volgend jaar weten we nog niet precies waar we naartoe willen, maar comfort en ontspanning staan voorop voor deze gezinsvakantie. Het wordt dan onze eerste vakantie met z’n vieren en afhankelijk van mijn herstelperiode kunnen we verder of dichtbij huis genieten. We kijken nu al uit naar al deze eerste keren om vakantie te vieren met z’n vieren, wat een feestje! Het leek mij ontzettend leuk om je alvast te voorzien van heerlijk leesvoer als je al leuke vakantieplannen hebt. Ik lees graag romans en inspirerende boeken over persoonlijke ontwikkeling en groei. Vandaar dat mijn tips ook gebaseerd zijn op deze genres. Deze boeken zijn echte must reads voor tijdens jouw vakantie!

Onze eerste vakantie vieren met z’n vieren

We zouden het geweldig vinden om met de auto lekker naar Frankrijk of Oostenrijk te rijden waar we onze eerste gezinsvakantie gaan vieren. De leeftijd van Lucas leent zich perfect voor een gezellige camping met mooie zwembaden en een natuurlijke omgeving. Als hij lekker kan zwemmen en we kunnen ontspannen dankzij een gezellige accommodatie dan hebben we niet veel nodig om ultiem te kunnen relaxen. Campings in Frankrijk die ons aanspreken zijn er genoeg waar ze goed rekening houden met gezinnen en het gemak. Zo leuk om je op een vakantie te kunnen verheugen en af te tellen naar deze speciale tijd samen. Stiekem fantaseer ik ook om weer terug te gaan naar Azië, maar dat is een reis die veel impact heeft op ons allemaal. We zouden erg graag weer terug willen naar Thailand, waar we dan 5 jaar geleden een indrukwekkende vakantie mochten beleven. Ongelooflijk toch hoeveel er is gebeurd in die 5 jaar?! We gaan zeker nog een keer terug, maar of het volgend jaar zal zijn hangt echt even af of mijn gezondheidssituatie het toe zal laten. Zeg nooit nooit!

Mooie romans die je raken voor op vakantie

Alle boeken van Jojo Moyes, maar natuurlijk vooral de Voor jou-serie is een aanrader. Ook ben ik fan van Liane Moriarty en Sophie Kinsella waardoor ik al héél wat jaartjes geleden feelgood-boeken ben gaan lezen. Toen noemden we het genre zelfs nog Chicklit, moet je nagaan hoeveel er is veranderd. Wie jouw vakantie echt compleet maakt is Jill Mansell met haar heerlijke romans. Veel leesplezier toegewenst!

Inspirerende boeken over persoonlijke ontwikkeling en groei

Recent heb ik The Having gelezen, echt een pareltje over hoe je rijk kunt worden en het is geschreven door Suth Yoon Lee en Jooyun Hong. Het boek kan je op verschillende manieren interpreteren, maar ik vond de opdrachten en inzichten erg indrukwekkend. Ik haalde er veel tips uit waardoor ik mij nog beter kan focussen op wat er wél is, in plaats van tekorten te benadrukken. Rijkdom inzien waardoor je wordt omringd. Elementaire gewoontes geschreven door James Clear was ook zo’n boek met veel impact op mijn leven. Ik las dit boek op onze vakantie naar Oostenrijk afgelopen zomer en ik heb mijn halve bullet journal volgeschreven met inzichten die ik kreeg uit deze bestseller. Uit het boek haalde ik vooral mooie tips waardoor je als persoon mag groeien en verder kunt komen dan waar je nu staat. Echt een feestje om het te lezen. En dan mag natuurlijk Jen Sincero met Jij bent een badass niet ontbreken in dit rijtje. Als ‘self-help junkie’ hoop ik dat je jezelf dit boek gunt. Start vandaag met lezen én jouw droomleven. Dit boek heeft mijn leven echt positief veranderd, hoe fijn is het om dit boek te kunnen lezen in een vakantiesetting?!

Fysieke boeken voor op vakantie of een e-reader?

Sinds een paar jaar neem ik standaard mijn Kobo e-reader mee op reis, het scheelt een hoop gewicht en ruimte in de koffer. Ook kan ik dan nog even lekker ’s avonds lezen in de kamer terwijl Lucas slaapt of buiten zitten. Het maakt het lezen een stuk toegankelijker, ook is het ideaal om mee te nemen naar het strand toe of om te relaxen aan het zwembad. Wat vind jij fijner? Lees je graag boeken op vakantie? Ik nam dit jaar ook voor het eerst puzzelboekjes mee, ik raakte in die periode vooral erg verslaafd aan het maken van Sudoku’s haha. Ik gok dat er volgend jaar niet veel van lezen terecht zal komen wanneer we vakantie gaan vieren, maar dat we vooral gaan genieten van elkaar, het bijslapen en lekker eten. Waar we naartoe zullen gaan is dus nog zeker een leuke vraag, maar we genieten nu al van de voorpret om te bedenken dat we volgend jaar met z’n vieren op reis gaan om nieuwe plekken te ontdekken.

Welke boeken mogen volgens jou niet ontbreken op vakantie?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.