Blog

Miriam Lancewood schreef het boek ‘Mijn leven in de wildernis’

In Mijn leven in de wildernis vertelt de Nederlandse Miriam Lancewood over haar leven in de wildernis van Nieuw-Zeeland. Het is zoveel meer dan een boek dat je ‘even’ leest. Met Mijn leven in de wildernis ontvang je als lezer een beleving, levenslessen en onvergetelijke ervaringen. Ik kan oprecht met jullie delen dat ik niet eerder zo geraakt ben door een titel. Dit boek heeft mijn leven op z’n kop gezet.

Over Mijn leven in de wildernis
Mijn leven in de wildernis vertelt de Nederlandse Miriam Lancewood over haar leven in de wildernis van Nieuw-Zeeland. In 2010 verruilde ze de Achterhoek voor een leven ver van de bewoonde wereld. Samen met haar man Peter leeft ze zonder enige vorm van luxe een geïsoleerd leven in de verlaten bergen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. In het televisieprogramma Floortje naar het einde van de wereld zocht Floortje Dessing het echtpaar op. Een inspirerend verhaal over durf, keuzes en geluk.

Over Miriam Lancewood
Miriam groeide op in een liefdevol gezin in Nieuw Wehl, een klein dorpje in de Achterhoek. Toen Miriam tien jaar was verhuisde het gezin naar Assen (Drenthe). Tijdens een rondreis in India kwam ze Peter tegen. Hij was een avontuurlijke man uit Nieuw-Zeeland, die zijn baan als docent op de universiteit had opgezegd, en als een ‘moderne nomade’ (zoals hij het zelf noemt) al vijf jaar in India leefde, toen hij Miriam ontmoette. Vervolgens reisden ze door Zuidoost-Azië, tot ze na een paar jaar uiteindelijk in Nieuw-Zeeland aankwamen. Na een jaar besloten Miriam en Peter hun huis in te ruilen voor een tent, en te gaan leven op de mooiste plekken van het land: in het hart van de Nieuw-Zeelandse wildernis.

Mooie les die haar vader met ons deelt:
17818262_389730011413300_7618652051819462656_n

Mijn mening
Mijn leven in de wildernis stond al voordat het verscheen op mijn wishlist om op korte termijn te lezen. Ik hoorde er zoveel indrukwekkende verhalen over en nu kan ik eindelijk vertellen dat alle positieve recensies en berichten over dit boek meer dan waar zijn. Sterker nog, het boek is waarschijnlijk nog véél beter dan elke positieve recensie die je tot nu toe hebt gelezen over dit boek omdat het amper onder woorden te brengen is hoe indrukwekkend het verhaal van Miriam Lancewood is. Als lezer beleef je haar leven in de wildernis, Miriam heeft het zo knap geschreven en sterk verwoord dat ik dit boek iedereen kan aanbevelen. Zelfs een niet-lezer raakt hiervan onder de indruk. Miriam Lancewood deelt met ons haar struggles, haar gedachtes, valkuilen en kansen die zij heeft benut, haar eerste indrukken, obstakels en mentale uitdagingen waar zij voor heeft gestaan. Zij is zo’n krachtige, inspirerende en rustgevende vrouw dat ik niet anders kan dan vol lof zijn over haar levensstijl en keuzes die zij gedurende haar leven heeft gemaakt. Want zeg nu zelf: je familie en vrienden aan de andere kant van de wereld achterlaten om in de wildernis te gaan wonen, ja dat doen weinig mensen haar na. Ook vond ik het heel erg bijzonder hoe Miriam het heeft ervaren om te onthaasten, toen zij besloot om de wildernis in te trekken met haar man. We hebben niet eens meer door hoe we worden geleefd en daar werd ik door Miriam even flink met mijn neus op de feiten gedrukt. Zo volgden nog vele lessen en ervaringen die ik dankzij het prachtige verhaal van Miriam mocht beleven.

Ik vond het boek tegelijkertijd zo rustgevend en leerzaam dat het een tijdje heeft geduurd voordat ik Mijn leven in de wildernis daadwerkelijk uit had. Ik viel ten eerste regelmatig ervan in slaap, omdat het zo mooi en rustgevend is geschreven. Dit is echt een compliment!Je wordt namelijk zo bewust van het nu en raakt in een soort ontspannende modus door haar schrijfstijl; gewéldig! Bovendien lees je tussen de regels door veel wijsheden die ik goed tot mij door wou laten dringen. Ook de foto’s vond ik een prachtige toevoeging aan dit boek. Ik ben erg dankbaar dat ik dankzij Miriam Lancewood ook mocht proeven van het leven in de wildernis; ik ben niet zo’n held als zij is, maar ik bewonder haar moed en dappere keuzes. Als ik je nog een extra tip mag geven: lees eerst dit boek en bekijk daarna de aflevering die Floortje maakte over Miriam Lancewood en haar man. Het vormt een mooie aanvulling op hun indrukwekkende verhaal.

Mijn conclusie
Een rustgevend, inspirerend en leerzaam pareltje. Dit is niet zomaar een boek, maar een onvergetelijke beleving. Miriam raakt mij met haar pijl én schrijfstijl recht in het hart.

Mijn leven in de wildernisMiriam Lancewood | €19,99 inclusief foto’s | Kosmos Uitgevers | Nederlandstalig | 320 pagina’s | ISBN 9789021564098 | Verscheen in februari 2017 | Klik hier voor het e-book

Heb jij Mijn leven in de wildernis door Miriam Lancewood al gelezen? Veel leesplezier!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

*Dit artikel bevat affiliate links waardoor ik een vergoeding ontvang en deze investeer ik in de boeken die ik speciaal voor jou recenseer. Dankjewel alvast!

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.