Blog

Mijn tips om meer boeken te lezen (een boek per week!)

boeken lezen leesdoel jaar boek per week

Ben jij ook zo dol op lezen, maar blijft jouw stapel met boeken die je nog graag wilt lezen maar groeien? Wil je graag meer boeken lezen, maar kom je er simpelweg niet aan toe? Of wil je graag een boek per week lezen? Meer of minder mag natuurlijk ook, maar deze handige tips gaan je helpen om in de leesflow te komen. Lezen zorgt voor ontspanning; je kunt even je hoofd leegmaken, nieuwe informatie en inspiratie opdoen en genieten van nieuwe werelden en personages. Ik beleef veel leesplezier en las jaren een boek per week uit. Nu heb ik geen leesdoel meer, maar geniet ik nog steeds van veel mooie boeken. Vooral romans en boeken over persoonlijke groei en ontwikkeling boeien mij erg. Maar hoe ik ondanks een gezin, eigen bedrijf, sociaal leven, het huishouden en (gelukkig!) huwelijk nog boeken uitlees? Het antwoord lees je in dit artikel, veel leesplezier!

Geniet van jouw favoriete genre en auteurs

Wil je graag boeken lezen waar anderen over praten of die de bestsellerlijsten domineren? Het kunnen mooie, inspirerende boeken zijn maar wie zegt dat deze boeken goed zijn voor jou? Omdat anderen deze boeken lezen, betekent het nog niet automatisch dat het must reads zijn waar jij blij van wordt! Soms kan het juist verfrissend zijn om een boek te lezen uit een andere genre of categorie, je doet namelijk af en toe leuke ontdekkingen op op deze manier die je anders niet had gelezen. Maar als je erop vast gaat lopen, merk je snel genoeg dat het toch beter aan de kant gelegd kan worden hoe graag je ook zou willen.  Je blokkeert de leesflow en het lezen kan je zelfs tegenstaan. Door te lezen waar jij echt blij van wordt of waar je fijne verwachtingen van hebt, kan je jouw leesplezier vergroten. Ontdek jouw favoriete genre en geniet ervan!

Lees elke dag een stukje

Als je echt even de tijd kunt nemen om van een boek te genieten, dan is dat geweldig! Maar als je een propvolle agenda hebt, dan ben je blij wanneer je alle activiteiten enigszins hebt af kunnen vinken. Door elke dag een stukje te lezen, lees je sneller even tussendoor en kan je er een soort routine van maken. Bijvoorbeeld door elke avond voor het slapen gaan even een paar bladzijdes te lezen. Het klinkt heel weinig, maar voor je het weet lees je dan eindelijk die mooie boeken uit! Bovendien wil je vaak niet meer stoppen als je eenmaal bezig bent dus dan vlieg je er echt doorheen. Enjoy!

Verruil de telefoon voor een boek of e-reader

Al heb je maar een heel kort moment (in de bus of een kwartiertje voordat je gaat slapen); elke dag lezen helpt je door de leesdip heen en je merkt dat je juist meer zin krijgt om te lezen. Het lezen wordt een gewoonte! Het wachten wordt op deze manier veel fijner en vaak zinvoller. Want hoe vaak voel jij je ‘leeg’ na het scrollen op je telefoon? Als je voor elke keer dat je even je telefoon pakt tijdens het wachten, het boek open slaat om verder te lezen dan heb jij in een recordtempo de stapel op je nachtkastje uitgelezen! Tip: ga niet meer zonder boek (of e-book) de deur uit!

Duik een boekhandel of kringloopwinkel in

In een boekhandel of kringloopwinkel kijk ik altijd mijn ogen uit, want het aanbod is gigantisch. Ik vlieg dan van het ene hoekje naar het andere en zie overal stralende titels staan die mij erg aanspreken. De inspiratie om te gaan lezen begint dan al snel te borrelen en voor ik het weet heb ik een mooi boek gevonden waarbij ik niet kan wachten om er lekker in te mogen lezen.

Hou een leeslijstje bij

Zo weet je precies welk boek je interessant vond, van welke auteur je meer zou willen lezen of welk genre je liever links laat liggen. Door een leeslijstje bij te houden (bijvoorbeeld in je agenda of bullet journal) kan je terugbladeren en zien welke boeken je mooi vond. Ook leuk trouwens wanneer anderen vragen of je nog must reads weet ter inspiratie om te lezen!

Lees jij graag? Welk genre behoort tot jouw favorieten? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.