Blog

Waarom mijn leven niet compleet is zonder boeken…

IMG_7322

Als klein meisje fascineerden verhalen mij die mij werden voorgelezen. Ik probeerde al op jonge leeftijd zelf te lezen en vond boeken prachtig. Toen ik aan het einde van mijn basisschooltijd was beland, had ik zowel de boeken van de jeugd- als de volwasseneafdeling van de bibliotheek in mijn dorp uitgelezen. Mijn oma werkte in een gigantische bibliotheek in het centrum van Kraków (Polen) en ik vond het de meest magische plek die ik ooit had gezien. Al die rijen aan verhalen, prachtige zinnen en schrijvers die er jaren werk in hebben gestopt: mijn hart gaat nog altijd sneller kloppen van boeken. Maar waarom?

Ik vond en vind het geweldig om zoveel te mogen leren en te ervaren middels situaties die hoofdpersonages meemaken. In elk boek zitten er tussen de regels door lessen verstopt die je mee kunt nemen om te groeien als persoon. Ook vormden hoofdpersonages voorbeelden voor mij. Niet lachen, maar Matilda (Roald Dahl) fascineerde mij bijvoorbeeld door haar goedheid, ambities en wilskracht om te leren. Ik lach gerust hardop door een leuke woordspeling, huil mee met personages en durf soms amper de bladzijde om te slaan als er een huiveringwekkende gebeurtenis aan lijkt te komen. Ik leef intens mee en kan helemaal in een boek opgaan.

Ik wil trouwens niet eens weten hoeveel zakgeld ik vroeger heb gespendeerd aan boeken, maar het geluk dat ik erdoor voelde was het dubbel en dwars waard. Nu lees ik ontzettend veel boeken van én voor mijn werk, daar staan er al boekenkasten vol en dagelijks verschijnen er tevens ook veel nieuwe titels. Een echte boekenhemel! Welke boeken ik dan eigenlijk lees? Dat is erg wisselend, net in welke stemming of fase ik zit. Soms heb ik opeens ontzettend zin in een vrolijke en luchtige chicklit, een mooie roman of juist een inspirerend en diepzinnig boek om wijze lessen uit te halen. Ook kan ik genieten van een psychologische thriller waar dan ook regelmatig de rillingen van over mijn rug lopen, toch kan ik er niet vanaf blijven. Lezen is verslavend! En van die extreem dikke boeken die amper op te tillen zijn, daar heb ik er ook een paar van. Alleen al de geur bij het openslaan: onbetaalbaar!

En nu werk ik als marketeer voor een uitgeverij waar ik dagelijks word omringd door prachtige boeken en mag werken met getalenteerde schrijvers, in mijn ogen kunstenaars. Zij laten ons immers reizen middels woorden, zonder dat wij van onze plek af hoeven te komen. Helaas hou ik niet veel tijd over om te lezen, maar ik probeer dankbaar van elk moment gebruik te maken om te genieten van mooie hoofdstukken en inspirerende teksten. Zo lees ik bijvoorbeeld in de bus naar en van werk, maar ook even in de tuin of nog even voor het slapen gaan: elk half uurtje is puur genieten en ontspannen. I love it!  Ik lees niet meer zoveel als ik eerst deed, maar een boek per week lukt gelukkig nog wel. Mijn mini bibliotheek in de kamer is een verzameling van herinneringen aan geweldige titels, boeken van vrienden en familie die ik voor elke gelegenheid bijna kreeg omdat ik er zo gelukkig van werd en een vrolijke mix van de fases die ik heb doorlopen. Waar ik ook naartoe ga, er zal altijd een boek in mijn tas zitten of in mijn handen geplakt zijn. Reading is dreaming with open eyes!

Wat is jouw favoriete boek? Lees jij graag?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.