Blog

Mijn ervaring met de nieuwe Kobo Libra H20 e-reader

Kobo e-reader vakantie Libra H20

Ik ging op vakantie naar Rhodos en nam mee… de nieuwste Kobo Libra H20 e-reader. Met veel leesplezier heb ik de e-reader uitgebreid voor je getest nadat Lucas en ik bij de lancering waren in Scheveningen. De lancering was geweldig georganiseerd en we kijken er met veel plezier op terug. Heeft de Kobo Libra H20 e-reader al onze verwachtingen overtroffen? Of zorgden eerdere e-readers van Kobo voor een betere leeservaring? Ik vertel je graag meer over de nieuwste Kobo Libra in dit artikel. Lees je de uitgebreide review?

Mijn eerste indruk van de Kobo Libra H20 e-reader

De lancering van de Kobo Libra H20 was het eerste event waar ik samen met Lucas naartoe ben gegaan. We hebben er een onvergetelijk dagje Scheveningen van gemaakt zoals je hier kunt lezen. Na de lancering gingen we op vakantie naar Rhodos, qua timing kwam de Kobo Libra H20 daarom op het juiste moment. In Rhodos heb ik namelijk mijn leesflow teruggekregen en dat heb ik mede te danken aan de nieuwe e-reader. Het is zo’n mooi en fijn apparaat, zelfs elke anti-lezer krijgt er vast zin van om in een boek (e-book) te duiken! Het is een plaatje om te zien, maar de inhoud is ook ge-wel-dig. De e-reader is van alle gemakken voorzien om je een comfortabele leeservaring te geven. Zo is de vorm aangepast, waardoor je de Libra heel prettig kunt vasthouden. Ook heeft de inkt én het licht een upgrade gehad en beweeg je op een soepele manier door de boeken. En heb je zin om met de e-reader te gaan duiken? De Kobo Libra H2O is perfect voor op het strand of in bad vanwege de HZO Protection™-waterbestendigheid. Dit betekent dat het apparaat voldoet aan de vereisten van de IPX8-classificatie (tot 60 minuten waterdicht in water tot een diepte van 2m). Ik durfde zowaar met de e-reader het zwembad in en dat zorgde absoluut voor een next level vakantiegevoel. Ik ben onder de indruk!

Kobo Libra H20 e-reader Alles voor jou Liane Moriarty

De voordelen van de e-reader

De Kobo Libra H2O heeft een strak, modern design en is verkrijgbaar in zwart en, op veler verzoek, in wit. De sleepcovers zijn beschikbaar in een meerdere kleuren, namelijk zwart, grijs, roze en aqua. Ik heb de witte Kobo Libra met een sleepcover in de kleur aqua die Lucas zelf heeft uitgekozen. De knoppen aan de zijkant vind ik echt een meerwaarde, omdat je daardoor heel eenvoudig de bladzijdes kunt omslaan in welke leeshouding je je ook mag bevinden. Bovendien draait het scherm makkelijk mee als je het kantelt en ook dit vind ik echt heel waardevol. Ook ben ik erg te spreken over de ComfortLight PRO-technologie om de blootstelling aan blauw licht, wat de slaap negatief kan beïnvloeden, te verminderen. Met de Kobo Libra H2O houdt je boek je ’s nachts misschien wakker, maar je apparaat doet dat niet. De automatische instelling bootst de natuurlijke progressie van de zon na en geeft de optimale helderheid en tint op basis van het tijdstip van de dag. Lezers kunnen ook hun eigen lichtinstelling kiezen op basis van hun persoonlijke voorkeur.

Is de Kobo Libra H20 beter dan de andere Kobo e-readers?

Ik heb verschillende e-readers mogen ervaren en vanaf de allereerste Kobo e-reader die ik had ben ik fan van het merk. Ik ben een echte leesliefhebber en veellezer, maar ook altijd verliefd geweest op papieren boeken. Ik heb niet voor niets jaren bij een uitgeverij gewerkt en genoten van fysieke exemplaren. Toch moet ook ik toegeven dat ik zonder Kobo nooit zoveel boeken zou hebben gelezen en ik het heerlijk vind om e-books op de e-reader te ontdekken. Je pakt een e-reader er veel sneller ‘even’ tussendoor bij, bijvoorbeeld tijdens het wachten of als me-time momentje. De batterij gaat waanzinnig lang mee (had ik nooit verwacht, maar je kunt er maanden van genieten terwijl je intensief erop leest) en je neemt tientallen boeken mee zonder dat je het voelt aan het gewicht. Daardoor is het ook ideaal om op vakantie een e-reader mee te nemen, dat scheelt je behoorlijk veel vakantiekilo’s in de koffer! De Kobo Libra H20 is absoluut mijn favoriet. Niet omdat het de allernieuwste is, maar omdat de e-reader zo’n complete leeservaring geeft. Van de binnen- én buitenkant is het een perfect product waardoor ik nog meer leesplezier mag ervaren.

De Kobo Libra H20 e-reader is in Nederland verkrijgbaar vanaf 17 september 2019 voor een prijs van € 179,99. De sleepcovers zijn verkrijgbaar voor €39,99. Wil je meer weten over de Kobo Libra H20? Laat een reactie achter in de comments of stuur mij een berichtje, zodat ik jouw vraag kan beantwoorden. Wil je ontdekken of onbeperkt lezen iets voor je is? Ontdek nu 30 dagen gratis het gigantische assortiment aan e-books via Kobo Plus. Mijn ervaring met Kobo Plus kan je hier lezen. Geniet ervan!

Lees jij liever fysieke boeken of op een e-reader?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.