Blog

Met de tijd mee – Ik heb de Kobo Glo HD!

Zó, dat was mij even een flinke bevalling. Het heeft maanden geduurd voordat ik deze stap uiteindelijk kon zetten, maar het is gebeurd: ik ben onder een steen vandaan gekropen en ga vanaf nu ook digitaal lezen. Ik heb namelijk van mijn lieve vriend een e-reader gekregen en wel de Kobo Glo HD. Ik ben er tot mijn grote verbazing ook nog eens razend enthousiast over en vertel je graag over mijn eerste ervaring en waarom ik voor deze e-reader heb gekozen. Lees je (jup, dit is ook digitaal) gezellig mee?

Overstappen naar een e-reader
Het moment kwam daar. Het gesprek over de hoeveelheid boeken die ik mee zou mogen nemen naar Thailand. Mijn vriend bleef stug volhouden dat ik echt overdreef qua exemplaren, ik beweerde zelfs te weinig leesvoer mee te kunnen nemen omdat ik mij zo moest aanpassen. Natuurlijk begreep ik zijn standpunt en het idee dat mijn koffer bezweek onder het gewicht van de boeken, maar ik mocht onder geen voorwaarde op vakantie met te weinig leesvoer. Al helemaal niet als ik tijdens de terugreis (ik heb een hekel aan vliegen en gebruik het lezen als welkome afleiding) geen boek kon lezen, omdat ik door mijn voorraad heen was. Naast deze vakantie speelde ook het punt mee dat ik voor mijn werk (ik werk als marketeer bij een uitgeverij) veel manuscripten moet lezen en deze printte ik altijd uit. Zonde van al dat papier vond ik én het was onhandig en zwaar om steeds een grote map mee te moeten sjouwen. En dus keken mijn vriend en ik naar mogelijkheden. Daar kwam natuurlijk al snel een e-reader om het hoekje kijken, al kon ik mij niet voorstellen dat het lezen van e-books minstens zo’n fijne leeservaring zou kunnen bieden als een papieren boek. Ik hield van de geur van nieuwe boeken, van het voelen van het papier, het zien hoeveel pagina’s ik nog moet… Dat kan een e-reader toch niet zomaar vervangen? Ik besloot een e-reader na het rondvragen bij collega’s, vrienden en jullie hulp tóch een kans te geven, omdat de hoeveelheid enthousiaste ervaringen erg overheerste.

Ik koos voor de Kobo Glo HD
Waarom ik voor een Kobo koos? Tsja, de keuze op de markt met e-readers en tablets is heel groot. De tablets vielen al snel af, omdat ik het lezen hierop niet ontspannend of rustgevend vind vanwege backlight. Ook gaat de batterij veel langer mee van bijvoorbeeld een Kobo of Kindle, waardoor mijn interesse vooral bij deze twee merken bleef hangen. Kindle vond ik er erg aantrekkelijk uitzien, hij lag ook zeer prettig in de hand, maar Kindle is gekoppeld aan Amazon en daar heb ik nog helemaal geen koopervaring mee waardoor ik toch de neiging had om voor een Kobo te kiezen. De doorslag gaf het feit dat ik op een Kindle geen manuscripten kon lezen die nog niet in een e-book bestand waren geplaatst, terwijl ik dit wel nodig heb voor mijn werk. Ik oriënteerde mij verder op Kobo waarbij de Aura, Glo HD en een waterbestendige erg goed bleken te zijn. Uiteindelijk koos ik voor de extra kwaliteit, gemak en ontspanning door voor de Kobo Glo HD te gaan. Ik hoef voortaan niet meer bang te zijn dat mijn koffer te zwaar is!

Mijn eerste ervaring
Hóe werkt dit ding in vredesnaam? En waarom zit er maar één knop op? Hoezo reageert die Kobo zo traag? Schiet ooooooooooop hashtag diepe zucht. Hoe komt er nou zo’n e-book op tsjongejonge hoe doen die oudere mensen dat toch? Ik voel mij oud en dom, waarom snap ik dit niet?! Huh… is het zó simpel? OMG ik heb wel 8 boeken op een e-reader die nog dunner is dan mijn agenda! *drie uur later* Lieffieee! Ik wil nooit meer papieren boeken eeh grapje, soms dan nog, maar nu wil ik verder lezen joepieeee! Mijn vriend vond mijn eerste Kobo-ervaring verschrikkelijk. Hij gaf het mij cadeau omdat we 4,5 jaar samenzijn en dacht mij er superblij mee te maken. Zat ik eerst lang te mopperen dat ik er niks van snap en dat ik het maar stom vind, terwijl ik even later riep dat ik nooit meer anders wil. Arme Jord! Maar het is waar, ik ben superenthousiast en ik weet zeker dat ik hierdoor meer boeken zal lezen dan ooit en dat is het allerleukste cadeau dat je mij kunt geven. Ik heb gemerkt dat ik nu al meer lees doordat ik de e-reader er sneller ’tussendoor’ even bij pak. Het lezen is echt een feestje geworden, zonder extra kilo’s sjouwen. Ik pak weliswaar thuis nog vast af en toe een fysiek exemplaar om lekker te kunnen bladeren, maar ook ik ben helemaal weg van mijn nieuwe Kobo Glo HD. We gaan heel wat uurtjes samen spenderen!

Het heeft héél erg lang geduurd voordat ik deze stap kon maken, vooral omdat mijn hart zo hard klopt voor boeken. Echte boeken. Maar ik besef nu ook goed waarom er zoveel fans van de e-reader zijn en ik ben blij dat ik deze leeservaring nu kan beleven, ondanks dat ik nog wel veel van de e-reader moet ontdekken. Let’s explore!

Lees jij graag fysieke boeken of liever op een e-reader?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.