Blog

Meer door minder – Minimalisme maakt je een rijker mens

Meerdoorminder

MeerdoorminderKen jij de boeken van Marie Kondo al? Ik ontdekte haar twee jaar geleden toen het opruimen opeens een hype werd. Maar opruimen, de bijbehorende nuttige methodes om opgeruimd te leven én de theorieën om er een minimalistische levensstijl op na houden zijn al eeuwenoud! Waar we eerst fan waren van het consumeren, ligt de focus tegenwoordig steeds meer op consuminderen. Alles over consuminderen, een minimalistische levensstjil, praktische tips om opgeruimd te leven (letterlijk en figuurlijk!) lees je in het inspirerende boek Meer door minder geschreven door Joshua Becker. Een echte must read in mijn ogen! Waarom? Dat vertel ik je heel graag in deze recensie.

Over Meer door minder
Steeds meer mensen komen erachter dat meer spullen niet per se meer geluk betekent. Sterker nog: onze bezittingen staan ons in de weg als we op zoek gaan naar wat wel geluk brengt. Vanuit zijn eigen ervaringen laat Joshua Becker zien dat een minimalistische levensstijl ons talloze voordelen oplevert: meer geld, meer vrijheid, minder afleiding en minder stress. Minimalisme gaat verder dan je spullen organiseren en opruimen, maar betekent niet dat je alles wat je bezit op moet geven. Het gaat erom dat je alle ruis en rommel uit je omgeving weghaalt, waardoor je een gelukkiger, geconcentreerder en een meer voldaan mens wordt.

Over Joshua Becker
Joshua Becker is voormalig predikant en oprichter van becomingaminimalist.com. Daarnaast schrijft en spreekt hij voor de Wall Street Journal, Huffington Post Live en het CBS Evening News.

Mijn mening
Wat een inspirerend en indrukwekkend boek! Ik zal heel eerlijk zijn in deze recensie, ik begon namelijk zonder al te hoge verwachtingen aan Meer door minder omdat ik dacht dat ik alle kneepjes uit het ‘opruimvak’ wel had geleerd uit de boeken van Marie Kondo. Ik zat er goed naast! Al na het lezen van de eerste bladzijdes werd ik geraakt door de persoonlijke ervaringen die Joshua Becker met ons deelt. Het sprak mij zo aan dat ik het boek niet eens meer kon wegleggen en ik genoot van alle inspirerende wijsheden die Becker aan de lezer wil meegeven via Meer door minder. Hij heeft zo’n toegankelijke, hartelijke en warme schrijfstijl dat het voelt alsof je van een vriend tips, zijn ontdekkingen, verrijkingen en wijsheden mag ontvangen. Deze heb ik met veel plezier tot mij genomen om vervolgens heerlijk thuis toe te kunnen passen. Niet alleen letterlijk in huis, ook in mijn hoofd werd het eindelijk een stuk rustiger door het implementeren van zijn inzichten. Heel bijzonder om direct effect te voelen wanneer je er bewust mee bezig mag zijn, dat motiveerde mij om deze minimalistische stijl verder door te trekken. Want hoe mooi is het om te leven met de bezittingen die je het leven geven dat je wilt hebben? Minimalisme is het doelbewust aandacht schenken aan de dingen waaraan we de meeste waarde hechten en het verwijderen van alles wat ons daarvan afleidt. Laat je motiveren door je liefde voor je gezin. Help je gezin om een eenvoudiger en beter leven te ontvangen. Geniet van een bewuster en ruimtelijker bestaan voor jezelf én anderen! Zoals Becker in zijn boek concludeert: ‘Jezus heeft gezegd dat je schat is waar je hart ook zal zijn’. Dit boek is voor iedereen die meer wil halen uit minder!

Conclusie
Minimalisme maakt je een rijker mens in alle opzichten. Joshua Becker deelt tips, inzichten en ervaringen in dit inspirerende boek over consuminderen en opruimen. Én hij leert jou meer uit het leven te halen met minder. Een must read!

Meer door minder | Joshua Becker | Uitgeverij Kok | ISBN 9789043527644 |  160 pagina’s | Paperback | €17,50 | Ook te lezen als e-book voor €9,99

Nieuwsgierig of een minimalistische levensstijl iets voor jou is? Veel lees én leerplezier met Meer door minder!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.