Blogtour – Mea Culpa van Clare Mackintosh
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blogtour – Mea Culpa van Clare Mackintosh

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een thriller heb gelezen en toen ik de waanzinnige cover van Mea Culpa zag, werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Clare Mackintosh schreef dit sterke debuut voor de fans van Gone Girl en Het meisje in de trein. Dat belooft veel goeds!

Over Mea Culpa
Wanneer een alleenstaande moeder de hand van haar zoontje even loslaat, gebeurt het ondenkbare: hij rent de straat over en wordt aangereden door een auto. De bestuurder rijdt door. In een fractie van een seconde verandert Jenna’s wereld in een nachtmerrie. Om de vreselijke waarheid te ontlopen verhuist ze naar een afgelegen plek aan de kust in Wales, maar de herinneringen, angsten en rouw zijn allesoverheersend. Inspecteur Ray Stevens leidt het onderzoek naar de dader. Vastbesloten om tot de bodem van de zaak te komen, zet hij zowel zijn professionele als zijn persoonlijke leven op het spel. Intussen wordt Jenna ingehaald door haar verleden, met alle verwoestende consequenties van dien…

Over Clare Mackintosh
Clare Mackintosh werkte jarenlang binnen de politiewereld. In 2011 begon ze als freelancejournalist en inmiddels is ze fulltime schrijver. Haar debuut Mea Culpa was direct na verschijnen een grote hit in Engeland en wordt omschreven als een sensatie.

Mijn mening
Wat een fantastisch omslag! Echt heel indrukwekkend, het maakte mij gelijk nieuwsgierig waardoor ik echt niet kon wachten totdat Mea Culpa zou verschijnen. En dat dit wachten werd beloond, dat mag duidelijk zijn en schuif ik niet onder stoelen of banken.  Ik begon met lezen en kon niet meer stoppen. Clare Mackintosh trekt je moeiteloos het verhaal in en laat je niet meer los, totdat je met een open mond en rillingen wordt achtergelaten van verbazing. Deze twist zie je niét aankomen, zo briljant! En ik garandeer je dat deze thriller nog heel lang door je hoofd blijft spoken, de verhaallijnen en personages zijn zo levensecht dat het mij dan ook regelmatig beangstigde. Steengoed, onvoorspelbaar en origineel: een achtbaan aan emoties en heftige belevenissen waar je nog regelmatig over na zult denken. En dat is precies de reden waarom ik nu midden in de nacht deze recensie aan het schrijven ben; Mea Culpa laat je niet zomaar los. Als je van thrillers houdt, dan mag deze must read niet ontbreken aangezien dit fenomenale debuut zomaar VN-thriller van het Jaar 2016 zou kunnen worden. Durf jij het aan? Laat je overtuigen door de schrijfstijl van Clare Mackintosh en reis af naar de ergste nachtmerrie van een moeder, een afgelegen plek aan de kust in Wales en beleef herinneringen en angsten die je niet eerder middels een boek hebt ervaren.

Conclusie
Kippenvel door dit ijzersterke debuut van Clare Mackintosh. Én wat een twist, ongelooflijk goed! Deze thriller mag je niet missen!

Mea Culpa | Clare Mackintosh | Uitgeverij De Fontein | 384 pagina’s | ISBN 9789026137730 | Prijs 19,99 | Klik hier voor het e-book

Heb jij Mea Culpa al gelezen? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 10 reacties.

 1. Amy

  Wat een mooie recensie Dagmar, je weet de spanning goed vast te houden. Ik ben heel benieuwd naar het boek en wil het absoluut lezen!
  Amy onlangs geplaatst…Project Echte Post Is CoolMy Profile

 2. Melissa

  Je hebt mij echt benieuwd gemaakt naar dit boek! Ik ga hem zeker toevoegen aan goodreads. De cover is inderdaad heel mooi x

 3. Marleen

  Ik snap dat de omslag je meteen aantrok, die ziet er ook heel interessant uit! xx

Geef een antwoord

CommentLuv badge