Blog

Boekentip – Max Verstappen is de jongste Formule 1-winnaar

Max_VerstappenFormule 1 op mijn blog heeft een iets langere inleiding nodig dan gebruikelijk. Denk ik. Sinds het begin van mijn zwangerschap zijn er wat interesses bij mij veranderd. Ons sterke voorgevoel dat we in verwachting waren van een zoon, werd namelijk niet alleen bevestigd door de geslachtsbepalende echo… Mijn nieuwsgierigheid naar de racewereld was namelijk opeens gewekt en ik was volledig in de ban van Formule 1. Toeval of niet, die nieuwsgierigheid nam bizarre vormen aan, want ik kende alle deelnemende coureurs, racetijden, teamsamenstellingen, wedstrijden en ranglijsten van de ene op de andere dag uit mijn hoofd. Nog steeds blijven we ons verwonderen over deze spontane fascinatie, maar Jord (en zijn vrienden) hebben hier helemaal geen moeite mee. Dat ik nu de persoon ben geworden die anderen eraan herinnert dat er geracet wordt en we op tijd de tv aan moeten zetten, had ik écht nooit verwacht. Als boekenliefhebber juichte ik door mijn nieuwe interesse extra hard toen ik las dat het boek Max – Het ongeautoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit was verschenen. Ik kon niet wachten om dit boek geschreven door André Hoogeboom te lezen. In dit artikel deel ik mijn mening erover, lees je mee? 

Over Max
Het boek Max, geschreven door journalist Andre Hoogeboom is een verzameling interviews die de weg van Max naar het miljoenenbal dat de Formule 1 is, beschrijven. Hoogeboom sprak met de mensen die Max in zijn weg naar de F1 begeleid hebben. Allen zijn het er over eens: het talent van Max Verstappen is van ongekende klasse en allen voorspellen hem een glorieuze toekomst. De vraag is niet óf Max kampioen in de Formule 1 gaat worden, maar wanneer.

Mijn mening
Ik had nooit verwacht dat ik zo gefascineerd dit boek zou lezen. Mijn nieuwe interesse verraste ons immers allemaal, maar misschien mijzelf nog het meest. En dat deze interesse zich zo diep geworteld heeft in een relatief korte periode, wordt alleen maar bevestigd middels deze review. Ik heb inmiddels zoveel boeken gelezen dat ik snel kan inschatten of een boek mij kan raken, ik kan nu al vertellen dat ik echt door dit boek vloog om maar even in de termen van Formule 1 te blijven. Ik was vanaf de eerste bladzijde gegrepen door de beeldende en gepassioneerde schrijfstijl van André Hoogeboom. Hij heeft immers op een indrukwekkende manier een prachtig beeld geschetst van Max middels de interviews die in dit boek zijn opgenomen. Door André Hoogeboom ben ik met nog meer bewondering Formule 1 gaan volgen. Er komt namelijk zoveel uithoudingsvermogen, inzicht, techniek, passie, doorzettingsvermogen, topconditie, geld, sterk netwerk en gedrevenheid bij deze sport kijken; waanzinnig dat Max Verstappen hier al over beschikt. Hij is echt een topsporter inclusief een prachtige persoonlijkheid waardoor hij het al ver heeft geschopt, maar waar hij nog heel lang van zal genieten middels het behalen van topprestaties. Dat hoop ik en gun ik hem van harte.

Zoals André Hoogeboom zelf aangeeft is dit boek met de titel Max geen biografie geworden. Dat was ook nooit de bedoeling. Bovendien had Team Verstappen geen enkele interesse om mee te werken, André Hoogeboom heeft dit nadeel omgebogen in een voordeel. Max is namelijk een indrukwekkend boek geworden vol ins en outs over de racewereld waarin Team Verstappen de hoofdrol speelt. Het bevat een verzameling interviews waarbij alle geïnterviewden het erover eens zijn dat het talent van Max Verstappen uniek is en allen voorspellen hem een glorieuze toekomst. De vraag is namelijk niet óf Max Verstappen wereldkampioen in de Formule 1 gaat worden, maar wannéér. Van dit boek zullen vast en zeker nog veel herdrukken volgen (daar ben ik van overtuigd, het is echt perfect voor alle liefhebbers van Formule 1 én fans van Max Verstappen) en ik denk dat het CV van Max in hoofdstuk 1 nog regelmatig aangevuld zal worden met indrukwekkende prestaties. Overigens wil ik graag mijn complimenten uiten in deze review waarbij ik wil noemen dat ik echt kippenvel kreeg tijdens het lezen van hoofdstuk 11, waarin wordt gedeeld hoe de bijzondere ontmoeting tussen Max Verstappen en Johan Cruijff verliep.

Ik ben misschien nog een groentje wat betreft deze racewereld, maar ook ik heb alle vertrouwen in Max Verstappen dat hij de absolute top van de Formule 1 nog heel lang zal beïnvloeden. Ik gun hem van harte dit prachtige uitzicht op deze jonge leeftijd. In mijn ogen is hij nu al een echte held.

Conclusie
Dit boek kan ik elke fan van Max en/of Formule 1 aanraden! Het is niet alleen op een gepassioneerde en enthousiaste manier geschreven door André Hoogeboom, maar de interviews zijn ook nog eens briljant uitgewerkt en je krijgt alle ins en outs mee van deze razendsnelle wereld. Inclusief kleurenkatern met foto’s van Max door de jaren heen. Dit is pas het begin van een glorieuze toekomst van Max bij Formule 1, een toekomst vol iconische momenten die zullen volgen voor de Nederlandse sportgeschiedenis. 

Max | Auteur: André Hoogeboom | Karakter Uitgevers B.V. | Paperback €14,99 | ISBN 9789045211886 | 176 pagina’s met kleurenkatern | Klik hier voor het e-book

Kijk jij naar Formule 1? En volg je het succes van Max Verstappen? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.