Live, Love, Run door Annemerel de Jongh

Live, Love, Run door Annemerel de Jongh


Mijn hardloopschoenen werden meteen afgestoft na het lezen van Live, Love, Run; nu ben ik echt een beginner wat betreft hardlopen, maar ook voor de gevorderden is het boek écht een must read. Ik liep vorig jaar voor het eerst de 10km tijdens de Nike Women’s Run door Amsterdam en het was een ervaring om nooit te vergeten. Toen kwam de verhuizing én honderd en één smoesjes waardoor het er niet meer van gekomen is. En dat terwijl ik terugdenk aan de finish en ik weer kippenvel krijg. Wat gaf het toch een kick! Annemerel deelt haar tips, ervaringen en belevenissen hoe zij van hardloophater transformeerde in een hardloopliefhebber in Live, Love, Run! Aan de slag! 

Over Live, Love, Run
Annemerel de Jongh was nooit bijzonder sportief, totdat ze op haar 17e het hardloopvirus te pakken kreeg. Nu maakt niets haar gelukkiger dan het lopen van marathons. Hoe ze van hardloophater hardloopliefhebber is geworden vertelt ze in Live, Love, Run. Aan de hand van persoonlijke anekdotes, praktische tips en recepten vertelt ze je alle ins en outs van het hardlopen: hoe je het beste kunt beginnen, hoe je het volhoudt, wat je aantrekt, hoe je zorgt dat je geen blessures krijgt (en wat je moet doen als je er toch mee te maken krijgt) en nog veel meer. Na het lezen van dit boek kun je niet anders dan je hardloopschoenen aantrekken en van start gaan.

Mijn mening
Van inspirerende verhalen, recepten, hardloopschema’s en praktische tips van een hardloopjunkie: je leest het allemaal in Live, Love, Run inclusief de heerlijke schrijfstijl van Annemerel de Jongh waar ik al jaren fan van ben. Ik lees haar blog, ik kijk haar video’s en nu bewonder ik haar boek. Het laatste hoofdstuk is uit, maar ik kreeg al bij het lezen van de eerste zin om mijn hardloopschoenen aan te trekken. Of een stapje terug: eerst deze schoenen af te stoffen, te checken of ik nog in mijn outfit pas, te controleren of de batterij het nog deed van mijn Garmin en meer achterstallig onderhoud in deze reeks waar ik jullie niet mee zal vervelen. De kern? Ik kreeg meteen zin om lekker te gaan hardlopen door Annemerel. Nu krijg ik dat al regelmatig van haar geweldige hardloopselfies, maar dan is die bank inclusief Netflix en zak chips toch soms nog moeilijk te weerstaan. Maar na Live, Love, Run is er geen weg meer terug; je krijgt zin om (weer) lekker te gaan lopen en soms heb je die schop onder je kond net even nodig.

Wat mij opviel aan dit heerlijke hardloopboek? Dat de adviezen en tips variëren; er zit voor iedereen bruikbare informatie en tricks tussen. Of je nu regelmatig marathons loopt, dat je van plan bent nog de oliebollen van december weg te sporten of dat je gewoon het hardlopen lekker zou willen oppakken en je conditie zou willen opbouwen. Mag ik ook de vormgever in het zonnetje zetten? Dit boek is zo mooi opgemaakt en voelt echt als een eenheid; wat een mooi geheel en prachtige foto’s erin. Een echte eyecatcher! Annemerel laat je zweten, maar wel met een glimlach op! Haar anekdotes en ervaringen beschrijft zij op humoristische wijze en ze is zo realistisch waardoor je je er als lezer goed in herkent. Want na het hardlopen kan je nog zo’n waanzinnige kick krijgen; tijdens het lopen is het regelmatig flink doorbijten en passeren er genoeg gedachtes die wat minder ‘netjes’ overkomen om het zacht uit te drukken. En als je dit ontkent dan lieg je! Oh en ik heb het nog helemaal niet uitgebreid gehad over de heerlijke recepten en de hoeveelheid fantastische lijstjes die dit boek rijk is; I love it!

Conclusie
Door Annemerel krijg ik gelijk zin om al haar tips toe te passen, mijn hardloopschoenen aan te trekken en ervoor te gaan, wat een powervrouw! De motivatie én inspiratie is overweldigend; Live, Love, Run is een echte must read voor hardlopers op elk niveau.

Titel: Live, Love, Run Auteur: Annemerel de Jongh Uitgeverij: A.W. Bruna (Lev.) ISBN: 9789400507210 Prijs: 20,00 Pagina’s: 222

Heb jij Live, Love, Run al gelezen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 14 reacties.

 1. Ik heb al een eerder gehoord dat dit boek echt enthousiasmeert om te gaan rennen. Moet zeggen dat ze met mij dan wel echt een uitdaging heeft, want na zo’n 5 mislukte pogingen voel ik nog steeds niet super veel liefde voor hardrennen :p Ben echter wel benieuwd (you never know), en lekkere recepten zijn natuurlijk nooit weg :)
  Story addict onlangs geplaatst…Voor de buis voor een voller huis?My Profile

 2. Denise

  Ah ik wil dit boek ook nog heel graag eens lezen. Vind Annemerel’s schrijfstijl heel fijn, dus dat zal bij dit boek niet anders zijn :-)
  Denise onlangs geplaatst…Mart Visser Eau de ParfumMy Profile

 3. Quinty

  Ik heb al zo vaak geprobeerd om te gaan hardlopen, maar ik hield het altijd maar 2 weekjes vol. Misschien lukt het wel als ik dit boek lees. Ik ga maar eens naar de boekenwinkel denk ik ;)
  Quinty onlangs geplaatst…Video |What’s on my IPhone?My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge