Blog

Liever met lef – Positief denken en de juiste mindset

liever met lef positief denken mindset

Hoera, het was gisteren de internationale dag van positief denken! Aangezien ik in mijn boek ‘Liever met lef’ veel vertel over de juiste mindset en positiever in het leven staan, deel ik graag weer een keer wat leuke content uit mijn boek met jou op deze speciale dag. Wist je dat mijn boek bijna 2 jaar geleden werd gelanceerd in Boekhandel Broese? Time flies!  Om alvast een tip te geven: door klein en groot geluk meer te waarderen, ben je bewuster van deze lichtpuntjes om je heen. Elke dag even een momentje pakken om dankbaar te zijn voor wat je hebt, kan al voor een groot verschil zorgen. Focus op wat je wél hebt & count your blessings! Begin vandaag nog en geniet van het nu. 

Uit mijn boek Liever met lef – Zie jij een berg als een obstakel of als een kans om van het uitzicht te kunnen genieten? Het is heel makkelijk én menselijk om alleen te denken aan de beren op de weg. Maar wist je dat je jezelf kunt aanleren om te denken in oplossingen in plaats van in problemen en beperkingen? De eerste stap zit in het bedenken wat je wilt bereiken en hoe je dit gaat aanpakken. Heb je een doel voor ogen? En loopt niet alles volgens plan? Dat is niet zo vreemd, in het leven kun je niet alles zodanig vastleggen dat het loopt zoals jij dat graag wilt. Er zijn ontzettend veel factoren waarop jij helaas geen invloed hebt. Waar je wel invloed op hebt? Jouw denkpatroon.

Houd jouw doel voor ogen, bedenk waarom je dit graag wilt realiseren en maak een plan! Verras jezelf door niet te blijven hangen in het denken, maar schakel over naar het doen. Stap uit jouw comfortzone en geniet van de stappen die je maakt. Alles wat lukt is winst! Natuurlijk zijn er genoeg obstakels die je moet gaan trotseren, maar in plaats van te focussen op wat niet mogelijk is, moet je kijken wat er nodig is om het wél te laten slagen. Deze bewustwording is al een mooie stap voorwaarts!

Als een poging anders verloopt dan gepland,  laat je hoofd dan niet hangen en leg je niet bij de situatie neer. Misschien lukte het deze keer niet, maar gaat het de volgende keer wel goed! Zie het niet als falen, maar als leermomenten waardoor je mag groeien. Je weet het pas als je het probeert, niet geschoten is altijd mis. Voorkom dat je later spijt krijgt en rond moet lopen met de gedachte ‘had ik maar…’. Get over it en maak een nieuw plan waardoor je de eindstreep wel gaat halen!

Maak er ruimte voor in jouw agenda en geniet van dit proces. Jij hebt talenten die niemand anders heeft. Misschien ben je wel heel grappig, zorgzaam of juist erg slim. Wellicht ben je erg sociaal, creatief of juist ontzettend attent en sportief aangelegd. Wees niet bang om je talenten in te zetten. En zorg ervoor dat ej elke dag je best blijft doen om beetje bij beetje te blijven groeien in de richting die jij voor ogen hebt.

Toegegeven, de ene keer lukt het beter dan de andere keer. Bovendien is geen dag hetzelfde en elke dag krijg je nieuwe uitdagingen om van te leren. Zo wordt je sterker dan je gisteren was! Gun jezelf de ruimte en tijd om te ontwikkelen, maar ook om te vallen én weer op te staan. Hard werken wordt beloond en door positief te blijven denken, trek je positiviteit aan!

Happiness is homemade! Ik hoop dat je het leuk vond om een stukje uit mijn boek Liever met lef te lezen.  Wil je graag verder lezen? Klik dan hier. Wist je dat je het boek zelfs gratis kunt lezen via Kobo Plus? Klik hier voor het e-book, veel leesplezier!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.