Een liefde in Rome door Mark Lamprell

Een liefde in Rome door Mark Lamprell

img_1724
Een liefde in Rome is een heerlijke roman geschreven door Mark Lamprell. Laat ik beginnen met het feit dat ik Rome echt een prachtige stad vind; de stad ademt historie, passie, warmte en dan heb ik het nog niet eens gehad over de hartelijke inwoners en het verrukkelijke eten. Vooral over dit laatste kan ik uren vertellen, maar laat ik mij voor nu even focussen op de recensie van deze roman. Alle wegen leiden naar…. Precies, reis gezellig mee naar Rome!

Over Een liefde in Rome
De jonge kunstenares Alice reist niet alleen naar Rome voor inspiratie, maar ook voor een laatste avontuur, voordat ze zich settelt met haar verloofde. Bestaat er zoiets als liefde op het eerste gezicht, en zou zij het ooit meemaken? Meg en Alec zijn in Rome voor een romantische vakantie. Die kunnen ze wel gebruiken sinds hun drukke leven met kinderen en carrières het heeft gewonnen van de romantiek. Constance en Lizzie zijn in Rome om de as te verstrooien van Henry, Constances geliefde echtgenoot en Lizzies broer. Constance en Henry hebben elkaar tientallen jaren geleden leren kennen in Rome, maar Lizzie weet niet wat het echte verhaal is achter die ontmoeting – en welke geheimen hun reis aan het licht zal brengen…

De verteller van dit verhaal is Rome zelf. Een stad met honderden jaren geschiedenis. Een stad waar geliefden elkaar vinden…

Over Mark Lamprell
Mark Lamprell werkt in de televisie- en filmwereld. Hij schreef o.a. Babe: Pig in the City. Een liefde in Rome is zijn tweede roman en verschijnt in meer dan tien landen.

Mijn mening
Terwijl de regen tegen de ramen tikt en ik de wind buiten hoor gieren, geniet ik van de heerlijke verhaallijnen die Een liefde in Rome rijk is. Het boek verwarmt mij vanaf het begin. Ik voel als lezer de Italiaanse zonnestralen op de huid. Ik mag proeven van de architectuur, de bevolking, het lekkere eten én de liefde in al haar vormen. Dat blijkt uit de personages die zich om uiteenlopende redenen in de stad Rome bevinden. Mark Lamprell blijft mij verrassen in deze roman vol sfeervolle details waardoor je de stad daadwerkelijk beleeft. Hij heeft de personages op een natuurlijke manier met elkaar verbonden en ondanks de hoeveelheid aan diverse namen is het echt een schitterend geheel. Vooral de invalshoek om te schrijven uit het perspectief van de stad Rome zelf, wekte vanaf het begin mijn interesse en zorgde ervoor dat ik als lezer genoot van elke bladzijde. Toch houd je ook enige afstand van  de personages door deze vertelvorm en dat maakt het extra interessant. Het was een leeservaring alsof ik daadwerkelijk een citytrip maakte waardoor ik uren leesplezier én ontspanning mocht ervaren. Een liefde in Rome is een boek waar je van gaat houden. Hartverwarmend. En een bonuspunt voor het prachtige omslag!

Conclusie
Wat een heerlijke roman! Je wordt als lezer omringd door Rome, want het is deze liefdevolle stad zelf die de verteller vormt in dit verhaal. Geschiedenis, kunst en de adembenemende liefde. Alle wegen leiden naar Een liefde in Rome.

Titel: Een liefde in Rome Auteur: Mark Lamprell Omvang: 262 pagina’s Prijs: €17,50 ISBN:  9789400507616 Klik hier voor het e-book

Ben jij al een keer in Rome geweest? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 7 reacties.

 1. Tineke

  Klinkt als een heerlijk boek. Sinds ik mama ben geworden heb ik niet veel tijd om te lezen. Erg jammer, de stapel met boeken die ik nog wil lezen wordt alsmaar groter.
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Fedde is alweer 6 maanden oudMy Profile

 2. Romy

  Dit lijkt me, na het lezen van je recensie, een heerlijk boek. Zeker als het hier in Nederland weer wat kouder wordt. Rome blijft ook mijn favoriete Europese stad, dus dat is nóg een reden om dit boek op mijn to read-lijstje te zetten.
  Romy onlangs geplaatst…Kleine kinderen: 5 lessen die je van ze kunt lerenMy Profile

 3. melissa

  Oh ik ben in september nog maar Rome geweest. Het lijkt echt zo een boek waar je kan wegdromen en je verstand op nul kan zetten. Ik wil het zeker graag een keer lezen :)
  melissa onlangs geplaatst…Een Nakd Bar Kan Er Altijd Wel InMy Profile

 4. Laurien

  Rome is echt mijn favoriete stad! Die cultuur, gebouwen, uitzichten…de geschiedenis leeft daar gewoon nog! Ik ga het boek zeker lezen. Ben ook benieuwd naar dat vertelstandpunt
  Laurien onlangs geplaatst…Nails of the month| SeptemberMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge