Blog

Een liefde in Rome door Mark Lamprell

img_1724
Een liefde in Rome is een heerlijke roman geschreven door Mark Lamprell. Laat ik beginnen met het feit dat ik Rome echt een prachtige stad vind; de stad ademt historie, passie, warmte en dan heb ik het nog niet eens gehad over de hartelijke inwoners en het verrukkelijke eten. Vooral over dit laatste kan ik uren vertellen, maar laat ik mij voor nu even focussen op de recensie van deze roman. Alle wegen leiden naar…. Precies, reis gezellig mee naar Rome!

Over Een liefde in Rome
De jonge kunstenares Alice reist niet alleen naar Rome voor inspiratie, maar ook voor een laatste avontuur, voordat ze zich settelt met haar verloofde. Bestaat er zoiets als liefde op het eerste gezicht, en zou zij het ooit meemaken? Meg en Alec zijn in Rome voor een romantische vakantie. Die kunnen ze wel gebruiken sinds hun drukke leven met kinderen en carrières het heeft gewonnen van de romantiek. Constance en Lizzie zijn in Rome om de as te verstrooien van Henry, Constances geliefde echtgenoot en Lizzies broer. Constance en Henry hebben elkaar tientallen jaren geleden leren kennen in Rome, maar Lizzie weet niet wat het echte verhaal is achter die ontmoeting – en welke geheimen hun reis aan het licht zal brengen…

De verteller van dit verhaal is Rome zelf. Een stad met honderden jaren geschiedenis. Een stad waar geliefden elkaar vinden…

Over Mark Lamprell
Mark Lamprell werkt in de televisie- en filmwereld. Hij schreef o.a. Babe: Pig in the City. Een liefde in Rome is zijn tweede roman en verschijnt in meer dan tien landen.

Mijn mening
Terwijl de regen tegen de ramen tikt en ik de wind buiten hoor gieren, geniet ik van de heerlijke verhaallijnen die Een liefde in Rome rijk is. Het boek verwarmt mij vanaf het begin. Ik voel als lezer de Italiaanse zonnestralen op de huid. Ik mag proeven van de architectuur, de bevolking, het lekkere eten én de liefde in al haar vormen. Dat blijkt uit de personages die zich om uiteenlopende redenen in de stad Rome bevinden. Mark Lamprell blijft mij verrassen in deze roman vol sfeervolle details waardoor je de stad daadwerkelijk beleeft. Hij heeft de personages op een natuurlijke manier met elkaar verbonden en ondanks de hoeveelheid aan diverse namen is het echt een schitterend geheel. Vooral de invalshoek om te schrijven uit het perspectief van de stad Rome zelf, wekte vanaf het begin mijn interesse en zorgde ervoor dat ik als lezer genoot van elke bladzijde. Toch houd je ook enige afstand van  de personages door deze vertelvorm en dat maakt het extra interessant. Het was een leeservaring alsof ik daadwerkelijk een citytrip maakte waardoor ik uren leesplezier én ontspanning mocht ervaren. Een liefde in Rome is een boek waar je van gaat houden. Hartverwarmend. En een bonuspunt voor het prachtige omslag!

Conclusie
Wat een heerlijke roman! Je wordt als lezer omringd door Rome, want het is deze liefdevolle stad zelf die de verteller vormt in dit verhaal. Geschiedenis, kunst en de adembenemende liefde. Alle wegen leiden naar Een liefde in Rome.

Titel: Een liefde in Rome Auteur: Mark Lamprell Omvang: 262 pagina’s Prijs: €17,50 ISBN:  9789400507616 Klik hier voor het e-book

Ben jij al een keer in Rome geweest? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.