Blog

Over liefde en loslaten door Jan Geurts

20170520_164018
Over liefde en loslaten geschreven door Jan Geurtz, kwam voor mij precies op het juiste moment in mijn leven. Soms tref je een boek waarvan je weet dat het je een rijker mens zal maken. Over liefde en loslaten had voor mij dit effect en daarom vind ik het extra bijzonder om nu deze recensie met jou te mogen delen. Lees je mee?

Over liefde en loslaten
Doorgaans reageert ons ego op een levenscrisis met weerstand en veel pijnlijke gedachten. Daardoor maken we ons leven extra ellendig en uitzichtloos. I Over liefde en loslaten laat Jan Geurtz zien dat bijvoorbeeld een relatiecrisis, en elke pijnlijke emotie die we dan ervaren, in wezen een opening is naar spirituele groei. Met behulp van korte praktische instructies wordt getoond hoe we de sprong kunnen maken vanuit ego’s beknellende gedachten en emoties naar ruime open liefdevolle staat van zijn. Hierdoor veranderen pijnlijke emoties zoals eenzaamheid, frustratie of angst in toegangsdeuren naar wat in het boeddhisme de ‘boeddha-natuur’ genoemd wordt en in Advaita de ‘non-duale essentie’, een natuurlijke staat die vrij is van lijden.

Over Jan Geurtz
Over liefde en loslaten is een persoonlijke gids op je spirituele zoektocht naar de essentie van het bestaan. Van Geurtz verschenen eerder de bestsellers De opluchting, De verslaving voorbij, Het einde van de opvoeding, Verslaafd aan de liefde, Verslaafd aan denken, Bevrijd door liefde en Vrij van gedachten.

Mijn mening
Ons leven gaat niet over rozen, we kennen allemaal hoogte én dieptepunten. We delen heel graag met elkaar als het goed gaat, maar houden liever voor onszelf als het minder gaat. Maar ook bij mij gaat het niet allemaal even gemakkelijk, fijn of geweldig. Soms overkomen je momenten dat je je afvraagt hoe je eruit gaat komen. Je weet dat het beter wordt, maar op welke manier en wanneer zijn prangende vragen waar je graag een antwoord op ziet. Dat het antwoord niet altijd voor de hand ligt, hebben we vast allemaal een keer ervaren. Dan komt het loslaten om het hoekje kijken en laat het boek van Jan Geurtz daar nou perfect op aansluiten! Ik las Over liefde en loslaten precies op het juiste moment in mijn leven en elk woord kwam zo binnen; dit boek heeft echt een grote impact gehad en een positief verschil gecreëerd. Jan Geurtz heeft een hartverwarmende schrijfstijl én zit vol praktische tips en ervaringen die hij met ons deelt in zijn boeken, daar kan je alleen maar een beter mens door worden! Dit boek is toegankelijk, herkenbaar, realistisch en heel erg fijn geschreven. Gelukkig heeft Jan Geurtz nog veel meer boeken op zijn naam staan en ik ga mij nu oriënteren welk boek van hem de volgende zal worden die ik heel graag zou willen lezen. Ik kan nu al niet wachten en verheug mij er wederom op geraakt te worden door zijn warme en liefdevolle schrijfstijl. Ik ben heel erg blij dat ik dit boek mocht ontdekken en erdoor persoonlijke groei mocht ervaren. Ik kan alleen maar hopen dat het jou ook zo vooruit mag helpen. Geniet van, groei door en beleef Over liefde en loslaten!

Mijn conclusie
Inspirerend, leerzaam en waardevol. Jan Geurtz beschrijft op een toegankelijke, warme en praktische manier hoe wij als mens kunnen groeien dankzij en ondanks mindere periodes in ons leven. Prachtig!

Over liefde en loslaten | Jan Geurtz | Uitgeverij Ambo Anthos | ISBN 9789026338472  | €19,99 | Klik hier voor het e-book

Heb jij al een boek van Jan Geurtz gelezen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

*Dit artikel bevat affiliate links waardoor ik een vergoeding ontvang en deze investeer ik in de boeken die ik speciaal voor jou recenseer. Dankjewel alvast!

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.