Leesvoer voor mama’s en zwangeren

Leesvoer voor mama’s en zwangeren

Tijdschriften, boeken, blogs, websites… Overal tref je informatie over je (toekomstige) kindje. Als boekenwurm lees ik alles wat los en vast zit, ook als het gaat om de zwangerschap. Of is het tegenwoordig ‘vooral als het gaat om zwangerschap’? Misschien wel dit laatste, ik vind het heerlijk om te lezen over ervaringen, tips en tricks rondom dit nieuwe avontuur en alle ontwikkelingen die we straks gaan doormaken. Maar wat lees ik dan eigenlijk? Ik deel mijn favo boeken, tijdschriften en mama gerelateerde blogs!

Boeken – Must reads voor elke mama (in spé)
Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt door Kluun – Jord en ik hebben echt genoten van dit boek, we hebben zo gelachen om de schrijfstijl van Kluun terwijl het ondertussen ook heel realistisch en herkenbaar is. Geweldig hoe hij de zwangerschap weet te verwoorden! Het is echt een aanrader om je vriend/man cadeau te geven als je zwanger bent, juist omdat het zo luchtig en vanuit de visie van een man geschreven is. Kluun is echt een held! Ideaal als je net zwanger bent en zin hebt in een luchtig, maar realistisch boek!

Buskruit met muisjes door  Nina Veeneman-Dietz & Noor Schutte-KerckhoffMijn eerste indruk? Echt een boek voor en door moeders. Lekker bladeren en de onderwerpen lezen die je aanspreken, ideaal als voorbereiding op de zwangerschap en bevalling en als naslagwerk na de bevalling. Tijdens de zwangerschap van de auteurs en daarna hadden ze zoveel vragen waarop ze geen antwoord vonden, dat ze besloten een boek te maken waar die antwoorden wel in staan. Twintig hoofdstukken die weer onderverdeeld zijn met titels als Pijnbestrijding, De kraamtijd, Borstvoeding geven en Babykwaaltjes. Handig!

Krijg nou tieten van Claudia De Breij – Lekker nuchter en met humor, fijne inzichten en handige voorbeelden. Een leuk tussendoortje als je behoefte hebt om meer te weten rondom alle zwangerschapsverschijnselen.

Zwangerschapsmonologen door Milou van der Wil – Als je zwanger bent krijg je de obsessieve drang alles te willen weten over wat er in je lijf gebeurt. Je wilt over je zwangerschap praten, het liefst de hele dag, maar voor je omgeving (je collega’s, de kassajuf bij de Albert Heijn, je niet-zwangere vriendinnen, de loodgieter, een potentiële klant, de postbode) is het misschien beter om er slechts af en toe over te praten en er vooral lekker veel over te lezen. Net zo leuk, trouwens. Dit boekje ziet er niet alleen superleuk uit, maar bevat ook nog eens realistische ervaringen en een fijne schrijfstijl waardoor je het er gemakkelijk en snel even bij pakt. Niet alleen leuk om te lezen, maar ook om te geven aan zwangeren!

Tijdschriften – Omdat deze zo lekker weglezen en je uren leesplezier ermee ervaart
Ik lees ontzettend graag de tijdschriften Kek Mama en Ouders van Nu. Deze koop ik nu elke keer los op het station, maar een abonnement erop zou toch een stuk handiger zijn aangezien ik geen nummer zou willen missen. Inspirerende artikelen, leerzame tips, realistische ervaringen en prachtige fotografie; ik geniet keer op keer van de mooie edities die zij uitgeven. Ook Fabulous Mama vind ik een aanrader, het leest heerlijk weg!

Mama blogs
Stiekem lees ik al een lange tijd mee met alle leerzame en inspirerende artikelen die deze lieve mama bloggers met ons delen. Waarom? Omdat zij net op een andere manier hun ervaringen met ons willen delen, dat vind ik heel bijzonder om als lezeres mee te mogen krijgen en ondertussen leer ik er ontzettend veel door. Elk kindje is immers anders en elke moeder speelt op een andere manier in op de ontwikkelingen die de kleine doormaakt. En bij de ene blogger krijg je weer een ander kijkje mee dan bij de andere. De kans is heel groot dat ik nog lieve bloggers vergeten ben waar ik ook regelmatig een kijkje op neem, ik wijs daarom ‘zwangerschapsdementie’ graag als de boosdoener aan. Elke dag (en nacht, als ik even niet kan slapen of meneer trappelt vrolijk in de buik) neem ik met veel plezier een kijkje bij inspiratiebronnen:

Elise van Elise Joanne ☆ Kelly van Kelly Caresse ☆ Willemijn van 2WMN ☆ Rachel van De Huismuts ☆ Marjon van Mama to the Max ☆  Manon en Bibian van Little Wonder World ☆ Sanne van La Viesagista ☆ Desirée van Curvacious ☆ Joyce van Joyfromjoyce ☆ Rosanne van LifebyRosie ☆ Milou van Lifestyle Lou ☆ Shirley van Styleguide en Mommyhood ☆ Kim van Alboe ☆ Nicole van Meisje-Eigenwijsje ☆ Cindy van SunshineCin ☆

Wat lees jij graag als mommy (to be) ? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 11 reacties.

 1. Natascha

  Leuke tips geef je. Ik vooral heel erg gelachen om het boek van Kluun, geweldig! Het is ook een leuk cadeau voor papa’s in spe :) Ik koop tegenwoordig ook veel losse magazines, zoals Ouders van Nu. Dan kje voor de tips met boeken, daar ga ik zeker even naar kijken.

 2. Joyce

  Krijg nou tieten vond ik echt een geweldig boek! De zwangerschap werd op een hele andere manier bekeken. Bedankt voor de vermelding lieverd! <3
  Joyce onlangs geplaatst…Friday Favourites #53My Profile

 3. Dita

  Ja super leuk! Sinds Mila er is en sinds mijn zwangerschap schrijf ik ook veel over mama gerelateerde onderwerpen. Ouders van nu vind ik ook erg leuk en dat boek van Kluun, hilarisch!
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Juli 2016 #2My Profile

 4. Els

  Ik kan me helemaal voorstellen als je zwanger bent en mama bent het heerlijk is om daar veel over te lezen. De blogs die je noemt, veel ken ik er ook. Zelfs zonder kinderen zijn die leuk om te lezen :-).
  Els onlangs geplaatst…Tutorial #31: Pokémon knutselen van vilt ★My Profile

 5. Cindy

  Het boek van Kluun hebben wij ook en ik heb er niet eens uit gelezen. Wel kocht ik heel veel magazines. Ik heb nu ook een abonnement op Ouders van Nu en via Bladcadeau op Viva Mama. En een tijdelijk abonnement ook nog op Kek Mama. Dank je wel voor de vermelding trouwens van mijn blog, ontzettend lief en een enorme eer om tussen deze bloggers te staan! :)
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine memories – FoodtruckfestivalMy Profile

 6. Nienke

  Ik en mijn man vonden het boek van Kluun ook heel leuk. Verder heb ik zwangerschap voor dummies gelezen. En natuurlijk blogs, zo ongeveer alle blogs die je hierboven noemt lees ik ook!
  Nienke onlangs geplaatst…De Eifel: een paar foto’sMy Profile

 7. Nicole

  Wauw sta ik gewoon zomaar in dit mooie rijtje met bloggers.. Het boek van Kluun vond ik erg leuk en stiekem heb ik maar weinig echt boeken gelezen van te voren. Wel veel blogs!
  Nicole onlangs geplaatst…Blogfeestje – 4 blogs, 1 feestjeMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge