Blog

Het laatste uit liefde door Cathy Rentzenbrink

Het laatste uit liefde door Cathy Rentzenbrink was een grote verrassing voor mij. Wanneer ik een boek lees dat mij aan het huilen maakt, dan stijgt mijn bewondering voor de auteur spontaan naar het hoogste niveau. Ik heb inmiddels veel gelezen en ben daardoor wat meer gewend, waardoor ik wat minder snel écht onder de indruk ben. Een boek moet dan ook daadwerkelijk briljant geschreven zijn, wil ik er emotioneel van slag door raken. Toch is het Cathy Rentzenbrink gelukt. Lees je mee hoe zij dit voor elkaar heeft gekregen?

Over Het laatste uit liefde
Het laatste uit liefde door Cathy Rentzenbrink is een schokkend, droevig maar hartverwarmend waargebeurd verhaal over een broer en zijn zus en een tragisch ongeluk. In 1990 wordt Cathy’s broer Matty aangereden door een auto. Hij is zwaargewond en raakt in coma door dit ongeluk. Cathy en haar ouders zijn verantwoordelijk voor de slopende zorg, en willen maar één ding: dat Matty in leven blijft. Maar zijn coma is uitzichtloos.  Na acht jaar nemen ze de aangrijpende beslissing om Matty’s leven te beëindigen met euthanasie. Het valt Cathy zwaar met de dood van Matty is het reine te komen. Toch weet ze de draad van haar leven weer op te pakken, ook dankzij de liefde van haar Nederlandse man.

Over Cathy Rentzenbrink
Cathy Rentzenbrink werkte jarenlang als boekverkoper bij Waterstones in Londen. Ze is nu programmamanager bij een Britse liefdadigheidsorganisatie die lezen stimuleert en redacteur bij het online magazine The Bookseller.

Mijn mening
Zouden het de hormonen zijn? Ik denk het niet. Ik wijs de fantastische schrijfstijl van Cathy Rentzenbrink aan als schuldige dat ik met tranen op de bank dit boek uit heb gelezen. Ik las de flaptekst en vroeg mij af hoe ik verrast zou kunnen worden, maar reken erop dat Rentzenbrink je meesleept in dit ontroerende verhaal. Dit boek is hartverscheurend zonder Cathy daadwerkelijk te kunnen zien als slachtoffer. Haar schrijfstijl lijkt juist kracht te geven, Cathy zit namelijk vol moed, lef en doorzettingsvermogen ondanks de situaties waarin zij terecht is gekomen. Ze toont kwetsbaarheid en is zo oprecht dat ze bijna voelt als een vriendin. En op deze manier raakt haar verhaal je recht in het hart,  het is alsof een goede vriendin jou vertelt wat haar heeft gevormd tot wie zij nu mag zijn. Inclusief levenslessen, openhartige en pijnlijke details, maar tegelijkertijd ook op een liefdevolle manier. Het maakt je bewust van het leven in al haar facetten. Het laatste uit liefde toont hoeveel sterker we daadwerkelijk zijn als mens. We zijn veerkrachtig, zitten vol liefde en talent. Alleen moeten we soms ontdekken hoe we dit in goede én in slechte tijden op de juiste manier kunnen blijven inzetten. Dankzij Cathy mogen we een kijkje nemen in deze achtbaan van haar ontdekkingstocht, inclusief de meest ingrijpende levenservaringen die zij heeft beleefd.

Conclusie
Wat een intense, hartverscheurende en emotionele rollercoaster! Echt briljant uitgewerkt en geschreven, maar zo tragisch en ontroerend tegelijkertijd. Dit boek brak mijn hart, maakte mij bewuster dan ooit hoe kostbaar én kwetsbaar het leven is en het vormt een kunstwerk in de puurste vorm. Prachtig!

Het laatste uit liefde | Cathy Rentzenbrink | Kosmos Uitgevers | ISBN 9789021564142 | €17,99 | 240 pagina’s |

Heb jij Het laatste uit liefde al gelezen?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.