Blog

La La Land, dé film voor dromers en Hollywoodliefhebbers

La-La-LandLa La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen. Zaterdagavond bezocht ik deze film – inmiddels de winnaar van 7 Golden Globes – met Anne en we genoten intens van deze verrassende prachtfilm. Waarom? Dat lees je in deze filmrecensie. 

Over La La Land
Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

La La Land is een van de beste films die ik de afgelopen jaren heb gezien
Dat belooft veel voor deze recensie, maar ik kan niet anders dan vol lof praten over deze romantische en sfeervolle film. La La Land bevat alle ingrediënten waardoor je veel kijkplezier beleeft: sterk acteerwerk door Emma Stone en Ryan Gosling (zij halen het beste in elkaar naar boven!), pakkende musicalliedjes, geweldige danschoreo, betoverende verhaallijnen en een verrassend einde. Ik vond het echt een unieke en originele film waarin je als kijker mag genieten van twee dromers die – ondanks de puinhoop van het leven – elkaar vinden. Maar of zij de ups en downs van Hollywood samen overleven is nog maar de vraag!

Damien Chazelle regisseerde deze film, het mag dan wel zijn eerste grote Hollywood film zijn maar hij pakt flink uit én met succes. Zo won hij recent de belangrijke Directors Guild Award voor beste speelfilm. La La Land ontving maar liefst 14 Oscarnominaties en kreeg zeven Golden Globes waarmee de film het record van de film Titanic zelfs evenaarde. Justin Hurwitz componeerde de prachtige muziek die nog dagen in je hoofd blijft zitten. Bij mij staat de soundtrack op repeat! Bovendien vond ik de aankleding van de film tot in de puntjes verzorgd, wat een prachtige outfits en locaties zijn er gebruikt om er zo’n sfeervol geheel van te maken. Het mag gezegd worden: ik ben helemaal weg van deze film vol ouderwetse Hollywoodmagie. Ook zet het kijkers aan het denken over de keuzes die je maakt in het leven en de gevolgen hiervan. De beste film die ik in tijden heb gezien, zo mooi!

De film vond ik nog mooier dan de trailer, maar hieronder alvast een voorproefje van deze indrukwekkende film.

Over indrukwekkend gesproken, deze soundtrack mix staat bij op mij repeat. Enjoy!

Heb jij La La Land al gezien? Veel kijkplezier!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.