Blog

Krijg nou tieten! door Claudia de Breij


Een kind verandert je leven voorgoed. En wie kan daar beter over vertellen dan Claudia de Breij? In 2008 kreeg zij een zoon en in haar boek Krijg nou tieten! vertelt zij op een toegankelijke manier over zwangerschapsperikelen alsof Claudia een goede vriendin van je is. Dit boek is openhartig en zit vol humor, precies wat je nodig hebt voor of tijdens de zwangerschap. Veel leesplezier!

Over Krijg nou tieten!
In 2008 veranderde het leven van Claudia de Breij voorgoed: ze kreeg een zoon. Ze weet dus hoe het is, kinderen krijgen. Het is het mooiste wat er is, but it ain’t pretty. In Krijg nou tieten! staat alles wat zij weet over zoogcompressen, voedingsbeha’s, seks tijdens de zwangerschap, stemmingswisselingen en andere zwangerschapsperikelen. Het zijn de verhalen van en vriendin die je zelfvertrouwen kan geven, want een kind krijgen is geen kattenpis. Maar als zij het kan, kun jij het ook.

‘Je gaat het dus doen. Je gaat een kind op de wereld zetten. Sterker nog: je bent zwanger. (Toch? Daarom koop je zo’n boekje, denk ik dan. Of je vindt het gewoon aangenaam om te lezen hoe afschuwelijk ver ik ben uitgescheurd. Dat kan ook. Ieder z’n meug. Nou, hier dan: mijn ruptuur was zo totaal dat er waarnemingen van de scheur zijn gemeld op Google Earth.) Maar goed. Zwanger. Woehoe.’

Over Claudia de Breij
Claudia de Breij (1975) is cabaretier. Voor Hete vrede ontving ze de Poelifinario-prijs en in 2015 kreeg ze uit handen van Herman van Veen de Louis Davidsring. Ze schreef de hits ‘Mag ik dan bij jou’ (nr. 4 in de Top 2000) en ‘Mis je zo graag’. Van haar meest recente boek, Neem een geit, werden tot nu toe ruim 100.000 exemplaren verkocht. Onlangs verscheen haar nieuwe album, Alles is goed, en momenteel werkt ze aan de Eindejaarsconference 2016.

Mijn mening
Ontzettend leuk om te zien dat Krijg nou tieten! dezelfde stijl heeft gekregen qua vormgeving als de bestseller Neem een geit. Dat staat dit boek erg goed en maakt het zeer aantrekkelijk. Claudia de Breij kan als geen ander met humor en de nodige luchtigheid zwaardere onderwerpen toegankelijk maken. Dat is echt haar kracht en ook in dit boek genoot ik van haar vlotte pen. Ook vond ik het heerlijk om haar verhalen – die voelden alsof een vriendin haar belevenissen met de lezer deelt – en ervaringen te mogen lezen, dit alles met een grote glimlach vanwege de humor die zij in haar teksten legt. Neem bijvoorbeeld het begin, bladzijde 5, waar ‘een woord vooraf’ staat: aardappelsalade. Op de volgende pagina tref je ‘Nog een woord vooraf’: centrifugaalprincipe. Onmogelijk om dan toch niet in lachen uit te barsten? Ik kan deze humor erg waarderen, net als het lijstje met voors en tegens waarom je zwanger zou willen raken. Dat daar slechts één voordeel staat – Je krijgt een kind (en dikke tieten)- met daar tegenover de hoeveelheid én verscheidenheid aan klachten is ook goud waard. Claudia de Breij beschrijft per week van de zwangerschap verschillende zwangerschapsverschijnselen die aan bod komen gedurende deze periode. Dit doet zij met zoveel leuke anekdotes dat je bijna de klachten voor lief zou nemen, al kunnen deze uiteraard behoorlijk tegenvallen en zwaar zijn. Dit boek is een feestje om te mogen lezen, waar je doorheen vliegt en je meteen zin krijgt om aan een volgend boek van Claudia de Breij te beginnen!

Conclusie
Lekker nuchter en met humor geschreven. Fijne inzichten en handige voorbeelden die Claudia de Breij met ons deelt. Een heerlijk tussendoortje voor tijdens je zwangerschap met verhalen die je zelfvertrouwen geven. Let’s do this!

Titel: Krijg nou tieten! Auteur: Claudia de Breij
Uitgeverij: Lebowski ISBN: 9789048835119 Prijs: 19,99 Pagina’s: 160 Klik hier voor het e-book

Heb jij al eerder een boek van Claudia de Breij gelezen?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.