Blog

Kookboek ‘Back to basics’

IMG_8226 Koken als een chefkok en heerlijke gerechten op tafel zetten? Dat gaat je helemaal lukken met dit letterlijk heerlijke boek ‘Back to Basics’ van Jacob-Jan Boerma & Sacha de Boer. Ik ben (nog) geen keukenprinses, maar sinds ik dit boek in huis heb, blijft iedereen héél graag eten. Het heeft mij oprecht vooruit geholpen en het is daarnaast écht een musthave voor in de keuken. Ik vertel je waarom, enjoy! Back to basics kookboek bydagmarvalerie

Over Back to basics  Back to basics is voor iedereen die lekker, gezond en gevarieerd wil eten maar daarvoor niet uren in de keuken wil staan. 3-sterrenchef Jacob-Jan Boerma verplaatste zich in de thuiskok en zette zijn uitgebreide kennis over ingrediënten en smaak om in eenvoudige recepten. Fotografe Sacha de Boer brengt de gerechten zo prachtig in beeld dat het water je in de mond loopt.

Back to basics kookboek bydagmarvalerie

Over Sacha de Boer & Jacob-Jan Boerma  Sacha de Boer is bekend van het NOS journaal. Ze fotografeert sinds haar zevende. Ze is aangesloten bij Beeldagent, een exclusief fotobureau van een aantal gerenommeerde fotografen. Chefkok Jacob-Jan Boerma opende in 2002 restaurant De Leest in Vaassen. In november 2013 ontving hij een derde Michelinster. Zijn keuken kenmerkt zich door het gebruik van onder andere groenten uit eigen tuin en producten uit de regio.

Back to basics kookboek bydagmarvalerie

Mijn mening  Back to basics heeft het plezier in het koken aan mij teruggegeven. Waar ik voorheen stond te worstelen met mijn minimale energie  (voor de nieuwe lezers: ik heb fibromyalgie en CVS) en het moeilijk lang kunnen staan, geniet ik nu met volle teugen van de smaakvolle recepten. Ik vind het heel praktisch en fijn dat het boek is ingedeeld in eetmomenten: lunch, voor, hoofd, na en feest. Voor elk moment zitten er genoeg recepten tussen waarmee ik aan de slag kan, heerlijke inspiratie!

Ook geniet ik volop van de prachtige fotografie, de foto’s die zijn gebruikt om de recepten een gezicht te geven, zijn ongelooflijk mooi. Back to basics is echt een feest om naar te kijken, maar ook om van te smullen. Ik vind het heel bijzonder dat er een samenwerking is aangegaan tussen een chef-kok én fotografe, dat zorgt voor topkwaliteit op elke bladzijde.

Conclusie  Ik sta dankzij Back to basics weer te stralen in de keuken. Ondanks mijn chronische beperkingen lukt het ook mij om met weinig energie en zonder uren te staan, heerlijke gerechten op tafel te zetten. Vrienden blijven nu niet voor niets vaker eten! Back to basics staat vol prachtige gerechten en minstens zo mooie foto’s. Een echte musthave voor in elke keuken!

Aantal sterren: ✩✩✩ [5/5] Titel: Back to basics, Auteur: Jacob-Jan Boerma & Sacha de Boer, Uitgeverij: Unieboek Sepctrum, Prijs: €25,00, Aantal pagina’s: 165,  ISBN 9789000343195

Wat is jouw favoriete kookboek?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.