Kookboek ‘Back to basics’

Kookboek ‘Back to basics’

IMG_8226 Koken als een chefkok en heerlijke gerechten op tafel zetten? Dat gaat je helemaal lukken met dit letterlijk heerlijke boek ‘Back to Basics’ van Jacob-Jan Boerma & Sacha de Boer. Ik ben (nog) geen keukenprinses, maar sinds ik dit boek in huis heb, blijft iedereen héél graag eten. Het heeft mij oprecht vooruit geholpen en het is daarnaast écht een musthave voor in de keuken. Ik vertel je waarom, enjoy! Back to basics kookboek bydagmarvalerie

Over Back to basics  Back to basics is voor iedereen die lekker, gezond en gevarieerd wil eten maar daarvoor niet uren in de keuken wil staan. 3-sterrenchef Jacob-Jan Boerma verplaatste zich in de thuiskok en zette zijn uitgebreide kennis over ingrediënten en smaak om in eenvoudige recepten. Fotografe Sacha de Boer brengt de gerechten zo prachtig in beeld dat het water je in de mond loopt.

Back to basics kookboek bydagmarvalerie

Over Sacha de Boer & Jacob-Jan Boerma  Sacha de Boer is bekend van het NOS journaal. Ze fotografeert sinds haar zevende. Ze is aangesloten bij Beeldagent, een exclusief fotobureau van een aantal gerenommeerde fotografen. Chefkok Jacob-Jan Boerma opende in 2002 restaurant De Leest in Vaassen. In november 2013 ontving hij een derde Michelinster. Zijn keuken kenmerkt zich door het gebruik van onder andere groenten uit eigen tuin en producten uit de regio.

Back to basics kookboek bydagmarvalerie

Mijn mening  Back to basics heeft het plezier in het koken aan mij teruggegeven. Waar ik voorheen stond te worstelen met mijn minimale energie  (voor de nieuwe lezers: ik heb fibromyalgie en CVS) en het moeilijk lang kunnen staan, geniet ik nu met volle teugen van de smaakvolle recepten. Ik vind het heel praktisch en fijn dat het boek is ingedeeld in eetmomenten: lunch, voor, hoofd, na en feest. Voor elk moment zitten er genoeg recepten tussen waarmee ik aan de slag kan, heerlijke inspiratie!

Ook geniet ik volop van de prachtige fotografie, de foto’s die zijn gebruikt om de recepten een gezicht te geven, zijn ongelooflijk mooi. Back to basics is echt een feest om naar te kijken, maar ook om van te smullen. Ik vind het heel bijzonder dat er een samenwerking is aangegaan tussen een chef-kok én fotografe, dat zorgt voor topkwaliteit op elke bladzijde.

Conclusie  Ik sta dankzij Back to basics weer te stralen in de keuken. Ondanks mijn chronische beperkingen lukt het ook mij om met weinig energie en zonder uren te staan, heerlijke gerechten op tafel te zetten. Vrienden blijven nu niet voor niets vaker eten! Back to basics staat vol prachtige gerechten en minstens zo mooie foto’s. Een echte musthave voor in elke keuken!

Aantal sterren: ✩✩✩ [5/5] Titel: Back to basics, Auteur: Jacob-Jan Boerma & Sacha de Boer, Uitgeverij: Unieboek Sepctrum, Prijs: €25,00, Aantal pagina’s: 165,  ISBN 9789000343195

Wat is jouw favoriete kookboek?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Dit bericht heeft 43 reacties.

 1. Lijkt mij echt wel handig voor mij, gezien ik qua eten op dit moment een beetje vast zit in ongeveer hetzelfde elke dag, omdat het makkelijk en simpel is. Een beetje hulp en inspiratie is dus niet vervelend. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Essence – How To Make Your Face WowMy Profile

 2. Kelly

  Het lijkt mij echt een super leuk kookboek. Ik ben dol op koken én ik heb nooit genoeg kookboeken. Ik ben de laatste tijd dol op het kookboek van Lekker & Simpel!
  Kelly onlangs geplaatst…Artistry Signature LipsticksMy Profile

 3. Wat leuk dat Sascha de Boer de foto’s heeft gemaakt voor het boek. Leuk om te zien hoe ze verder is gegaan met haar leven ná het journaal. Ik weet nog niet zo goed wat ik van het kookboek moet denken/verwachten. Zijn het echt gerechten die in een handomdraai klaar zijn of moet ik denken aan gerechten waar ik met 30 minuten mee klaar ben? Als ik hem zie liggen in de boekhandel zal ik hem wel even doorbladeren.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Project Positief tagMy Profile

 4. Lijkt mij echt een geweldig kookboek! Ondanks dat ik koken altijd al leuk vond hou ik het graag simpel haha. Ik heb weinig geduld en de simpele dingen zijn meestal het lekkerst.
  Lois Lorinde onlangs geplaatst…LUSH – HOT TODDY & YOG NOGMy Profile

 5. onzeweg

  Wat fijn dat je nu toch een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten!
  Het lijkt mij een leuk boek, als de plaatjes mooi zijn heb je ook meer zin om de gerechten te maken!
  onzeweg onlangs geplaatst…De week van Onzeweg..My Profile

 6. Klinkt goed! Ik heb met mijn verjaardag een noodles receptenboek gekregen, maar heb er nog steeds geen recept van gebruikt en mijn verjaardag is al 8 maanden geleden *oeps*
  Floor Daasvand onlangs geplaatst…Vreemde zoekresultatenMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge