Blog

Mijn ervaring met het Kobo Plus abonnement en Kobo Glo HD

Kobo Glo HD e-reader Jill Mansell roman

Voor onze vakantie naar Thailand kreeg ik het beste cadeau dat ik ooit mocht ontvangen: mijn e-reader de Kobo Glo HD. Was ik eerder echt anti e-books, kon ik opeens niet meer zonder mijn e-reader. Groter kon het contrast niet zijn. Dat maakt het misschien wel extra leuk om over mijn leesplezier met Kobo te schrijven, ik ben e-books meer dan ooit gaan omarmen en waarderen. Sterker nog: ik lees liever e-books dan fysieke boeken! Nooit verwacht dat ik die zin ooit op (het digitale) papier zou zetten, maar het is echt waar. Hoe ik aan mijn e-books kom? Ik kreeg voor mijn verjaardag een abonnement op Kobo Plus.

Mijn ervaring met de e-reader Kobo Glo HD
In 2015 schreef ik al een keer een review over mijn Kobo Glo HD en mijn mening is eigenlijk niet veranderd; ik ben alleen maar enthousiaster geworden. Een e-reader is erg persoonlijk en er zijn ook veel goede merken op de markt, maar wat mij betreft steekt Kobo daar met kop en schouders bovenuit. Het gebruik is heel vriendelijk, makkelijk en daardoor plezierig. Het lezen via de Kobo Glo HD bevordert echt het leesgemak en ik merk zelfs dat ik meer ben gaan lezen dan ooit sinds ik de e-reader gebruik. De Kobo Glo HD heeft een prettige manier van lezen door het licht, maar ook de lettergrootte en zelfs het lettertype dat je kunt personaliseren. Bovendien kan je lezen in de zon, aan het zwembad of in het donker. De Kobo is licht en daardoor neem je hem overal mee naartoe, terwijl je je hele boekenverzameling bij de hand hebt. Even geen zin in een literaire roman? Dan pak je er toch gewoon een thriller of chicklit bij?

Ook blijf ik mij verbazen over de zuinigheid van de batterij; ik lees elke dag op mijn e-reader en dan nog hoef ik mijn Kobo eens in de twee maanden op te laden. Misschien zelfs minder vaak, dat is toch fantastisch? Ik kon mij echt geen voorstelling maken van prettig lezen op een e-reader, maar ik ben van mening dat het ten opzichte van een fysiek boek geen afbreuk heeft gedaan op het leesplezier. Het tegenovergestelde effect werd door de e-reader veroorzaakt: ik lees nog meer dan ik al deed. Misschien zijn er trouwens al wel een hoop nieuwere modellen op de markt, maar ik ben nog altijd erg tevreden met mijn huidige e-reader. Ik kan echt niet meer zonder mijn Kobo Glo HD en ik geniet met volle teugen van het lezen van e-books.

Lezen met het Kobo Plus abonnement 
Maar hoe kom je dan aan al die e-books? Ik ben enorm verwend met een heerlijk Kobo Plus abonnement van een jaar. Ik kreeg het als cadeau van mijn man op mijn verjaardag en ben er ontzettend blij mee. Ik lees wekelijks een boek uit (soms nog meer) en ik vlieg door boeken heen, gelukkig staan ze niet allemaal meer in de kast in de woonkamer! Dan zouden we echt dichtgegroeid zijn. Ook daarom is een e-reader voor mij een verademing. Toen Kobo met Bol.com de samenwerking van het abonnement lanceerde, was ik meteen nieuwsgierig en besloot ik een maand lang gratis te ervaren hoe het werkt. Dit beviel zo goed dat ik gelukkig al snel jarig was en het op mijn wensenlijstje had gezet.

Met het Kobo Plus abonnement ontdek je de nieuwste titels, bestsellers en tijdloze klassiekers. Het aanbod bestaat uit meer dan 200.000 e-books op dit moment en daar komen nog meer boeken bij. Ik ervaar nu echt het gemak van overal kunnen lezen (op mijn smartphone kan het zelfs ook bij het installeren van de app). Je kunt Kobo Plus eerst 30 dagen gratis proberen, daarna is het maandelijks opzegbaar.  Je betaalt € 9,99 per maand voor onbeperkt kunnen lezen. Een soort all-you-can-eat met sushi, maar dan all-you-can-read met boeken! Het aanbod is heel divers en ik ben nog lang niet uitgelezen, ook kan je alvast een kijkje nemen of er interessante boeken tussen zitten die jou aanspreken. Klik hier om te spieken bij het aanbod van Kobo Plus. Het is echt de moeite waard om een maand lang te proberen, stopzetten kan altijd.

Ik vind het lezen via Kobo Plus extra prettig, omdat je op deze manier altijd de boeken bij de hand hebt die je graag wilt lezen. Het synchroniseren verloopt soepel en de boeken staan er snel op. Ook kan ik op deze manier voor veel minder geld boeken lezen en ontdekken die ik anders niet had opengeslagen. Zeker als lezen je hobby is, dan is dit aanbod echt een feestje!

Fysieke boeken versus e-books
Nog steeds geniet ik van fysieke boeken; de geur, het bladeren en de mooie uitstraling die een boekenkast biedt. Mooie pareltjes schaf ik daarom nog steeds met veel liefde aan. Ook kinderboeken vind ik fantastisch om te kopen, Lucas is dol op het bladeren en bekijken van deze boekjes. Ook kom ik nog heel graag in de bibliotheek sinds Lucas bij ons is. Boeken blijven een belangrijke rol spelen in de manier waarop ik ontspanning kan vinden. Toch ervaar ik juist ook ontzettend veel voordelen nu ik graag e-books lees. Ik lees ook graag dikke pillen, dan is het in e-book vorm eenmaal een stuk lichter en prettiger vasthouden. Ook pak je een e-reader er zo bij, een dik boek laat je vaker ergens op een specifieke plek liggen. Fysieke boeken ademen sfeer, een e-reader is vooral ongelooflijk praktisch. Op vakantie overigens al helemaal! Het is nog altijd de beste aankoop die we ooit hebben gedaan!

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen wat ik van mijn Kobo Glo HD e-reader vind en hoe ik het ervaar om nu al een paar maanden te lezen via Kobo Plus. Lees jij graag fysieke boeken of ook e-books?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.