Julie Cohen schreef de indrukwekkende roman Zij, jij, ik

Julie Cohen schreef de indrukwekkende roman Zij, jij, ik

20170518_213617

Onder de indruk. Als ik een status van mijn gemoedstoestand zou moeten geven, dan zou dit het zijn. Ik staar naar de laatste bladzijdes die zojuist tussen mijn vingers zijn geglipt, net als de vriendschap die ik heb opgebouwd met de personages. Althans, zo voelt het. Julie Cohen laat mij als lezer achter met een lach en een traan (lees: een emotioneel wrak, maar zo zwart op wit staat het wat heftig). Mijn uitgelopen mascara toverde mij in een fractie van een seconde om in een panda en daar zit ik dan; speciaal voor jou schrijf ik gelijk deze recensie nu ik het gevoel nog zo sterk mag ervaren wat ‘Zij, jij, ik’ geschreven door Julie Cohen met mij heeft gedaan.

Over Zij, jij, ik
Sinds het overlijden van haar zoon Stephen, tien jaar geleden, heeft Honor nauwelijks contact met zijn vrouw Jo en haar kleindochter Lydia. Maar als Honor haar heup breekt, ziet ze zich gedwongen tijdelijk bij Jo in te trekken. Een ongemakkelijke situatie, want tussen Honor en Jo heeft het nooit geboterd en Lydia is inmiddels een nukkige puber. Bovendien zijn ze alle drie meer bezig met dingen voor elkaar geheim te houden dan met elkaar steunen. Is dit het laatste zetje dat deze familie uit elkaar drijft, of weten ze elkaar weer te vinden?

Over Julie Cohen
Julie Cohen groeide op in Amerika maar werd tijdens haar studie verliefd op Engeland. Sindsdien woont ze daar, met inmiddels een man, een zoon en een hond.

Mijn mening
Wat heerlijk om zo’n waanzinnig sterke roman te mogen lezen. Ik ben geraakt én een tikkeltje van slag, omdat het lang geleden is dat een boek zoveel bij mij teweeg bracht. Ik dacht uren leesplezier en ontspanning te mogen ervaren dankzij Julie Cohen, maar opeens kwam daar zoveel meer! Ik genoot ondertussen van haar briljante schrijfstijl, personages die tot leven kwamen, verrassende gebeurtenissen, emotionele rollercoasters, levensingrijpende ervaringen, vriendschappen, opbloeiende liefdes en familiebanden. Ook las ik over heftige onderwerpen en mocht ik levenslessen en prachtige boodschappen tussen de regels door ontvangen. En nu vraag je je misschien af waarom ik er zo emotioneel door werd, maar dat verklap ik liever niet. Ik hoop dat je deze leeservaring zelf mag beleven en dat ook jij geraakt zal worden door deze topauteur. Wel wil ik vertellen dat ik niet op zo’n ontroerende en indrukwekkende roman had gerekend, ik ben positief verrast door de kwaliteit en mocht voelen hoe de band met de personages groeide met de bladzijde. Deze roman is echt een parel, eentje die ik iedereen heel graag zou willen aanraden en waar ik ondersteboven van ben. Gelukkig schreef Julie Cohen meer boeken, drie keer raden waar ik nu van ga genieten. Ik begrijp bovendien heel goed waarom Uitgeverij De Fontein heeft gekozen voor de vergelijking met bestsellerauteurs Jojo Moyes en Liane Moriarty: deze roman past helemaal in dit straatje. Toevallig zijn het mijn favoriete auteurs, maar daar mag Julie Cohen zich zeker bij aansluiten, ik kan niet wachten om meer van haar te kunnen lezen. Deze roman is echt 5/5 sterren waard!

Mijn conclusie
Wat een ontroerend en indrukwekkend boek! Echt verrassend en heel erg sterk geschreven, ik heb bijna geen tranen meer over na het lezen. Ik geloof dat ik mijn nieuwe favoriete auteur heb gevonden!

Zij, jij, ik | Julie Cohen | Uitgeverij De Fontein | ISBN 9789026140785 | 352 pagina’s | €19,99 |
Klik hier voor het e-book 

Heb jij al een boek van Julie Cohen gelezen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

*Dit artikel bevat affiliate links waardoor ik een vergoeding ontvang en deze investeer ik in de boeken die ik speciaal voor jou recenseer. Dankjewel alvast!

Dit bericht heeft 4 reacties.

  1. Johanne

    Ik ben fan van Jojo Moyes en heeeel benieuwd naar de boeken van Liane Moriarty, dus dit boek is vast ook wel wat voor mij. Ben er naar aanleiding van je verhaal heel erg benieuwd naar. Klinkt supergoed. En ik vind het zo fijn als een boek je tot tranen kan brengen. Dat betekent dat het écht een goed boek is.
    Johanne onlangs geplaatst…6 restaurantwaardige gerechten om thuis na te makenMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge