Blog

Jojo Moyes – Jij en ik & andere verhalen

25037182_1553086418118370_4051364443257307136_nBestsellerauteur Jojo Moyes was dit najaar in Nederland en Uitgeverij De Fontein verzorgde dit fantastische auteursbezoek. Dankzij de lieve marketeers ligt er nu een prachtig gesigneerd exemplaar van Jij en ik & andere verhalen van Jojo Moyes op mijn nachtkastje. Daar ben ik natuurlijk ongelooflijk trots op! Ik las het met veel plezier uit en ik vertel graag in dit artikel meer over dit ‘lieve’ boekje. Lees je mee?

Over Jij en ik & andere verhalen
Nell is 26 en ze is nog nooit in Parijs geweest. Eigenlijk is ze nog nooit een romantisch weekendje weggeweest. Reizen is… niet echt haar ding. Dat gaat veranderen, heeft ze besloten: ze gaat met haar vriend Pete naar de lichtstad. Maar dan laat Pete haar zitten op de dag van vertrek – en Nell besluit iedereen (en vooral zichzelf) te bewijzen dat ze een zelfstandige en avontuurlijke jonge vrouw is door alsnog op die trein te stappen. Eenmaal alleen in Parijs, ontdekt Nell een kant van zichzelf waarvan ze niet had durven vermoeden dat zij die had…

In de novelles “Jij en ik’, “Een week in Parijs’ en nog 9 nieuwe, niet eerder verschenen verhalen ziet de lezer Jojo Moyes op haar best.

Over Jojo Moyes
Jojo Moyes (1969) studeerde journalistiek aan Bedford New College. Na een jaar als verslaggever te hebben gewerkt in Hongkong, ging ze terug naar Engeland, waar ze werkte voor The Independent. Van haar hand verschenen verschillende romans, die steeds lovend ontvangen werden door de pers. Met Verboden vruchten en De laatste liefdesbrief won ze de Romantic Novel of the Year Award. Met Voor jou bereikte ze een ongekend succes over de hele wereld, met hoge noteringen in de bestsellerlijsten en enthousiaste lezersreacties.

Van haar boeken zijn wereldwijd al 31 miljoen exemplaren verkocht. Me Before You, de verfilming van Voor jou, is in de zomer van 2016 in première gegaan.

Mijn mening
Ik schreef in 2016 al een ode aan Jojo Moyes en daar sta ik nog steeds volledig achter. Moyes’ schrijfstijl is zo meeslepend dat ik mijzelf he-le-maal in de verhaallijnen verlies. Ik laat mij meeslepen door de levendige personages, voel de belevenissen die zij doorstaan alsof deze mij overkomen en zal ik de emoties maar even achterwege laten? Hardop lachen en in het openbaar huilen zijn prestaties waar een auteur ongelooflijk trots op mag zijn als dit bij de lezer wordt bereikt, maar als lezer vind ik het misschien vooral… gênant. En je doet er echt níks tegen, want Moyes ráákt. Ze ontroert, inspireert, amuseert en verwarmt. Ook Jij en ik & andere verhalen bevat verhaallijnen waar ik van heb genoten en ik vond het heerlijk om deze nieuwe verhalen van Jojo Moyes te kunnen lezen. Het is een prachtige bundel geworden die er ook nog eens fantastisch uitziet;  de oranje strik maakt het helemaal af! Het is echt een cadeautje om te zien, maar ook om te geven. Dus mocht je nog zoekende zijn naar een passend presentje, dan kan ik je Jij en ik & andere verhalen van harte aanbevelen. Je wordt er als lezer gelukkig van en uren leesplezier gegarandeerd! Bovendien wil je je collectie Jojo Moyes boeken toch echt compleet hebben en daarom mag dit snoepje niet ontbreken!

Ik wil heel graag Ester & Tina bedanken van Uitgeverij De Fontein, zij hebben ervoor gezorgd dat ik een gesigneerd exemplaar van Jojo Moyes mocht ontvangen. Ik was echt dolblij en ontzettend verrast door dit geweldige cadeau. Ik heb alle boeken van Jojo Moyes gelezen die in Nederland zijn verschenen en ik verlang nu al naar Voor mij, het derde boek waarin Louise Clark de hoofdrol speelt. Het voelt alsof ik eind februari – dan verschijnt Voor mij – weer herenigd zal zijn met mijn inmiddels goede vriendin Lou; ik kan niet wachten om het boek te lezen! Vooruit, ik deel alvast een sneak preview:

In ‘Voor jou’ heeft Louisa Clark besloten de stap te wagen: ze is alleen afgereisd naar New York, ervan overtuigd dat haar relatie met ambulancebroeder Sam dit avontuur zal overleven. In haar nieuwe baan wordt ze meteen in het diepe gegooid, want het leven van haar werkgever, de rijke familie Gopnik, speelt zich af in de hoogste sociale kringen. Daar ontmoet ze Joshua Ryan, die een onverwachte link met haar verleden blijkt te hebben… Lou’s hart ligt bij Sam in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden? Goed nieuws! Voor mij is alvast te reserveren zodat het boek als eerste bij je op de mat valt. Geweldig vooruitzicht voor 2018… aftellen!

Conclusie
Oh zo fijn om weer lekker een boek van Jojo Moyes te kunnen lezen; de koningin van de romans! Weliswaar kortere verhalen, maar ook hier weet zij je te raken. Het boek is écht een snoepje om te zien; perfect schoencadeautje of om onder de kerstboom te leggen. Genieten met een hoofdletter G!

Jij en ik & andere verhalen | Jojo Moyes | Uitgeverij De Fontein | 384 pagina’s | ISBN 978902613884 | €17,50 | Klik hier voor het e-book 

Heb jij al eerder boeken van Jojo Moyes gelezen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.