Blog

Tijd voor actie, tijd voor Jason Bourne

jasonbourne

In Jason Bourne keert de voormalig, meest dodelijke agent van de CIA, Jason Bourne terug vanuit de anonimiteit. Het is de meest succesvolle film uit de reeks, vonden wij dat terecht? Normaal ben ik niet zo van de actiefilms, meer van de feelgood en animatie eigenlijk. Maar Jord keek ontzettend uit naar deze film en het leek mij leuk om er een datenight van te maken. Of de hoeveelheid actie, de acteerprestaties van Matt Demon en de spanningen mij bevielen? En wat Jord van deze nieuwste Jason Bourne vond, lees je in dit artikel!

Door Jord – Toen Dagmar mij vertelde dat ze kaartjes had voor de première van de nieuwe Jason Bourne film, sprong ik een gat in de lucht. Het gebeurt wel vaker dat we samen naar een première gaan, maar dat zijn voornamelijk familie- en animatiefilms of comedy’s. Nu was het tijd voor een echte actiefilm, en wat voor één!  Acteur Matt Damon speelt de hoofdrol als Jason Bourne die als ex-CIA agent te kampen heeft met extreem geheugenverlies wat hij heeft opgelopen tijdens een ultra geheim programma van de CIA. Langzaam weet hij de eindjes weer aan elkaar te knopen en neemt hij wraak op de mensen die zijn leven en die van zijn dierbaren zuur hebben gemaakt. Waar het laatste deel ”The Bourne Ultimatum” eindigde in 2007 kwam pas dit jaar het vervolg. De filmmakers hebben hier goed op ingespeeld, want  jaren na de verdwijning van Jason Bourne duikt hij opeens weer op, net  op het punt dat de wereld geteisterd wordt door cybercriminaliteit.

Als actiefilm liefhebber heb ik de films van Jason Bourne natuurlijk allemaal gezien. Toch twijfelde ik of ik de films nog moest gaan kijken voordat we naar de nieuwe Bourne gingen (De eerste film komt namelijk uit 2002!). Gelukkig was dat niet nodig, want je wordt meteen meegenomen in het verhaal en je zit er gelijk in. Ook voor de mensen die de vorige films niet hebben gezien, is het daardoor makkelijk te volgen. In de film kwamen veel aspecten voor die momenteel erg actueel zijn in de wereld. Ook vond ik het camerawerk erg indrukwekkend, vooral bij de auto achtervolging. Sjah… Wat is nou een actiefilm zonder achtervolging! Ik ben erg enthousiast over de nieuwe Jason Bourne film en kan hem zeker aanraden. Zelfs Dagmar heeft van de film genoten (of was dat nou vanwege Matt Damon?). Anyway… Ga hem snel kijken, voor je het weet is Jason Bourne weer verdwenen.

Door Dagmar – Zal ik beginnen met Matt Demon? Dan hebben we dat onderwerp maar vast gehad; hij was briljant. En dan ga ik het nu hebben over zijn acteerprestaties… grapje! Maar ik meen het, ik heb echt genoten van de film zonder dat ik eerdere films uit deze reeks heb gezien. Ik vond de film zelfs steengoed! De vaart zat er goed in, de verhaallijnen waren sterk en je hoefde je als kijker geen seconde te vervelen. Ook vond ik het geweldig hoe er werd ingespeeld op de actualiteit waardoor de film extra pakkend was. Ja, de actiescènes waren zeer Amerikaans maar daar stoorde ik mij niet aan. Ik vond het juist een sterk geheel en de film is zowel voor hem als voor haar echt de moeite waard om te bekijken. Veel kijkplezier!

Heb jij de film Jason Bourne al gezien? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.