Blog

Interview met Gillian King en boekpresentatie ‘Alles of niets’

De adrenaline van deze dag giert nog steeds door mijn lichaam. Een dag om echt niet snel te vergeten. De boekpresentatie van Gillian King was echt heel geslaagd, haar boek ‘Alles of niets’ werd namelijk gelanceerd en wat was de opkomst hoog! De sfeer zat er gelijk goed in en daar speelde de locatie (Paagman in Den Haag) ook een mooie rol in. Wat een prachtige winkel is het toch, ik werd gelijk verliefd en kon er natuurlijk niet met lege handen naar huis gaan. Ik vertel je meer over de boekpresentatie én ik mocht Gillian King interviewen voor #Boektober! Lees je gezellig mee? 

Over Gillian King
Gillian King brak in 2013 door met 60 dagen, haar derde roman. Naast haar schrijverschap runt Gillian een praktijk voor kinderen met leerproblemen. Eerder schreef ze Geloof me maar en O,o, Olivia, en tevens het populaire boek Zwart-wit. Nu is het tijd voor haar vijfde roman: Alles of niets is eerlijk, rauw en vol scherpe humor.

De boekpresentatie
Wat was het een gezellig lanceringsfeest! De zaal bij Paagman zat vol en de sfeer was gelijk ontzettend goed. Het was ontzettend leuk om meer te horen over het boek vanuit mijn collega Monique Boltje (aqcuirerend redacteur bij Z&K) en wat kan zij toch makkelijk en leuk vertellen! Er werd gelachen en het was gelijk gezellig, toen vertelde ook Gillian over haar schrijfproces en ze had een stralend dankwoord. Ik werd héél erg verlegen toen Gillian ook mij bedankte hierin (ook nog op een mega lieve manier, dankjewel!), terwijl ik het zie als een geweldige eer om met haar samen te mogen werken. De presentatie werd afgesloten met de overhandiging van het eerste exemplaar en ook dit was hartverwarmend en mooi. De signeersessie was een heerlijk feestje met hapjes, drankjes en leuke gesprekken met bloggers die ook speciaal naar deze avond waren gekomen. Gillian heeft ook mijn boek gesigneerd en deze krijgt echt een ere plekje. Ik ben ongelooflijk trots op haar en deze heerlijke feelgoodroman die zij heeft geschreven. En wie kwam daar voorbij op de presentatie? Het was Lisette Jonkman! Na al die tijd online contact (ruim een jaar!) was dit de eerste keer dat we elkaar offline spraken en de klik was gelijk aanwezig. Ik heb ontzettend veel bewondering voor haar en het is alleen maar toegenomen en gegroeid. Echt een powervrouw en zo gezellig om haar te spreken! En ik denk dat ik met deze foto het huis ga behangen *schreef ik al dat ik fan was van haar boeken?*  12077162_10208213488081902_134813605_n

Mijn mening over Alles of niets
Alles of niets is een heerlijke feelgoodroman vol humor, een meeslepende schrijfstijl en romantiek. Uren leesplezier en ontspanning gegarandeerd. ‘Alles of niets’ is een aanrader voor alle chicklitlezeressen en roman fans. I love it!

Interview met Gillian King

Wat is je levensmotto?
Happiness is a choice. 

Welke ervaring tijdens het schrijfproces is je altijd bijgebleven?
Ik kreeg na het schrijven van 60 dagen een super lieve, lange mail van een lezer waarin onder andere stond dat het verhaal van 60 dagen een paar weken lang in haar hoofd bleef rondzoemen en dat het haar echt geraakt had. Ik vond het zo leuk dat iemand de moeite nam om me zo’n lange mail te sturen en het voelde heel goed te weten dat je iemand weet te raken met je verhaal. Soms vergeet ik tijdens het schrijven namelijk weleens dat mensen het écht gaan lezen ;)

Wie of wat inspireerde je om Alles of niets te schrijven?
Ik wilde graag over jeugdliefdes schrijven omdat ik zelf op de middelbare school verkering kreeg en we nu 20 jaar later nog steeds samen zijn. Het is enerzijds ontzettend mooi om zo lang samen te zijn en tegelijkertijd is het soms hard werken om niet uit elkaar te groeien wanneer je eigenlijk beiden nog een ‘kind’ bent wanneer je elkaar ontmoet en samen volwassen moet worden. En wat gebeurt er als de onvermijdelijke sleur toeslaat en er een nieuwe, frisse, super aantrekkelijke ‘derde’ in het spel komt? Is deze liefde daar dan tegen bestand? (PS, het is fictie hoor!).

Wat hoop je mee te geven aan lezers middels Alles of niets ?
Ik hoop hen in ieder geval een paar heerlijke leesuurtjes mee te geven. En misschien dat het sommige lezers wel aan het denken zet over hun eigen leven en relatie…? 

Heb je een schrijftip voor bloggers / schrijvers in spé?
Gewoon doen! Ik hoor zo vaak van lezers dat ze zelf dolgraag zouden willen schrijven, maar het steeds uitstellen omdat ze niet weten hoe ze moeten beginnen of er geen tijd voor hebben. En zo zijn er wel honderd redenen om het niet te doen, maar als je zo blijft denken, lukt het nooit. Dus geloof in jezelf en begin gewoon!

Titel: Alles of niets Auteur: Gillian King  Prijs: 15,00 ISBN: 9789401900584 Uitgeverij: Zomer & Keuning  

Dankjewel Gillian voor de onvergetelijke tijd! Heb jij Alles of niets al gelezen? Veel leesplezier!

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.