Blog

Interview – Liesbeth van Kempen schreef ‘Gevaarlijk spel’

Vriendschap, vertrouwen, verraad… Durf jij Gevaarlijk spel geschreven door Liesbeth van Kempen te lezen? Aan mij de eer om Liesbeth te interviewen en dat vond ik ontzettend bijzonder en leuk om te mogen doen. Liesbeth van Kempen debuteerde namelijk deze zomer met Gevaarlijk spel en presenteerde ook tijdens het Zomer Books, Blogs & Borrel event dat ik mocht organiseren namens VBK Media. Tijd om met haar in gesprek te gaan over… schrijven! 

Over Gevaarlijk spel
Wanneer officier van justitie Margot spoorloos verdwijnt en kort daarna ook haar man, maakt collega Louise zich grote zorgen. Ze gaat op onderzoek uit en vindt een raadselachtig dossier op een vreemde plek. Ze weet haar broer, rechercheur bij bureau Amsterdam-Amstelland, en haar goede vriendin Suzan te overtuigen van de ernst van de zaak. Gedrieën volgen ze een vaag maar verontrustend spoor, waarbij ieder een eigen agenda heeft en belangrijke zaken voor de ander verborgen houdt. Maar dan dreigt alles uit de hand te lopen, zo ook de groeiende aantrekkingskracht tussen Louise en Suzan.

Mijn mening
Sterke verhaallijnen en romances in het spannende debuut van Liesbeth van Kempen. ‘Gevaarlijk spel’ is een aanrader voor iedereen die van avontuur, actie en een vleugje liefde houdt!

Interview met Liesbeth van Kempen
Liesbeth van Kempen was werkzaam als accountmanager, communicatietrainer en tekstschrijver. Haar grootste passie is schrijven. Gevaarlijk spel is haar thrillerdebuut.

♧ Wat is je levensmotto?
Leven in het nu en tevreden zijn met wat ik heb.

♧ Welke ervaring tijdens het schrijfproces is je altijd bijgebleven?
Op een gegeven moment leek het verhaal zichzelf te schrijven. Personages ontwikkelden zich anders dan ik van te voren had bedacht. Ik heb het laten gebeuren, ben er gewoon maar in mee gegaan. Dergelijke verrassingen tijdens het schrijfproces zijn voor mij absoluut de krenten in de pap!

♧ Wie of wat inspireerde je om Gevaarlijk spel te schrijven?
De hoofdpersonages Louise, Margot en Suzan waren op een bepaald moment in mijn leven de vriendinnen die ik miste. Ik heb ze toen zelf gecreëerd in een verhaal dat uitmondde in een heus manuscript.

♧ Zijn er in het verhaal overeenkomsten met je eigen leven?
Weinig. Misschien het feit dat ik vroeger dierenarts wilde worden, mijn ex een juriste is en ik graag in Frankrijk vertoef. Natuurlijk zijn hechte vriendschappen mij ook niet vreemd.

♧ Wat hoop je mee te geven aan lezers middels Gevaarlijk spel?
Niets hoogdravends hoor. Ik hoop vooral dat lezers het met net zoveel plezier lezen als ik het geschreven heb. Dat ik een aantal uren of dagen voor aangename verpozing heb gezorgd.

♧ Heb je een schrijftip voor bloggers / schrijvers in spé?
Schrijf vanuit je hart, voor je plezier en vooral: maak het verhaal dat jou gelukkig maakt.

Titel: Gevaarlijk spel  Auteur:Liesbeth van Kempen  Prijs: 15,00 ISBN: 9789026137655 Uitgeverij: De Fontein

Heb jij Gevaarlijk spel al gelezen? Veel leesplezier!

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.