Blog

Thriller Huidpijn door Saskia Noort

huidpijn
Huidpijn is  Saskia Noorts gevoeligste thriller tot nu toe, waarin ze opnieuw bevestigt als geen ander een scherp oog te hebben voor de tijdsgeest. Dit lezen we op de achterkant van deze bestseller voorzien van de opvallende roze cover met hierop een oog. We lezen in Huidpijn over de duistere kant van ieder mens, het BN’erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde. Nieuwsgierig naar mijn mening over Huidpijn? Lees dan gauw verder!

Over Huidpijn
Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

Huidpijn is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN’erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde.

Over Saskia Noort
Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Van haar thrillers werden tot nu toe meer dan 2,7 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk verschijnt in vijftien landen en is bewerkt voor televisie, film en theater. Ze is door het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs geëerd met de Meesterprijs voor haar gehele oeuvre.

Mijn mening
Voor deze recensie gaan we even terug in de tijd, naar het moment dat ik verplicht boeken moest lezen toen ik op de middelbare school zat. Veel leerlingen zagen dit als een vervelende opgave, terwijl ik genoot van deze opdracht en langzaamaan ontdekte waar mijn leesvoorkeur naar uitging. We werden namelijk ook verplicht om werk uit verschillende genres en auteurs te lezen, daarbij mochten enkele titels uit ‘de boekenlijst’ niet ontbreken. Daar ben ik de school nog steeds dankbaar voor, want sindsdien is mijn leesflow flink aangewakkerd en ben ik boeken gaan verslinden. Ik ontdekte namelijk dat ik door lezen echt kon ontspannen en beleefde vanaf dat moment uren leesplezier. Op die lijst werd bij thrillers de auteur Saskia Noort aanbevolen en mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Ik heb nog dagen wakker gelegen na het lezen van haar eerste thriller en haar boeken maken tot op de dag van vandaag nog altijd veel indruk op mij. Inmiddels heb ik al haar thrillers gelezen en kijk ik vol spanning en nieuwsgierigheid uit naar haar nieuwste boeken. Huidpijn vond ik qua omslag heel verfrissend en erg modern, al vond ik de covers voorzien van de monden ook heel passend en sterk. Niet alleen het omslag vond ik verrassend, ook de plot twist zag ik totaal niet aankomen in deze thriller. Huidpijn voelde voor mij aan als een typische Saskia Noort die ik ook zonder haar naam op het omslag goed zou herkennen.

Ik weet niet of dit boek ook over tien jaar nog makkelijk gelezen wordt door de moderne details die in Huidpijn verwerkt zijn. Ik hoop van wel natuurlijk, want ik heb wederom van Noorts schrijfstijl en levendige personages genoten. Ik heb regelmatig met kippenvel op de bank gezeten terwijl ik dit boek las en ook dat ben ik van Saskia Noort gewend, maar ik vind het ontzettend knap dat zij mij keer op keer dit gevoel weet te geven. In 2016 heb ik heel bewust geen thrillers gelezen vanwege de zwangerschap, ik vond het verstandiger om extra spanning toch maar even te vermijden, maar na al die tijd was het heerlijk om weer even een spannend boek te kunnen lezen en natuurlijk moest ik – als echte fan van haar werk – daarom dit jaar aftrappen met Huidpijn. Daar heb ik zeker geen spijt van! Huidpijn heb ik misschien niet als beste boek van Saskia Noort ervaren, maar het is absoluut een aanrader als je van spannende verhaallijnen houdt en je het niet erg vindt om nog nachten wakker te liggen… Veel leesplezier!

Conclusie
Heerlijke thriller met verrassende plot twist die ik niet zag aankomen. ‘Huidpijn’ zit vol typische Saskia Noort verhaallijnen, details en levendige personages. Kippenvel, echt een aanrader!

Huidpijn | Saskia Noort | Ambo Anthos Uitgevers | €19,99 | ISBN 9789026331398 |288 pagina’s | Klik hier voor het e-book

Heb jij Huidpijn van Saskia Noort gelezen? Of lees je vooral boeken in andere genres? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

*Dit artikel bevat affiliate links waardoor ik een vergoeding ontvang en deze investeer ik in de boeken die ik speciaal voor jou recenseer. Dankjewel alvast!

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.