Blog

Hoera, Dribbel is 40 jaar! Tijd voor een feestje!

Dribbel lezen brandweer

Ben jij opgegroeid met het lieve hondje Dribbel? Ik genoot vroeger intens van de vrolijke verhaaltjes en de avonturen van dit schattige hondje. Extra leuk om te zien dat Lucas ook zo enthousiast wordt van de boeken. We lezen regelmatig voor uit Dribbel, maar dit jaar waarschijnlijk nog veel meer aangezien ons tweede zoontje er ook mee op zal groeien. Lucas vindt het ontzettend leuk om ‘zelf voor te lezen’ dus waarschijnlijk zal zijn broertje al vroeg met Dribbel in aanraking komen. Dribbel bereikte dit jaar een bijzondere mijlpaal, want Dribbel is 40 jaar! Eric Hill bedacht het hondje ooit voor zijn zoontje Christopher, maar inmiddels is Dribbel echt een begrip onder kinderen. Echt geweldig om te zien dat ik met Dribbel mocht opgroeien en de boys dat ook gaan doen. Ik vertel je graag meer over de boeken van Dribbel!

Mijn ervaring als kind én nu als moeder

De boeken van Dribbel heb ik vroeger altijd al als heel feestelijk en gezellig ervaren, onder andere door de interactie die vaak mogelijk was met de boeken. Denk aan de flapjes en leuke vragen die werden gesteld bij de tekeningen. De boeken werden daardoor nog meer een beleving. Als moeder mocht ik ontdekken dat de boeken ook nog eens erg leerzaam zijn en fijne onderwerpen en thema’s onder de aandacht brengen op een toegankelijke manier. Als kind mocht ik met volle teugen van het vrolijke hondje Dribbel genieten, maar nu geniet ik misschien nog wel meer door de ogen van Lucas. Het voorlezen is altijd zo’n fijn moment op de dag en nu Lucas zelf het voortouw neemt om te vertellen wat hij ziet op de pagina’s is het feest compleet. Ik kan mijn geluk niet op om te zien hoe dit vrolijke hondje leesplezier en de fantasie stimuleert, terwijl de boeken ondertussen hartstikke leerzaam zijn.

Fan van hondje Dribbel

Lucas was hartstikke trots en blij toen er een pakketje speciaal voor hem op de mat viel. Er zaten drie heerlijke boeken van Dribbel in die ook nog eens mooi waren ingepakt. Hij glunderde helemaal bij het uitpakken. Zeker bij het zien van de Dribbel knuffel, die was meteen favoriet. Hij vertelt hele verhalen aan de Dribbelknuffel en leest nu ook aan hem voor, aandoenlijker wordt het niet toch? Dribbels brandweerauto is trouwens een ongelooflijk succes! Dit boek bevat zelfs een zwaailicht en sirene. Over beleving gesproken; ge-wel-dig hoe van elk boek zo’n mooie uitvoering wordt gemaakt. Misschien lees je het al een beetje, maar aan enthousiasme geen gebrek als het om Dribbel gaat. De kwaliteit van de boeken is hartstikke goed en de verhalen zijn leerzaam én herkenbaar voor kids.

40jaarDribbel

Ode aan Eric Hill

Eric Hill (1927-2014) is geboren in Londen en overleed op 86-jarige leeftijd in Californië. In 1976 bedacht hij het gevlekte hondje Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij vond het belangrijk te laten zien dat jonge kinderen intelligenter zijn dan volwassenen vaak denken. Zijn eerste boek Waar is Dribbel? (1980) was tevens het eerste flapjesboek ter wereld. Het werd een bestseller. Sindsdien is Dribbel een van de bekendste figuurtjes uit de internationale jeugdliteratuur.

Dribbel boeken

Zoek naar de boerderijdieren achter de flapjes

Dribbel gaat naar de boerderij waar zijn vader werkt. Samen gaan ze op zoek naar de pasgeboren dieren. Hij ontmoet alle dieren die op de boerderij wonen. Kijk achter de flapjes en help Dribbel zoeken! Wij zijn fan van de flapjes en leuke vragen die je kunt stellen bij elke bladzijde waardoor we genieten van leesplezier én deze fantastische beleving.

Dribbel rijdt in de brandweerauto met sirene en zwaailicht!

In dit vrolijke nieuwe boek in de vorm van een brandweerauto met sirene en zwaailicht gaat Dribbel met zijn opa naar de brandweerkazerne. Dribbel denkt dat hij klaar is om brandweerman te worden, maar zijn opa is daar nog niet zo zeker van… Dribbels brandweerauto is bij ons een groot succes, het behoort nu al tot de favoriete boeken van Lucas!

Waar is Dribbel? plus knuffel!

In 2020 viert de door Eric Hill gecreëerde Dribbel zijn veertigste verjaardag. Deze geliefde puppy is over de hele wereld bekend en een ware classic onder de peuters. In deze prachtige cadeaudoos vind je het boek Waar is Dribbel?, het allereerste flapjesboek ooit, en ook nog een superschattig Dribbel-knuffeltje. Dat wil toch iedereen hebben?! Een heerlijk cadeau voor alle kinderen vanaf 18 maanden. Bovendien stimuleert het enorm de fantasie en is het extra leuk om de boeken te lezen terwijl je Dribbel daadwerkelijk vast kunt houden als kind. Dribbel komt op deze manier tot leven!

Ben jij opgegroeid met dit fantastische hondje?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.