Blog

Hoe je stopt met plastic door Will McCallum

Hoe je stopt met plastic will mccallum boek recensie boekerij

Het is lang geleden dat ik moest huilen bij een boek, laat staan bij een non-fictie boek. Hoe je stopt met plastic is hartverscheurend, waar zijn we mee bezig? Elke minuut belandt er 1 vuilniswagen aan plastic in de oceaan… Dat beeld alleen al doet pijn! De wereld veranderen begint met één plastic flesje, zodat toekomstige generaties ook mogen genieten van deze planeet. Ik ben nog een groentje in duurzaamheid, maar met sprongen probeer ik te leren en te groeien in de richting die groener is waarbij we onze voetafdruk als gezin kunnen verkleinen. En echt waar: elk flesje telt, elke stap is zo waardevol! Het boek zit vol met praktische adviezen voor iedereen die zelf iets wil doen, maar niet weet waar te beginnen. Deze boekentip wil ik je graag meegeven, zodat we vandaag nog het verschil kunnen maken.

Over Hoe je stopt met plastic

Hoe kun je leven zonder al dat plastic? Handige adviezen voor iedereen die zelf wel iets zou willen doen, maar niet weet waar te beginnen. Als we zo doorgaan, is het in 2050 misschien wel zo dat er – qua gewicht – meer plastic in de zee drijft dan dat er vissen in de zee zwemmen. Plastic is hét probleem van onze tijd en dit boek helpt je op weg om zelf een verschil te maken, plastic flesje voor plastic flesje. Je krijgt laagdrempelige tips voor elke kamer in je huis, voor onderweg en op je werk. Wat zijn de dingen die jij kunt doen? Van een herbruikbare koffiebeker tijdens je dagelijkse treinreis tot hoe je een verjaardagsfeestje organiseert zonder plastic.

In Hoe je stopt met plastic laat Will McCallum zien hoe het ervoor staat met plastic, maar vooral hoe deze strijd begint bij individuen die beslissen dat het tijd is om actie te ondernemen. Te beginnen bij plastic dat je maar één keer gebruikt en daarna weggooit. Het was nog nooit zo gemakkelijk én nodig om die eerste stap te zetten. Ga ervoor!

Hoe je stopt met plastic will mccallum boek recensie boekerij

Mijn mening over Hoe je stopt met plastic

Zoals ik in de introductie schreef; ik huil niet zo snel meer bij boeken, maar bij dit indrukwekkende boek liepen de tranen over mijn wangen. Waar zijn we mee bezig?! Waarom denken we zo commercieel en alleen maar in het belang van onze eigen portemonnee? En waarom is geld, status en macht belangrijker geworden dan onze planeet? Ik vroeg mij heel vaak af tijdens het lezen waar het in vredesnaam mis is gegaan. Al kon ik snel de conclusie trekken dat het helemaal niks uitmaakt waar het mis is gegaan; we hebben er een ongelooflijke plastic troep van gemaakt en het wordt elke dag erger! Wat zeg ik, elke minuut wordt het erger met een vrachtwagen aan plastic die weer in de oceaan belandt! Dit beeld doet echt pijn en daarom ben ik zo blij dat er in dit boek zoveel praktische voorbeelden staan zodat we meteen het verschil kunnen maken. We kunnen niet terugdraaien wat we al hebben aangericht, maar wel vanaf nu bewust kiezen voor een betere levensstijl. Voor onszelf, elkaar én deze prachtige wereld. Want hoe geweldig is het als wij en toekomstige generaties nog altijd kunnen genieten van mooie natuur?

Maak je een wandeling? Kijk dan eens echt om je heen en je ontdekt o-ver-al plastic. Van papiertjes tot versleten snippers, troepjes en vooral waanzinnig veel afval. En niet alleen op het land maken we er een rotzooi van, de zee is er net zo smerig aan toe en het wordt elke dag erger! Daarom is het juist zo fijn om te weten dat je al door kleine stappen te nemen zo’n grote impact kunt hebben. Zelfs het ene plastic flesje is er ééntje minder die niet honderden jaren erover hoeft te doen om te vervagen op deze planeet zodat jij vijf minuten drinkplezier mag ervaren. Het is genoeg geweest, daarom ben ik heel blij met alle inspirerende en simpele tips die in het boek staan die een absolute eyeopener voor mij vormden. Ik heb geleerd hoe ik met mijn gezin kan bijdragen en hoe we onze manier van consumeren kunnen verduurzamen. Die wens was er al een tijdje, maar nu kan ik het nog beter toepassen. Ik worstelde zelf regelmatig hoe we de stap in de groenere richting konden zetten, maar in dit boek staan de mooie antwoorden. Dat maakt het boek echt een aanrader voor iedereen die het verschil wil maken.

Ik ben niet perfect en dus ook niet van de ene dag op de andere dag duurzaam en groen met mijn gezin. Ik weet dankzij het lezen van deze must read nu wel veel beter hoe we elke dag een beetje beter voor onze waardevolle en mooie planeet kunnen zorgen. We kunnen onze levensstijl niet meteen drastisch omgooien, maar leren elke dag bij en dit inspirerende boek zorgde voor het laatste zetje in de juiste richting om mij van deze noodzakelijke stappen te overtuigen. Laten we er niet langer een plastic troep van maken; de verantwoordelijkheid voor onze omgeving en die van onze toekomstige generaties ligt nú bij ons! Elke stap telt, laten we onze schouders eronder zetten en ervoor gaan!

Conclusie

Dit is het moment om bij te dragen aan een mooiere wereld. Alles wat we hebben is nu! Lees het boek en laat je inspireren door de ontelbare, praktische tips om het verschil te maken voor jezelf, elkaar en de toekomst van onze prachtige planeet!

Hoe je stopt met plasticWill McCallum | Boekerij | 224 pagina’s | ISBN 9789022586068 | €15,99 | Klik hier voor het e-book

Ben jij steeds meer met dit thema bezig en lukt het toepassen ook of blijft het bij de theorie?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.