Blog

Het #VIBYAevent van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Wat een feestje om gezellig met boekliefhebbers en boekbloggers naar Amsterdam te gaan voor het #VIBYAevent van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Het was mijn allereerste event die ik als ‘boekblogger’ – groot liefhebber van lezen en fan van boeken, dat deel ik ook graag met jullie – mocht ervaren. Het programma was gevarieerd en inspirerend, door de goodiebag heb ik nu spierpijn en de sfeer ge-wel-dig. Ik vertel je er gauw meer over!

Op naar Amsterdam 
Ik wist dat boekbloggers ontzettend gezellig waren, maar ik wist niet dat je – ook al heb je elkaar niet eerder gezien of gesproken – zó makkelijk met elkaar in gesprek raakt en niet uitgepraat bent. Je deelt een gemeenschappelijke interesse en hoe! Haha heerlijk om met zoveel boekenliefhebbers op stap te gaan, zo spraken we af op Utrecht Centraal en werd de trein gauw gevuld met verhalen over bestsellers of juist onbekende pareltjes en auteurs. Ik heb dit niet eerder ervaren, maar ik kan niet wachten om weer met deze lieve mensen boekgerelateerde uitjes te ondernemen. Geweldig hoe je met elkaar zo snel die klik kan ervaren, heel bijzonder!

Het #VIBYAEvent van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
VIB staat voor Very Important Books en YA staat voor Young Adult, dit zijn vaak pareltjes voor de jongvolwassene lezers om de periode tussen kinderboeken en boeken voor volwassenen te overbruggen. Ook zit er al meer diepgang in en is er regelmatig sprake van bijvoorbeeld een wereld/dimensie die verzonnen is. Maar je kent misschien John Green wel? Hij is bijvoorbeeld het boegbeeld van Young Adult literatuur. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff heeft sinds kort dit nieuwe VIB YA label en het gaat als een speer. Ter ere van deze boeken werd dit event georganiseerd waar ik en andere bloggers bij aanwezig mochten zijn. Het programma bestond uit hele leuke sprekers, namelijk De Theemutsen (Darcy & Jade – YouTubekanaal Theemutsen), Tim Beudel (Tuvalu Media), Manon Spierenburg (auteur van Out There – De kristallen sleutel) en Lotte Stegeman (Hoofdredacteur van Kidsweek & 7Days). 

Jade en Darcy van De Theemutsen trapten af. Zij vertelden hoe hun YouTube-kanaal was ontstaan en hoe er nu een boek uit hun activiteiten was voortgekomen. Op hun YouTube-kanaal beantwoorden zij vragen en vertellen zij over seks en wordt er door hen seksuele voorlichting gegeven. Hun boek dat nu is verschenen heet Let’s talk about sex en staat boordevol belangrijke vragen waarin zij antwoorden, tips & tricks geven. Hun advies voor beginnende bloggers? Geef aan alles wat je publiceert altijd je eigen twist en werk je eigen ideeën uit. Als je dichtbij jezelf blijft, ben je immers al uniek genoeg bezig, want jij bent uniek! Tim Beudel van Tuvalu Media (o.a van Ali B op volle toeren en Brugklas) vertelde over het veranderende kijkgedrag van de eindgebruiker op televisie. De doelgroep verplaatst zich steeds meer naar YouTube en dat biedt nieuwe kansen waar je met innovatieve ideeën op moet inspelen. Interessant feitje? Er komt per minuut 300 uur aan content bij op YouTube. Daar is met geen mogelijkheid tegenop te kijken!

Manon Spierenburg sprak zo enthousiast en vol passie dat mijn nieuwsgierigheid naar haar boek gelijk was gewekt. Zij heeft het zich erg moeilijk gemaakt tijdens het schrijven van deze serie, vertelde Manon. ‘Je moet jezelf als schrijver scherp houden en niet steeds hetzelfde kunstje herhalen’. En om alvast een tipje weg te geven waar haar boek over zal gaan: ‘De dimensie waarin je leeft is gebaseerd op keuzes die je nu maakt. De keuzes die je maakt leveren andere resultaten op’. Ik kan niet wachten om haar boek Out There – De kristallen sleutel te lezen. Lotte Stegeman sloot het event af, zij vertelde meer over het schrijven van een goede recensie met als tip dat artikelen altijd goed geschreven, herkenbaar, verfrissend en nuttig moeten zijn om op te vallen.

After party
En nu is het event helaas al voorbij, maar de sfeer zal héél lang blijven hangen door de leuke foto’s, het fijne contact met anderen én de goedgevulde goodiebag waardoor ik nu al spierpijn voel haha. Hij was zo zwaar! Zo zat o.a. het nieuwste boek van de Theemutsen erin die ik nu gesigneerd heb ontvangen en ook in het boek van Manon staat een geweldige krabbel. Dat maakt het extra bijzonder en speciaal, zo gaaf het exemplaar! Ik ben heel erg nieuwsgierig geworden na het horen van haar presentatie, dus ik duik binnenkort haar boek in en vertel jullie er gauw meer over. Ik voelde mij erg vereerd dat ik bij dit event aanwezig mocht zijn. En om het plaatje compleet te maken van deze geslaagde dag: Jord belde mij op om te vragen of ik met hem mee zou gaan op een sushidate. Hoe kan ik daar nou ‘nee’ tegen zeggen? Kortom: de dag was perfect vol boeken, mijn lieve vriend én sushi. Magisch!

IMG_2507

Welk boek lees jij nu?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.