Het Rosie Project door Graeme Simsion

Het Rosie Project door Graeme Simsion

IMG_0522
Wat een fans heeft Het Rosie project inmiddels gekregen! Dit boek is werkelijk niet uit de bestsellerlijsten te slaan en het is mateloos populair. Maar is dat terecht? De verwachtingen waren hoog, maar heeft auteur Graeme Simsion deze overtroffen of werd het boek een teleurstelling voor mij? Ik vertel het je in deze recensie!

Over Het Rosie Project
De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.

Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

Over Graeme Simsion
De Australiër Graeme Simsion werkte als consultant, maar verkocht zijn bedrijf om fulltime schrijver te worden. Met zijn debuutroman Het Rosie Project verovert hij de wereld. De filmrechten zijn verkocht aan Sony Pictures.

Mijn mening
De openingszin van dit stukje waarin ik graag mijn mening wil delen over Het Rosie Project kan ik heel erg rekken en mysterieus maken. Maar ik kan mijn enthousiasme echt niet langer voor jou verborgen houden. Dit is zo’n goed boek, dat je eigenlijk alles moet loslaten wat je nu in je handen hebt en een sprintje moet trekken naar de (web)winkel mocht je het nog niet hebben gelezen. Je gaat lachen, je wordt verrijkt, je leert veel moois en het verhaal is bijna schattig en lief te noemen. Het is zo’n stralende roman en je wordt er heel erg blij van. Graeme Simsion heeft het geweldige talent om zulke sterke personages neer te zetten waardoor je je gelijk met hen verbonden voelt. Ook vind ik het ongelooflijk knap hoe hij autisme zo goed verwerkt en je het als lezer van dichtbij kunt beleven. Hij maakt het begrijpelijk, toegankelijker en toont de worstelingen. Daardoor krijg je nog meer sympathie en bewondering voor de ietwat onhandige Don die zo zoekende is naar de perfecte vrouw.

Ik kan oprecht delen dat dit een van de beste boeken is die ik dit jaar heb gelezen. En nu ben ik heel erg dankbaar dat er een vervolg op Het Rosie Project is geschreven, namelijk Het Rosie Effect. Drie keer raden welk boek ik zo snel mogelijk ga lezen?!

Conclusie
Humoristisch, een meeslepende schrijfstijl en zeer aandoenlijk. Het Rosie Project ervaar ik als verrijkend en leerzaam, omdat we als lezer de kans krijgen om de wereld door de ogen van een autistische personage te mogen zien. Geweldig geschreven en ik wil gelijk het volgende deel lezen!

Titel: Het Rosie Project  Auteur: Graeme Simsion  Prijs: 10,00 ISBN: 9789021015729 Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Heb jij Het Rosie Project al gelezen? Veel leesplezier!

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 21 reacties.

 1. Tamara

  Leuk! Bij mij staat het boek ook op het lijstje voor Boektober!

 2. Chelsey

  Ohh, wat heb je mij nieuwsgierig gemaakt! Snel dit boek bestellen dan maar, ondanks ik laatst al een aantal boeken heb besteld.. vind ik wel leuk maar mijn portemonnee niet zo, haha!
  Chelsey onlangs geplaatst…Mijn herfst bucketlistMy Profile

 3. Dit boek heb ik een lange tijd op mijn iPad en steeds komt het er niet van om hem te lezen. Daarom heb ik hem ook op mijn boektober lijst gezet. Ik heb dagelijks te maken met autisme, dus ben erg benieuwd naar de humoristische benadering van het onderwerp.
  Bianca Ronday onlangs geplaatst…Pink Ribbon – borstkanker.My Profile

 4. Evelien

  Jeej super fijn, hij staat namelijk op mijn #Boektober lijst!

 5. Emily

  Jaaa! Ik ben ook fan van het boek! Een van de weinigen die ik in de afgelopen tijd heb gelezen en ook daadwerkelijk binnen no time uitlas.

Geef een antwoord

CommentLuv badge