Blog

Het ontstaan van Liever met lef

Dit najaar verschijnt Liever met lef, mijn lifestyle boek met tips, lijstjes, persoonlijke ervaringen en voorbeelden hoe je van je dromen werkelijkheid kunt maken. Het leven voor de volle 100% leven, hoe doe je dat? Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. Liever met lef zit vol motiverende quotes, leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen. Maar hoe is Liever met lef eigenlijk ontstaan? Dat ga ik je vertellen!

Ik ben als marketeer werkzaam bij een uitgeverij waar ik verantwoordelijk ben voor de marketing en PR van onze titels. Een onderdeel van mijn activiteiten is ook het spotten van trends in de markt, kijken waar de behoefte van de consument ligt en blijven vernieuwen. Regelmatig stuur ik dan ook ideeën en kansen om op in te spelen door naar mijn collega’s, waaronder ook de uitgevers, om te kijken of er mogelijkheden zijn om bepaalde auteurs binnen te halen, boekideeën en titels voor onderwerpen aan te kopen of te bouwen aan een bepaald genre. Op een dag ontving ik een mail terug van onze uitgever met daarin de vraag waarom ik zelf niet idee X kon uitwerken, dan konden we het pitchen aan sales en samen bekijken of het daadwerkelijk een boek zou kunnen worden. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging aan de slag en het idee werd vol enthousiasme ontvangen bij sales waardoor ik opeens niet alleen de pet van marketeer op had, maar ook die van auteur kreeg!  En nu gaat mijn boek over het realiseren van je dromen, maar dit was opeens ook een grote droom van mij die uitkwam. Echt een ervaring om nooit te vergeten en ik ben erg dankbaar dat ik deze kans kleur mag geven. Stiekem wel een erg spannend proces!

Ik vond het schrijven van Liever met lef erg onwennig, ook al ben ik op de hoogte van alle processen en stappen die een auteur ervaart omdat ik hen ook mag begeleiden, het blijft toch een gebied dat ik nu met hele andere ogen mag verkennen. Ik was het al gewend om artikelen te schrijven, maar echt een boek is toch een hele unieke ervaring. Zal ik iets verklappen? Ik heb mijn boek grotendeels geschreven in WordPress van mijn eigen blog, omdat ik als blogger de artikelen zo uit mijn mouw kan schudden in dit programma. Maar ik zal niet ontkennen; het was een extreem hectische tijd. De redactie wou het boek graag op een gunstig moment laten verschijnen waardoor ik flink aan de bak moest en veel tijd naast mijn werk investeerde om kantjes vol te schrijven.

In dezelfde periode dat ik Liever met lef mocht schrijven, waren de voorbereidingen voor onze bruiloft in volle gang. Zo moesten er locaties worden bekeken, gastenlijsten worden afgestemd, uitnodigingen worden gekozen en verstuurd, een DJ gekozen, maar ook mochten een videograaf en fotograaf niet ontbreken op onze dag. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het kiezen van de ringen, make-up, sieraden, outfits (jurk en pak), decoratie, de auto… Maar naast Liever met lef én de bruiloft – die allebei al een geweldige droom van mij vormen – kwam in dezelfde periode de allergrootste droom uit: binnenkort mag ik mijzelf ‘mama’ noemen! Het mooiste cadeau dat wij mogen ontvangen, dus tussen de voorbereidingen van onze bruiloft en het schrijven van Liever met lef door, werd ik ook nog eens verliefd op de eerste echo’s van ons kindje. Thuis grapten we daarom regelmatig dat ik het maar druk had met de BBB; de Baby, Bruiloft en het Boek. De ondertitel van Liever met lef luidt ‘Durf te dromen’, maar uitgerekend deze dromen uit mijn top drie komen in dezelfde periode uit als Liever met lef. Het voelt nog zo onwerkelijk, maar ik ben heel erg dankbaar dat het ons allemaal gegund is en ik kan niet wachten om de toekomst tegemoet te gaan. Wel moet ik aan de slag met een nieuwe bucketlist na het zetten van deze bijzondere vinkjes, maar dan blader ik gewoon lekker door het boek voor extra inspiratie.

Liever met lef is vanaf nu te reserveren, 27 september ligt het boek in de (web)winkels! Alvast veel leesplezier toegewenst ♥ 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.