Blog

Het jaar waarin ik geen leesdoel heb, maar wel boeken blijf lezen

boeken lezen leesdoel jaar boek per week

Jaar in en jaar uit koos ik voor een uitdagend leesdoel. Ik moest van mijzelf een boek per week uitlezen en ik heb deze uitdaging altijd mogen halen. 52 boeken per jaar werden er door mij verslonden en ik genoot van uren leesplezier. Toch voelde het voor mij dit jaar niet helemaal lekker. 2019 wordt voor mij dan ook het eerste jaar dat ik mijzelf geen concreet leesdoel zal opleggen, maar ik blijf natuurlijk wel lezen! Ik hou van heerlijke romans, boeken over persoonlijke ontwikkeling en groei en van lifestyle boeken en biografieën. Ook lees ik dolgraag voor aan mijn zoontje en we zoeken met elkaar regelmatig nieuwe boekjes uit in de bibliotheek. Boeken spelen dus nog steeds een belangrijke rol in mijn leven én in het komende jaar, maar ik pak het lezen dit jaar anders aan.

Geen leesdoel meer voor dit jaar

Een leesdoel stimuleerde mij heel lang om mooie boeken te blijven lezen én om in een fijne leesflow te blijven. Het vormde een soort stok achter de deur om het juiste ritme te behouden waardoor de stapel met indrukwekkende boeken toch kon slinken. Ik werkte bij een toonaangevende uitgeverij en er verschenen zoveel mooie boeken; het was simpelweg onmogelijk om al die prachtige exemplaren uit te lezen. Om toch zoveel mogelijk pareltjes te blijven lezen en de inspirerende auteurs goed te kunnen begeleiden, voelde het heerlijk om door al dat leesvloer heen te gaan. Sinds ik de uitgeverij heb losgelaten en als ondernemer verder ben gegaan, is voor mij de leesdruk er vanaf. Ik ben weer steeds meer voor mijzelf gaan lezen en dat voelde echt als een verademing. Ik koos de boeken die mij nieuwsgierig maakten, ik ontdekte weer wat mijn smaak is en genoot nog intenser van de woorden op papier (of via mijn favoriete product: de Kobo e-reader). Ik liet Goodreads (een social media platform waar je met andere leesliefhebbers bij kunt houden wat je allemaal leest en hoe ver je bent met je leesdoel) los en ook dat voelde als een bevrijding. Lezen werd weer mijn activiteit waar ik ontspanning en plezier uit kon halen. Heerlijk!

Genieten van de leesflow

Dit is daarom het eerste jaar waarin ik geen concreet leesdoel heb. Toch hoop ik veel mooie, inspirerende, ontroerende en leerzame boeken te mogen lezen. Gelukkig kan ik dit weer doen in mijn eigen tempo en kan ik de boeken kiezen die bij mij passen. Ik denk ook dat het een positief effect zal hebben op de boekgerelateerde artikelen die ik heel graag met jou als lezer kan delen op mijn blog. Daardoor kan ik namelijk met nog meer enthousiasme het juiste gevoel overbrengen wat het boek mij heeft gegeven in een recensie. Het afgelopen jaar heb ik minder recensies geplaatst, omdat het lezen niet helemaal meer als een ontspannende bezigheid voelde. Het gevoel dat het een verplichting is, ben ik gelukkig volledig kwijtgeraakt en ik geniet weer volop van uiteenlopende boeken. Zo wil ik bijvoorbeeld heel graag in het boek van Michelle Obama beginnen, verheug ik mij op het lezen van inspirerende boeken op het gebied van persoonlijke groei (er ligt een heerlijk stapeltje naast mijn bed) en ben ik op dit moment erg onder de indruk van De kracht van het NU geschreven door Eckhart Tolle. Ik ben nog niet zo ver in het boek, maar de inzichten die ik via het boek mocht nu al mocht ontvangen zijn goud waard.

Extra leesplezier in 2019 en genieten van boeken

Ik voel weer het enthousiasme, de energie en de blijdschap bij het openslaan van een goed boek. Ik verheug mij op het lezen van inspirerende titels en ik kan niet wachten om de mooiste must reads met jou te kunnen delen in dit nieuwe jaar. Misschien lees ik alsnog een boek per week uit, maar dan is dat omdat het goed voelt voor mij. Lekker lezen zonder leesdoel en extra genieten van elke bladzijde. Dat is wat ik ga doen in 2019 en ik gun je heel veel leesplezier toe in het nieuwe jaar. Mocht je nog leuke suggesties hebben die je mij kunt aanbevelen dan hoor ik het graag!

Hoeveel boeken wil jij dit jaar gaan lezen? Of heb je ook geen leesdoel en wil je extra genieten van een goed boek?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.