Het herlezen van de Harry Potter boeken

Het herlezen van de Harry Potter boeken

HarryPotterDagmarValerieHarry Potter, wie kent hem niet? Het doodgewone jongetje die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie oom en tante in de bezemkast onder de trap woont. Totdat er op een dag een geheimzinnige brief voor hem arriveert die zijn leven op z’n kop zet. Bezemstelen, toverdranken en levensgevaarlijke duels vinden plaats op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Deze beroemde zevendelige serie is geschreven door de Britse schrijfster J.K. Rowling en ik telde de dagen als kind af tot er een nieuw deel verscheen. Tien jaar later herlees ik deze Harry Potter boekenserie!

‘Vroeger’ hoopte ik altijd om ook zo’n brief te ontvangen met daarin de uitnodiging om te studeren aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, net als Harry Potter en zijn beste vrienden Ronald Wemel en Hermelien Griffel deze kregen. Inmiddels weet ik natuurlijk dat ik deze niet meer zal ontvangen, maar de wereld van Harry Potter zit voor mij ook tien jaar later nog propvol magie. De boeken zijn inmiddels verfilmd, met ons gezin bezochten we in verplichte dresscode ‘HP-kleding’ altijd als een van de eersten deze films in de bioscoop. De boeken – dikke pillen met prachtige omslagen – staan nog steeds te stralen in de boekenkast en deze heb ik laatst afgestoft om er nu – tien jaar later – in te duiken en deze beroemde boekenserie te herlezen.

In 2016 las ik de eerste vier boeken uit deze serie en ik vond het geweldig om weer te mogen proeven van de magische sfeer die J.K. Rowling weet neer te zetten. De gehele setting klopt, de personages voelen aan als vrienden en je wordt al op de eerste bladzijdes omringd door de hartelijke tovergemeenschap. De boeken worden naar mate de serie vordert steeds dikker en het aantal uren leesplezier groter. Bovendien is het nu extra leuk om de boeken achterelkaar te kunnen lezen zonder tussenpozen van een jaar waarin J.K. Rowling nog druk zat te schrijven en puzzelen hoe de toekomst van deze wereldberoemde tovenaar eruit zou komen te zien.

Het hoofdverhaal concentreert zich op Harry’s gevecht tegen zijn aartsvijand Heer Voldemort die Harry’s ouders vermoordde in een poging onsterfelijkheid te verwerven en de tovergemeenschap aan zich te onderwerpen. Dit lees je in deze zevendelige serie en in dit  nieuwe jaar hoop ik ook de andere Harry Potter delen te kunnen lezen. Aanleiding om deze serie te herlezen vormde het nieuwste boek dat onlangs werd uitgebracht ‘Harry Potter en het Vervloekte Kind’. Dit boek is in scriptvorm geschreven en het vormt een origineel, nieuw verhaal geschreven door J.K. Rowling, John Tiffany en Jack Thorne en een nieuw toneelstuk van Jack Thorne. De wereldpremière van het toneelstuk vond plaats in West End in Londen op 30 juli 2016. In dit nieuwe boek is Harry Potter volwassen én… vader! Maar voordat ik aan dit nieuwe boek wil beginnen, herlees ik daarom eerst de volledige serie om extra te genieten van deze nieuwste bestseller.

Over Harry Potter en het Vervloekte Kind
Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

J.K. Rowling heeft een vernieuwende, spannende en adembenemende wereld neergezet die wereldwijd ontzettend succesvol is geworden. Ik ben met de toverkunsten van Harry Potter opgegroeid en vind het een geweldige beleving om de boeken in deze serie te herlezen voordat ik aan Harry Potter en het vervloekte kind zal beginnen. Ultiem genieten!

Heb jij de Harry Potter boeken gelezen en/of herlezen? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 10 reacties.

 1. Ik ga volgende week zelfs naar de Harry Potter Exhibition in het Cinemec (op de openingsdag wanneer de Fred en George uit de films er ook zijn)!

  En vastbesloten om daar een kastwaardige collectie te kopen om mezelf na dat bezoekje weer in de boeken te begraven.

  Love Harry Potter!
  Zoë-Amber Wolters onlangs geplaatst…File-sofie – VerfrissendMy Profile

 2. Het is echt heel erg haha, maar ik heb nog nooit een Harry Potter boek gelezen.. Misschien moet ik er toch maar eens aan gaan beginnen.
  Joyce – LemonyLifeNL onlangs geplaatst…FOOD DIARY #8My Profile

 3. heidi

  Ik zelf heb nog nooit de boeken gelezen maar enkel de films gezien.
  Maar eerlijk gezegd ben ik wel benieuwd naar de boeken der van, dus dat word voor mij eens naar de boekenwinkel :-)

 4. Het komt er denk ik op neer dat ik alles al 2x helemaal heb herlezen. De films allemaal meerdere malen heb gezien. Sinds vorig jaar is de geïllustreerde versie van de Harry Potter serie te verkrijgen en de eerste 2 heb ik nu in mijn bezit, zo mooi!! Harry Potter en het vervloekte kind vond ik persoonlijk niet goed.
  Bianca Ronday onlangs geplaatst…Unboxing: Celebrate books januariMy Profile

 5. Sarah

  Harry Potter is àltijd een goed idee. Ik wil de boeken ook heel graag nog eens herlezen. Als kind was ik er namelijk compleet weg van en heb ik ze wel vaker gelezen. Tijd om ze nog eens terug boven te halen dus :)
  Sarah onlangs geplaatst…My life in pictures #27My Profile

 6. Lore

  Ik heb net het eerste boek uit! Ik kreeg te vaak de opmerking dat het een schande was dat ik het nog nooit gelezen/gezien had. Ik ben er dan maar in begonnen.

Geef een antwoord

CommentLuv badge