Help, ik heb geen tijd om te lezen!
Mijn deze-wil-ik-zo-graag-lezen-stapel min Girl Online van @zozeebo want dat was echt een topper! De recensie staat nu op mijn blog (link in bio) #happy #love #books #GirlOnline #girl #Zoella #zoesugg #Youtuber #read #book #review #Netherlands

Help, ik heb geen tijd om te lezen!

Zoveel mooie boeken, maar zo weinig tijd! Als het zou kunnen dan zou ik uren, dagen of zelfs weken blijven lezen. Alleen al omdat er zoveel mooie boeken bestaan die de moeite waard zijn en waar schrijvers zoveel passie en liefde in hebben gestopt om de woorden op papier te krijgen. En dan heb ik het nog niet eens over de personages gehad die voelen als vrienden of zelfs familie. Pure ontspanning ervaar ik bij boeken, maar tijd vliegt! Mijn agenda loopt aardig over, toch lees ik veel. Ik deel mijn ervaring en tips waardoor ik ook door boeken heen vlieg. Lees je mee?

♧ Elke dag een half uurtje – Een half uurtje me-time tussen de hectiek van het dagelijkse door? Dat klinkt als een verademing nietwaar? Ik kan heerlijk ontspannen door een goed boek, waardoor een half uurtje zo voorbij vliegt. Net als de bladzijdes trouwens, zo ga je als een speer als je elke dag 30 minuten de tijd neemt om even te lezen. Wat dacht je van lezen voor het slapengaan? Hup, weg met die telefoon en verwelkom een goed verhaal!

♧ Lezen tijdens het reizen – Niet iedereen kan het, maar ik vind het heerlijk: lezen in het OV. Of ik nu in de trein, bus of auto zit, ik vlieg door boeken heen met een beetje geroezemoes op de achtergrond van medereizigers en een goed verhaal. Dit vormt ook precies de reden waardoor ik zoveel boeken kan lezen. Elke dag reis ik immers een uur heen en terug naar mijn werk. Zo kan ik elke dag de kans benutten om zelfs ruim een uur te lezen. Nu lees ik inclusief een fijne leesflow bijna elke week een boek uit, heerlijk! 

♧ Dwarsligger – Vind je het gewicht van een boek minder praktisch en neem je liever wel een boek mee voor onderweg of in je broekzak? Dan raad ik je de dwarsliggers aan. Deze boeken lezen ook ontzettend prettig, maar zijn net wat handiger qua formaat en gewicht. Het hele verhaal staat erin, zelfs als je even op de bus staat te wachten pak je het er zo bij. Mocht je het nog niet kennen, het is meer dan de moeite waard om te bekijken of het je ligt. Niet alleen voor op vakantie waardoor je zo kilo’s aan bagage kunt besparen (en kostbare ruimte voor in je koffer), maar ook voor in de tas die je dagelijks graag meeneemt.  

♧ Nog-te-lezen-stapel – Op mijn nachtkastje ligt een heerlijke stapel met prachtige boeken, de ene nog mooier en indrukwekkender dan de andere, waar ik mij ontzettend op kan verheugen. Maar deze stapel groeit en groeit, net als mijn verwachtingen en zin om de inspirerende woorden te lezen. Door zo’n stapel kan je niet anders dan uitkijken naar meer verhalen!

♧ E-books – Ik ben geen ster in het lezen van digitaal, maar het zou het lezen zoveel makkelijker maken als ik het wel was. Digitaal is in mijn ogen echt ideaal. Je kunt het overal openen, het scheelt veel gewicht en zelfs lezen in het donker is mogelijk! Ik ben nog steeds verliefd op de geur van nieuwe boeken en het omslaan van een tastbare bladzijde in plaats van een lichte swipe met mijn vinger, anders was ik om! 

♧ Durf te reizen – Door boeken kunnen we reizen zonder dat we onszelf letterlijk hoeven te verplaatsen. Hoe fijn klinkt dat? We kunnen een hoofdstuk openslaan en in een hele nieuwe situatie terechtkomen, zelfs tijdreizen is mogelijk! Paspoort mee, riemen om en go go go! Ga het avontuur tegemoet! 

♧ Varieer in genre – Dol op romans, maar niet vies van een thriller? Kies dan niet voor gemak, maar pak verschillende genres qua boeken aan zodat het verrassend blijft en niet een ‘sleur’ wordt om te lezen. Surprise yourself & have fun! 

♧ Door dik & dun – Een dikke pil kan soms heerlijk zijn, vooral als je een goed verhaal leest waarbij je hoopt dat er nóóit een einde aan zal komen. Maar als je het lekker vindt om ook regelmatig ter motivatie boeken daadwerkelijk uit te lezen, pak dan ook eens een dunner boek. Het variëren zal de leesflow zeker bevorderen!

♧ Reading Challenge –  Daag jezelf uit, ga jij de uitdaging aan? Stel een doel voor jezelf op en lees bijvoorbeeld een boek per maand. Bevalt het goed en is het haalbaar? Zorg dan eerst dat je je doel haalt en stel deze desnoods naar boven bij. Alles wat lukt is winst! 

♧ Wees niet bang om te stoppen – Als je écht niet door een boek komt,  tsja niet de hele bibliotheek of boekwinkel kan je smaak zijn nietwaar? Hoe goed het ook klinkt en hoe lovend de recensies er ook over kunnen zijn, wees eerlijk tegenover jezelf en maak het lezen niet tot een straf die je tot het bittere einde moet uitzitten. Lezen is leuk én meer! 

First things first – Omdat er zoveel mooie boeken zijn, kan het heel aantrekkelijk voelen om ook in meerdere boeken tegelijkertijd te beginnen. Maar of je er echt sneller door gaat lezen? Het eerlijke antwoord erop is ‘nee’. Als je je focust op één titel, dan hoef je alleen de verhaallijnen uit dit boek te volgen evenals alleen deze personages te leren kennen. Lees je alles door elkaar dan moet je je aandacht verdelen. Een stuk efficiënter als je gaat voor het boek bovenaan je wishlist! 

Ik wens je vooral veel leesplezier toe én onthoud: geen smoesjes meer over de overvolle agenda. Als je lezen belangrijk vindt, maak er dan tijd voor en geniet. Je verdient immers me-time en even ontspanning op de dag. Lezen is dromen met open ogen!

Lees jij graag boeken of heb je er echt te weinig tijd voor?

Liefs Dagmar
Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 54 reacties.

 1. Anna

  Wat een goede tips! Ik houd ook enorm van lezen, maar ik kom er echt vrijwel nooit aan toe. Behalve in vakanties – en dan verslind ik er ook direct een aantal. Ik moet voor mijn studie erg veel lezen, academische boeken, en heb dan niet echt meer de puf om er ook een leesboek bij te pakken. Zonde eigenlijk!

 2. Sophie

  Op dit moment tentamen week op de agenda dus ik heb er echt geen tijd voor hihi! Oh en lezen in het ov heb ik ook lang gedaan totdat het boek zo emotioneel was dat ik het niet verder wilde lezen. Sindsdien lees ik niet meer in het OV.
  Sophie onlangs geplaatst…Als ik nog even bij je kon zijnMy Profile

 3. Celeste

  Ik lees echt heel graag boeken, maar heb er veel te weinig tijd voor helaas. Gelukkig probeer ik er steeds vaker tijd voor te maken ;) Ik vind het trouwens ook heerlijk om in het OV te lezen, begrijp precies wat je bedoelt!
  Celeste onlangs geplaatst…Tips om te knallen op je tentamenMy Profile

 4. Renske

  Helaas heb ik de afgelopen tijd extreem weinig tijd gehad om te lezen. Ik las genoeg (voor mijn masteronderzoek), maar niets ontspannends. In de trein lees ik trouwens wel, maar dat was de laatste tijd vaak een tijdschrift. Goede tip om doelen te stellen! Laat ik daar maar eens mee beginnen. :)
  Renske onlangs geplaatst…Tip – National Glamour DayMy Profile

 5. Manon

  Oeh wat een fijn artikel! Ik moet ook echt vaker lezen, maar momenteel werk ik 6 dagen in de week dus heb ik echt even bijna geen tijd haha. Gelukkig komt daar snel verandering in, dan wil ik m’n boeken er ook zeker weer vaker bij pakken :)
  Manon onlangs geplaatst…Stevig notenbroodMy Profile

 6. Ik moet er ook echt meer tijd voor gaan maken, want ik lees ook heel graag. Wat ik in de lente en zomer vaak deed was naar het natuurpark fietsen in het weekend en dan gewoon lekker op een bankje tussen de natuur en de dieren gaan lezen. Heb mijzelf wel een reading challenge opgelegd, maar ben benieuwd wat ik daar van ga bakken. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Get Your Freak On – TAGMy Profile

 7. Ik ken het gevoel… Sinds december heb ik een e-reader en ik moet zeggen, het is geweldig! Ik was bang dat ik het “boek gevoel” zou missen, maar niks is minder waar! Ik krijg geen last van mijn ogen en kan zelfs in een donkere kamer lezen zonder problemen (achtergrond verlichting).
  Als je meer wilt lezen, zou ik het zeker eens proberen :)
  Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Our life in Pictures: Weekendje ZandvoortMy Profile

 8. Esther

  Hele goede tips staan erbij! Ik ben zo iemand die weinig tijd heeft om te lezen, maar er tijd voor maakt. Ik ben nu (nog steeds) een boek aan het lezen waar ik echt niet doorheen kom, maar ik wil niet stoppen omdat ik hem wel heel interessant vind. Normaal lees ik ook in het ov, ik lees namelijk boeken op mijn telefoon. Ik mis soms wel een echt boek en ik heb nog een bon van bol.com liggen dus wie weet dat ik binnenkort gewoon een echt boek bestel :) heel fijn artikel!
  Esther onlangs geplaatst…Rennen met Evy les 1 t/m 10My Profile

 9. Linda

  Ik ben dol op boeken lezen! Ik heb voor het Day Zero Project (1001 dagen, 101 doelen) op mijn lijst gezet ’50 boeken lezen’, maar mijn doel is eigenlijk om er zoveel mogelijk te lezen haha! Ik heb er nog iets van 5 op de te-lezen-stapel liggen; momenteel schiet het er een beetje bij in maar ik vind het wel heel fijn om te doen :)
  Linda onlangs geplaatst…Korte update :)My Profile

 10. Deisy

  Hahaha.. ik moest even lachen om dat laatste puntje. Ik ben dus iemand die 4 boeken door elkaar heen leest, nee niet echt handig maar op een of andere manier doe ik het steeds. Ontzettende goede tips en inderdaad tijd maken is heel belangrijk. X
  Deisy onlangs geplaatst…Laten we lief voor elkaar zijnMy Profile

 11. En daarom ben ik dit jaar de reading Challenge aangegaan. Ik vind lezen heerlijk maar nam er niet genoeg de tijd voor. Online kan je tijd zo opslokken en offline tijd moet je echt creëren. Fijne tips!
  Anita | mindjoy onlangs geplaatst…Home made barbecue chicken pizzaMy Profile

 12. Xaviera

  Wat een leuk artikel! Lezen is van kleins af aan al mijn favoriete bezigheid, I love it! Soms neem ik er geen tijd voor maar dan mis ik het ook gelijk. Tegenwoordig lees ik sowieso voor het slapengaan, heel ontspannend waardoor je gelijk ook beter slaapt. :)
  Xaviera onlangs geplaatst…Digital DetoxMy Profile

 13. Nesrin

  Handige tips om toch te lezen. Helaas lukt het mij niet hoe graag ook wil. Ik zit veel in de auto en heb vaak twee kindjes om mij heen ;-)
  Blog lezen lukt wel tussendoor.
  Nesrin onlangs geplaatst…Moeders aan het woord – NesrinMy Profile

 14. Sophie

  Ik voel me bijna aangesproken, hihi! Ik heb nog zoveel te lezen en ik kan er de tijd en rust niet voor vinden. Helaas! Maar ik blijf gewoon doorlezen, al zijn het maar 10 pagina’s op een dag!
  Sophie onlangs geplaatst…NYC City Proof 24H Waterproof EyeshadowMy Profile

 15. Anouk

  Heeel herkenbaar, ik zit nog steeds te wachten op het moment waarop ik in volledige rust mijn stapel boeken uit kan lezen. Maar zou niet weten wanneer zo’n moment nu eigenlijk komt. Tijdens het reizen lezen is inderdaad heel ideaal, lekker met een boekje in de trein.
  Anouk onlangs geplaatst…Vijf fav’sMy Profile

 16. Ik ben, om het zacht uit te drukken, een boekenverslinder. Boeken werken enorm verslavend voor mij. Gevolg? Veeeeel boeken! Ik heb een hele stapel nog thuis bij mijn mama in Belgie liggen, maar natuurlijk heb ik al een collectie Servische boeken uitgebouwd sinds ik naar Montenegro ben verhuisd. Ik heb er een hoop liggen die ik nog niet heb gelezen en ik blijf maar kopen kopen kopen! Zeker nu ik nog een kortingskaart heb .. NIET GOED! Je hebt gelijk, elke dag een half uurtje me-time om te lezen is perfect haalbaar :) En dat wordt dan nog een nieuw goed voornemen voor 2015! Dank je voor dit fantastisch artikel, het was enorm inspirerend :) Liefs! x
  Simovic-Vuceljic Natasa onlangs geplaatst…Liebster Award.My Profile

 17. Hesteranne

  Ik lees veel. Sowieso probeer ik minimaal een uur per dag te lezen. Lezen in de trein of bus doe ik ook graag, maar nu ik niet meer studeer komt dat er weinig van. Luisterboeken zijn af en toe ook geweldig. Als ik bijvoorbeeld aan het schoonmaken ben, vind ik het heerlijk om me te verliezen in een goed verhaal. De tijd vliegt voorbij.
  Hesteranne onlangs geplaatst…Nieuwe dromenMy Profile

 18. Ariane

  Ik lees ook graag en ik heb er genoeg tijd voor, maar ik merk dat ik het ‘gewoon’ niet doe. Dit artikel van jou geeft me weer leeskriebels, dus ik denk dat ik vanmiddag aan een boek ga beginnen!
  Ariane onlangs geplaatst…Netflix Original: The ReturnedMy Profile

 19. Karlijn

  Ha, hier heb ik dus nooit last van. Ik maak er gewoon tijd voor :) Maar dat wist je volgens mij al. Wel goede tips voor mensen die er last van hebben, want lezen is echt iets wat ik iedereen kan aanraden. Heerlijk, jezelf verliezen in een verhaal, even uit je hoofd in een andere wereld. X
  Karlijn onlangs geplaatst…Zwevende handen en spiegelsMy Profile

 20. Ik lees ontzettend veel, maar ik heb ook wel eens last van een leesdipje en dan lees ik bijvoorbeeld een hele week niet. Ik heb nog een enorme To Be Read stapel liggen, maar de boeken gaan nergens heen dus ik zal ze vanzelf allemaal lezen. Girl Online en Versplinterd zijn beide trouwens enorm leuke boeken!
  Nynke-Boudien onlangs geplaatst…Boekhandel: WATERSTONESMy Profile

 21. Anna

  Ik ben ook dol op lezen, maar ik doe het echt te weinig! Wel lees ik altijd voor het slapengaan in bed, zo val ik veel meer ontspannen in slaap. Ook op vakantie vind ik het heerlijk om te lezen, er normaal gesproken tijd voor maken vind ik lastig!
  Anna onlangs geplaatst…NEW IN | PRIMARK SNEAKERSMy Profile

 22. Corinne

  Wat een leuk artikel. Ik lees ook heel graag. Heerlijk. Ik lees in sommige periodes heel veel en dan ineens weer wat minder. Maar het blijkt fijn om te lezen.
  Corinne onlangs geplaatst…Waar ik blij van word….My Profile

 23. Saar

  Ik doe het eigenlijk op dezelfde manier. TV kijken doe ik bijna niet meer, omdat mijn boeken leuker zijn. Ik lees op de trein en zelfs als ik aan het koken ben en even moet wachten op iets in de oven. Er komen allerlei genres voorbij. Ik ga ook graag challenges aan. Zo doe ik ieder jaar via Goodreads een challenge, waarbij ik mezelf een aantal te lezen boeken dat jaar opleg, maar ook heb ik onlangs gewoon de volledige shortlist van De Gouden Boekenuil gelezen om eens nieuwe boeken te ontdekken.
  Als ik de bibliotheek binnen kom dan kijk ik bijna nooit in de rekken, ik neem gewoon wat ze hebben uitgestald bij ‘net binnen’. Mooie kaften of leuke titels verleiden mij dan maar.

  Een heleboel leuke tips in je lijstje Dagmar!
  Saar onlangs geplaatst…Welkom in ons huisje!My Profile

 24. evelien

  Wat een heerlijk artikel! Lezen is geweldig, ik lees nu op dit moment een engels boek: eleanor & park. Ik ben zo benieuwd! Ben er net in begonnen, oh en reizen in de trein is heerlijk. <3

  Liefs!
  evelien onlangs geplaatst…Als er geen grenzen zouden zijn…My Profile

 25. Iris

  Fijn artikel dit! Ik ben de laatste tijd ook weer een stuk meer aan het lezen. Ik kwam er achter dat ik dit weer een stuk minder deed en heb ook doelen voor mezelf opgesteld. Ik vind het heerlijk om in een verhaal te verdwijnen en neem hier ook steeds vaker de tijd voor. Heerlijk!
  Iris onlangs geplaatst…DIY: Jouw handschrift als lettertype!My Profile

 26. Maaike

  Zo leuk als je mensen inspireert om meer te lezen! Zelf maak ik er gewoon tijd voor, ook als ik die eigenlijk helemaal niet heb, haha. Daardoor loop ik nu dus ook 2 boeken voor op mijn reading challenge… Ik ben trouwens niet zo van de dwarsliggers en de e-books, doe mij maar gewoon een papieren boek in normaal formaat. :)
  Maaike onlangs geplaatst…De wondere wereld der inspiratieloosheidMy Profile

 27. Lilian

  Die stapel op je nachtkastje is best een goed idee! Ik was zelf ook een klein beetje in een leesdipje beland, maar ik ben er weer helemaal uit en kan weer genieten van een paar prachtige boeken <3
  Lilian onlangs geplaatst…Boek: Alice in Tumblr-land – Tim ManleyMy Profile

 28. Ginny

  Ik herken je gevoel haha! Zoveel te lezen en zo weinig tijd. Heb momenteel nog 7 wachtende boeken (waaronder 1 schoolboek voor het laatste tentamen van de opleiding… toch wat minder verleidelijk, haha!)
  Ik heb een beetje rondgeneusd op je blog, hij is echt heel leuk! Zo doorgaan, dan kom je er zeker wel!

 29. lieke

  Ja ik lees ook echt heel veel. Neem mijn boek vaak mee. Dus lang leven de Ereader. Ik vind deze uitvinding zo geniaal. Heb er lang aan moeten wennen. Vooral het niet echt omslaan van de pagina’s. Maar het went en scheelt een hoop gewicht in je tas of koffer!
  En je kunt boeken heel gemakkelijk uitwisselen.

  Al gaat er toch niks boven de geur van het boek. Dan leeft het verhaal nog meer bij een gewoon boek!
  Fijne tips. Thanks
  lieke onlangs geplaatst…Lieke feitjesMy Profile

 30. Super artikel! Ik wil ook heel graag boeken lezen maar vooral dan Engelse omdat ik heel graag mijn Engelse woordenschat wil uitbreiden. Ik probeer het maar kan mij er nog niet echt goed toe zetten, meestal zijn vakanties ultieme momenten voor mij om te gaan zitten met een boek maar zelfs dan kan ik nog tè erg afgeleid worden door het willen werken aan mijn blog… :P
  Cherissa Blans onlangs geplaatst…Weekly pictures #9My Profile

 31. Margriet

  Ik lees veel te weinig. Goede tips. Helaas reis ik niet met de trein en ga ik ’s avonds meestal meteen gewoon slapen. Maar heb ik weer eens een goed boek opgepakt dan lees ik dat meestal in het weekend en moet ineens alles wijken zodat ik mijn boek kan lezen :)
  Margriet onlangs geplaatst…Van rok naar rokjeMy Profile

 32. Saranda

  Heerlijke tips, ik ga morgen maar even een half uurtje (minimaal) me-time inlassen om even te genieten van een boek ^^

  Wie weet kom ik wel in een flow en lees ik hm zo hoppa in 1 dag uit :D

  Wat had ik mezelf ook al weer voor doel gesteld, 10? of 20? :p
  Saranda onlangs geplaatst…Lavender dreams – Outfit postMy Profile

 33. Vivian

  Fijne tips! Ik herken het probleem wel: door drukte met studie en vermoeidheid kom ik soms gewoon niet aan lezen toe. Wat dan het beste voor mij werkt, is het gewoon even laten voor wat het is in de wetenschap dat het vanzelf wel weer komt. Of als ik het wel heel graag wil, pak ik een boek dat op mijn lijstje van favorieten staat: daar ga ik meestal snel doorheen en dan krijg ik ook het plezier erin weer terug!
  Vivian onlangs geplaatst…Dit was mijn maand: maartMy Profile

 34. angelique

  Goeie tips, ik heb door school de laatste tijd echt te weinig gelezen. Moet ik maar weer gaan oppakken
  angelique onlangs geplaatst…Keano | CadeausMy Profile

 35. Kirsty

  Fijne tips! Ik lees zelf graag en veel en omdat het ontspannend werkt, maak ik er tijd voor. Stiekem lees ik soms wel meerdere boeken tegelijk omdat ik dan niet kan kiezen welk boek ik het liefst wil lezen haha!

 36. Simone

  Hele fijne tips! Ik reis altijd met de auto, dus die tip kan ik niet gebruiken. Ik heb toevallig afgelopen week ook een artikel met leestips geschreven! Super leuk!
  Simone onlangs geplaatst…Tag / Sharing is CaringMy Profile

 37. Tamara

  Wat een handige tips! Vooral met ebooks gaat lezen vind ik zelf erg makkelijk en heb boeken zo uit

Geef een antwoord

CommentLuv badge