Blog

Help, ik heb geen tijd om te lezen!

Zoveel mooie boeken, maar zo weinig tijd! Als het zou kunnen dan zou ik uren, dagen of zelfs weken blijven lezen. Alleen al omdat er zoveel mooie boeken bestaan die de moeite waard zijn en waar schrijvers zoveel passie en liefde in hebben gestopt om de woorden op papier te krijgen. En dan heb ik het nog niet eens over de personages gehad die voelen als vrienden of zelfs familie. Pure ontspanning ervaar ik bij boeken, maar tijd vliegt! Mijn agenda loopt aardig over, toch lees ik veel. Ik deel mijn ervaring en tips waardoor ik ook door boeken heen vlieg. Lees je mee?

♧ Elke dag een half uurtje – Een half uurtje me-time tussen de hectiek van het dagelijkse door? Dat klinkt als een verademing nietwaar? Ik kan heerlijk ontspannen door een goed boek, waardoor een half uurtje zo voorbij vliegt. Net als de bladzijdes trouwens, zo ga je als een speer als je elke dag 30 minuten de tijd neemt om even te lezen. Wat dacht je van lezen voor het slapengaan? Hup, weg met die telefoon en verwelkom een goed verhaal!

♧ Lezen tijdens het reizen – Niet iedereen kan het, maar ik vind het heerlijk: lezen in het OV. Of ik nu in de trein, bus of auto zit, ik vlieg door boeken heen met een beetje geroezemoes op de achtergrond van medereizigers en een goed verhaal. Dit vormt ook precies de reden waardoor ik zoveel boeken kan lezen. Elke dag reis ik immers een uur heen en terug naar mijn werk. Zo kan ik elke dag de kans benutten om zelfs ruim een uur te lezen. Nu lees ik inclusief een fijne leesflow bijna elke week een boek uit, heerlijk! 

♧ Dwarsligger – Vind je het gewicht van een boek minder praktisch en neem je liever wel een boek mee voor onderweg of in je broekzak? Dan raad ik je de dwarsliggers aan. Deze boeken lezen ook ontzettend prettig, maar zijn net wat handiger qua formaat en gewicht. Het hele verhaal staat erin, zelfs als je even op de bus staat te wachten pak je het er zo bij. Mocht je het nog niet kennen, het is meer dan de moeite waard om te bekijken of het je ligt. Niet alleen voor op vakantie waardoor je zo kilo’s aan bagage kunt besparen (en kostbare ruimte voor in je koffer), maar ook voor in de tas die je dagelijks graag meeneemt.  

♧ Nog-te-lezen-stapel – Op mijn nachtkastje ligt een heerlijke stapel met prachtige boeken, de ene nog mooier en indrukwekkender dan de andere, waar ik mij ontzettend op kan verheugen. Maar deze stapel groeit en groeit, net als mijn verwachtingen en zin om de inspirerende woorden te lezen. Door zo’n stapel kan je niet anders dan uitkijken naar meer verhalen!

♧ E-books – Ik ben geen ster in het lezen van digitaal, maar het zou het lezen zoveel makkelijker maken als ik het wel was. Digitaal is in mijn ogen echt ideaal. Je kunt het overal openen, het scheelt veel gewicht en zelfs lezen in het donker is mogelijk! Ik ben nog steeds verliefd op de geur van nieuwe boeken en het omslaan van een tastbare bladzijde in plaats van een lichte swipe met mijn vinger, anders was ik om! 

♧ Durf te reizen – Door boeken kunnen we reizen zonder dat we onszelf letterlijk hoeven te verplaatsen. Hoe fijn klinkt dat? We kunnen een hoofdstuk openslaan en in een hele nieuwe situatie terechtkomen, zelfs tijdreizen is mogelijk! Paspoort mee, riemen om en go go go! Ga het avontuur tegemoet! 

♧ Varieer in genre – Dol op romans, maar niet vies van een thriller? Kies dan niet voor gemak, maar pak verschillende genres qua boeken aan zodat het verrassend blijft en niet een ‘sleur’ wordt om te lezen. Surprise yourself & have fun! 

♧ Door dik & dun – Een dikke pil kan soms heerlijk zijn, vooral als je een goed verhaal leest waarbij je hoopt dat er nóóit een einde aan zal komen. Maar als je het lekker vindt om ook regelmatig ter motivatie boeken daadwerkelijk uit te lezen, pak dan ook eens een dunner boek. Het variëren zal de leesflow zeker bevorderen!

♧ Reading Challenge –  Daag jezelf uit, ga jij de uitdaging aan? Stel een doel voor jezelf op en lees bijvoorbeeld een boek per maand. Bevalt het goed en is het haalbaar? Zorg dan eerst dat je je doel haalt en stel deze desnoods naar boven bij. Alles wat lukt is winst! 

♧ Wees niet bang om te stoppen – Als je écht niet door een boek komt,  tsja niet de hele bibliotheek of boekwinkel kan je smaak zijn nietwaar? Hoe goed het ook klinkt en hoe lovend de recensies er ook over kunnen zijn, wees eerlijk tegenover jezelf en maak het lezen niet tot een straf die je tot het bittere einde moet uitzitten. Lezen is leuk én meer! 

First things first – Omdat er zoveel mooie boeken zijn, kan het heel aantrekkelijk voelen om ook in meerdere boeken tegelijkertijd te beginnen. Maar of je er echt sneller door gaat lezen? Het eerlijke antwoord erop is ‘nee’. Als je je focust op één titel, dan hoef je alleen de verhaallijnen uit dit boek te volgen evenals alleen deze personages te leren kennen. Lees je alles door elkaar dan moet je je aandacht verdelen. Een stuk efficiënter als je gaat voor het boek bovenaan je wishlist! 

Ik wens je vooral veel leesplezier toe én onthoud: geen smoesjes meer over de overvolle agenda. Als je lezen belangrijk vindt, maak er dan tijd voor en geniet. Je verdient immers me-time en even ontspanning op de dag. Lezen is dromen met open ogen!

Lees jij graag boeken of heb je er echt te weinig tijd voor?

Liefs Dagmar
Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.