Help, ik heb een extreme leesdip!
Dankzij de supertip van @katja_blauw naar het #Boekenfestijn geweest en m'n mini bibliotheek aangevuld met deze toppers Happy weekend! #love #books #autumn #read #blog #instabook #reading #mustread #roman #thriller

Help, ik heb een extreme leesdip!

Ik hou nog steeds van boeken en van lezen, maar… ik heb een extreme leesdip! Ik was van plan om te schrijven dat ik ‘last’ heb van een extreme leesdip, maar daar ben ik snel van teruggekomen. Ik heb er eigenlijk geen last van, het is namelijk zoals het is. Op dit moment vul ik de tijd en ruimte met veel mooie activiteiten en is mijn leesplezier met betrekking tot fysieke boeken erg gestagneerd. Dat kan en soms heb je dat. Al had ik deze leesdip niet echt zien aankomen, want ik lees heel graag met gemak tientallen fysieke boeken per jaar. Nu zijn het gelukkig nog steeds veel e-books, maar ik had niet verwacht dat mijn leesgedrag zo zou veranderen. Ik vertel je meer over mijn leesdip!

Misschien herken je het dat je op een punt komt waarop je even geen behoefte hebt aan boeken. Ook al komen er nog zulke interessante, inspirerende, mooie, informatieve boeken uit en bestaan er al zoveel pareltjes; die leesdip kan je overkomen en mag er zijn. Het is de kunst om over de leesdip heen te komen. Ik heb daar eerder over geschreven – zo kom je uit de leesdip in de leesflow – en het artikel wordt veel en regelmatig bezocht! Ik merk aan mijzelf dat ik even niet de concentratie kan vinden om lekker te ontspannen en te genieten van een goed boek. E-books gaan gelukkig beter, misschien omdat mijn Kobo e-reader lekker licht is en ik deze er makkelijk even bij kan pakken. De leesdip is er eigenlijk een beetje ingeslopen en bovendien zijn daar nieuwe activiteiten en fijne gebeurtenissen voor in de plaats gekomen. Zo heb ik bijvoorbeeld een nieuwe hobby ontdekt waar ik heel graag mijn tijd en aandacht aan besteed: verven met aquarel. Daar beleef ik nu zoveel plezier aan dat ik het lezen eigenlijk niet zo mis. Misschien af en toe even voor het slapen gaan, maar ook dan verlang ik niet per se naar een goed fysiek boek en lees ik vooral even op mijn e-reader of verlang ik naar mijn bed om lekker op te laden en te slapen.

Zo’n extreme leesdip heb ik niet eerder ervaren en ik ben vooral nieuwsgierig wanneer mijn leesplezier weer terug zal komen. Ik voel niet de druk of haast om er vaart achter te zetten, maar daardoor komen er wel wat minder boekrecensies online natuurlijk. Ook deel ik graag recensies van boeken waar ik echt heel erg enthousiast over ben en het enthousiasme heb ik over het algemeen nu niet ten opzichte van fysieke boeken. Gelukkig is het aanbod e-books ook onwijs groot en daar kan ik veel meer van genieten de laatste tijd. Ik ervaar nog steeds wel veel leesplezier tijdens het ontdekken van mooie tijdschriften, het lezen van blogs, e-books en online informatie over onderwerpen waar ik geïnteresseerd in ben. Mijn liefde voor fysieke boeken komt vast gauw weer terug en tot die tijd geniet ik volop van andere activiteiten en mooie hobby’s waar ik energie van krijg. Ondertussen hou ik nog graag de verschijningen van nieuwe boeken in de gaten en groeit mijn nog-te-lezen-stapel. Op een dag zal deze vast weer slinken. Daar maak ik mij niet druk om, heb jij weleens zo’n hardnekkige leesdip gehad? En weet je nog wat jou heeft geholpen om uit de leesdip te komen?

Lees jij graag boeken of e-books? Heb je ooit last gehad van een leesdip?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Simone

    Het valt mee. Maar ik heb wel tijden waarin ik meer lees dan andere. Over het algemeen lees ik alleen zodra ik in bed ga liggen en val dan heel snel in slaap. Met als gevolg dat ik dan steeds maar een paar blz. lees en dan dus vrij lang over een boek doe. Vorig jaar las ik volgens mij 32 boeken, terwijl ik er nu pas 8 gelezen heb. Wss toch een dip dit jaar, haha. Ik moet mezelf voornemen om het boek eerder op de avond erbij te pakken, maar er zijn zoveel andere leuke dingen die ik ook wil doen… (iPad games, Netflix, fotografie cursus etc.)
    Simone onlangs geplaatst…(Ei)landen in Afrika op mijn Bucket List!My Profile

  2. Sanne

    Hier ook een enorme leesdip op dit moment! Dip van jaren welteverstaan, haha. Wel iets wat ik eigenlijk vaker zou willen doen, maar de tijd niet voor maak. Toevallig op dit moment ook een artikeltje over aan het schrijven, ook om mezelf wat te motiveren.
    Sanne onlangs geplaatst…Q&A: (bijna) alles over Mont Saint-Michel bezoekenMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge