Blog

Hebzucht en geheimen in de roman ‘Wij leugenaars’

IMG_0503
Een mysterieus pakketje ontving ik voor mijn blog. Ingepakt met een geheimzinnig kaartje eraan: Lees dit boek. En als iemand je vraagt hoe het eindigt, lieg. Het bleek het boek Wij leugenaars 
te zijn, met minstens zo’n intrigerende cover waardoor ik het andere boek losliet dat ik op dat moment aan het lezen was. Mijn nieuwsgierigheid naar deze jeugdroman had gewonnen. De quote van John Green (auteur van The fault in our stars) gaf de doorslag om niet te wachten op een geschikt moment om te lezen, nee het moest diezelfde avond nog! En ik las en ik las, totdat de laatste pagina door m’n vingers gleed…

Over Wij leugenaars
Cadence is de oudste kleindochter van de machtige familie Sinclair. Elk jaar brengt ze de zomer door op het privé-eiland van haar opa. Heerlijke vakanties met neef Johnny, nicht Mirren en de knappe buitenstaander Gat. Ze vormen een hechte club. Tijdens hun 15e zomer worden Cadence en Gat verliefd op elkaar. En dan gebeurt er iets onomkeerbaars. Nu is Cadence na twee jaar afwezigheid voor het eerst terug op het eiland. Geteisterd door zware migraine probeert ze te achterhalen wat er die zomer is gebeurd. Haar familie zwijgt in alle talen. Langzaam komen de herinneringen boven, maar daarmee ook de leugens en familiegeheimen…

Verontrustend, prachtig en razend knap. Wij leugenaars is onvergetelijk’. – John Green

Over E. Lockhart
E. Lockhart (1967) is doctor in de Engelse literatuur en woont in New York. Ze schreef onder meer de geestige jeugdromans over Ruby Oliver, waaronder 15 jongens, 4 kikkers & ik en Het jongensboek, en won diverse prijzen met haar boeken. Wij leugenaars staat al maanden in de New York Times-bestsellerlijst en werd o.a. door Amazon en The New York Times verkozen tot een van de beste jongerenromans van 2014.

Sneak preview
Welkom bij de prachtige familie Sinclair. Niemand is crimineel. Niemand is verslaafd. Niemand is mislukt. De Sinclairs zijn atletisch, lang en knap. Het doet er niet toe dat een van ons wanhopig, volslagen wanhopig verliefd is. Zo verliefd dat er even wanhopige maatregelen moeten volgen. We wonen (in de zomer tenminste) op een privé-eiland voor de kust van Maussachusetts. Misschien is dat alles wat je hoeft te weten. Behalve dat sommigen van ons leugenaars zijn. Ik ben Cadence, het oudste kleinkind van de Sinclairs. Erfgename van het eiland, het fortuin en de verwachtingen. Nou ja, waarschijnlijk. 

Mijn mening
Ik wil niet dat Wij leugenaars nu al uit is… Eigen schuld, had ik maar ‘langzamer’ moeten lezen, maar ik snakte en verlangde naar de antwoorden. Naar de puzzelstukjes die stuk voor stuk op de juiste plek begonnen te vallen en naar de vondsten van deze zoektocht. Voorop wil ik stellen dat de auteur E. Lockhart onwijs veel talent heeft, haar schrijfstijl is meeslepend en erg beeldend, bijna poëtisch te noemen. Je danst lezend met haar woorden mee die je elke bladzijde meer weten te raken totdat je de familie Sinclair wordt ingezogen alsof je altijd al onderdeel van hen was.

Wij leugenaars bevat een ijzersterk verhaal waarbij je als lezer steeds meer ontdekkingen doet. Ik kon het niet laten om het verhaal te herlezen (dit doe ik écht nooit, vooral niet als ik kijk naar mijn nog-te-lezen-stapel) en trof zodoende weer nieuwe details aan die ik de eerste keer over het hoofd had gezien. Toen leek het nog minder belangrijk, terwijl het al aanwijzingen waren van het complot. Je voelt je als lezer een soort deelnemer aan ‘Wie is de Mol?’, zoekende naar aanwijzingen om antwoorden te krijgen op brandende vragen. Ik heb beloofd om te zwijgen over het einde, ben tevens onderdeel geworden van de machtige familie Sinclair met hun geheimen en maskers, de verschillende gezichten. Ik weet zeker dat je geen spijt zult krijgen om de familie Sinclair te ontmoeten in Wij leugenaars, een boek waar ik in ieder geval razend enthousiast over ben geworden.

Conclusie
Een spannende en meeslepende pageturner voor jong en oud die je niet meer loslaat dankzij de ijzersterke schrijfstijl van E. Lockhart en het indrukwekkende einde. Echt een must read!

Titel: Wij leugenaars, Auteur: E. Lockhart, Uitgeverij: De Fontein , Prijs: €14,99,  ISBN 978 9026 138 04 1 

Lees jij liever romans, thrillers of een ander genre? 

Liefs Dagmar 
Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.