Hebzucht en geheimen in de roman ‘Wij leugenaars’

Hebzucht en geheimen in de roman ‘Wij leugenaars’

IMG_0503
Een mysterieus pakketje ontving ik voor mijn blog. Ingepakt met een geheimzinnig kaartje eraan: Lees dit boek. En als iemand je vraagt hoe het eindigt, lieg. Het bleek het boek Wij leugenaars 
te zijn, met minstens zo’n intrigerende cover waardoor ik het andere boek losliet dat ik op dat moment aan het lezen was. Mijn nieuwsgierigheid naar deze jeugdroman had gewonnen. De quote van John Green (auteur van The fault in our stars) gaf de doorslag om niet te wachten op een geschikt moment om te lezen, nee het moest diezelfde avond nog! En ik las en ik las, totdat de laatste pagina door m’n vingers gleed…

Over Wij leugenaars
Cadence is de oudste kleindochter van de machtige familie Sinclair. Elk jaar brengt ze de zomer door op het privé-eiland van haar opa. Heerlijke vakanties met neef Johnny, nicht Mirren en de knappe buitenstaander Gat. Ze vormen een hechte club. Tijdens hun 15e zomer worden Cadence en Gat verliefd op elkaar. En dan gebeurt er iets onomkeerbaars. Nu is Cadence na twee jaar afwezigheid voor het eerst terug op het eiland. Geteisterd door zware migraine probeert ze te achterhalen wat er die zomer is gebeurd. Haar familie zwijgt in alle talen. Langzaam komen de herinneringen boven, maar daarmee ook de leugens en familiegeheimen…

Verontrustend, prachtig en razend knap. Wij leugenaars is onvergetelijk’. – John Green

Over E. Lockhart
E. Lockhart (1967) is doctor in de Engelse literatuur en woont in New York. Ze schreef onder meer de geestige jeugdromans over Ruby Oliver, waaronder 15 jongens, 4 kikkers & ik en Het jongensboek, en won diverse prijzen met haar boeken. Wij leugenaars staat al maanden in de New York Times-bestsellerlijst en werd o.a. door Amazon en The New York Times verkozen tot een van de beste jongerenromans van 2014.

Sneak preview
Welkom bij de prachtige familie Sinclair. Niemand is crimineel. Niemand is verslaafd. Niemand is mislukt. De Sinclairs zijn atletisch, lang en knap. Het doet er niet toe dat een van ons wanhopig, volslagen wanhopig verliefd is. Zo verliefd dat er even wanhopige maatregelen moeten volgen. We wonen (in de zomer tenminste) op een privé-eiland voor de kust van Maussachusetts. Misschien is dat alles wat je hoeft te weten. Behalve dat sommigen van ons leugenaars zijn. Ik ben Cadence, het oudste kleinkind van de Sinclairs. Erfgename van het eiland, het fortuin en de verwachtingen. Nou ja, waarschijnlijk. 

Mijn mening
Ik wil niet dat Wij leugenaars nu al uit is… Eigen schuld, had ik maar ‘langzamer’ moeten lezen, maar ik snakte en verlangde naar de antwoorden. Naar de puzzelstukjes die stuk voor stuk op de juiste plek begonnen te vallen en naar de vondsten van deze zoektocht. Voorop wil ik stellen dat de auteur E. Lockhart onwijs veel talent heeft, haar schrijfstijl is meeslepend en erg beeldend, bijna poëtisch te noemen. Je danst lezend met haar woorden mee die je elke bladzijde meer weten te raken totdat je de familie Sinclair wordt ingezogen alsof je altijd al onderdeel van hen was.

Wij leugenaars bevat een ijzersterk verhaal waarbij je als lezer steeds meer ontdekkingen doet. Ik kon het niet laten om het verhaal te herlezen (dit doe ik écht nooit, vooral niet als ik kijk naar mijn nog-te-lezen-stapel) en trof zodoende weer nieuwe details aan die ik de eerste keer over het hoofd had gezien. Toen leek het nog minder belangrijk, terwijl het al aanwijzingen waren van het complot. Je voelt je als lezer een soort deelnemer aan ‘Wie is de Mol?’, zoekende naar aanwijzingen om antwoorden te krijgen op brandende vragen. Ik heb beloofd om te zwijgen over het einde, ben tevens onderdeel geworden van de machtige familie Sinclair met hun geheimen en maskers, de verschillende gezichten. Ik weet zeker dat je geen spijt zult krijgen om de familie Sinclair te ontmoeten in Wij leugenaars, een boek waar ik in ieder geval razend enthousiast over ben geworden.

Conclusie
Een spannende en meeslepende pageturner voor jong en oud die je niet meer loslaat dankzij de ijzersterke schrijfstijl van E. Lockhart en het indrukwekkende einde. Echt een must read!

Titel: Wij leugenaars, Auteur: E. Lockhart, Uitgeverij: De Fontein , Prijs: €14,99,  ISBN 978 9026 138 04 1 

Lees jij liever romans, thrillers of een ander genre? 

Liefs Dagmar 
Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 32 reacties.

 1. Renske

  Dit boek wil ik nog erg graag lezen. Jouw recensie heeft mij overgehaald. Dit klinkt als een tof boek waarin je volledig meegesleept wordt. :)
  Renske onlangs geplaatst…Tip – Trivia CrackMy Profile

 2. Linda

  Dit boek heb ik volgens mij eerder al iets over gehoord, ik ga eens in de boekhandel kijken binnenkort! (heb nog een boekenbon van mijn verjaardag liggen, yes!) Het spreekt me erg aan, ik ben echt een thrillerlezer en ik hou heel erg van ingewikkelde verhalen en plots waarbij je tot de laatste pagina niet weet wat er gaat gebeuren.
  Zo is van de week het 5e deel in de thrillerserie van Nicci French (rondom Frieda Klein) ein-de-lijk uitgekomen (ik heb alle delen tot nu toe, maar er zit steeds iets van 1/1,5 jaar tussen voor er een nieuw deel uitkomt) en ik moet ook – net als jij met dit boek – echt mijn best doen om ‘m niet in één keer uit te lezen :)
  Linda onlangs geplaatst…Opening tentoonstelling, netwerken en visitekaartjes.My Profile

 3. Joyce

  Leuk is die he?! Ik heb hem tijdens mijn vakantie in het Engels gelezen en ik wilde ook alleen maar verder!
  Joyce onlangs geplaatst…Carrot cakeMy Profile

 4. Karlijn

  Sowieso één van mijn lievelingsboeken. Ik heb hem afgelopen zomer gelezen en moet er nog vaak aan denken. Ik was er meteen door gegrepen en kon het boek gewoon niet aan de kant leggen. Ik vond het ergens ook een heel zielig verhaal. Hoe een familie zo uit elkaar kan vallen. Haar andere boeken zijn ook aanraders! X
  Karlijn onlangs geplaatst…Dorp VS Stad, wie wint?My Profile

 5. Ariane

  Wat lijkt dit me een gaaf boek! Bedankt voor de tip.
  Ariane onlangs geplaatst…UnoMy Profile

 6. Esther

  Wow hoe leuk dat je er zo’n spannend kaartje bij kreeg. Ik zou ook mega nieuwsgierig zijn en gelijk gaan lezen. Ik lees nu The Rosie Project en daarna ga ik mega snel dit boek aanschaffen, kan niet wachten hihi! Liefs
  Esther onlangs geplaatst…Sportkleding tip!My Profile

 7. Nienke

  Klinkt als een erg goed boek! Ik heb ook nog een hoop boeken liggen die ik nog moet lezen maar deze gaat denk ik ook om mijn lijstje van boeken die ik nog moet lezen!
  Nienke onlangs geplaatst…Lisette Jonkman – GlazuurMy Profile

 8. Jasmijn

  Ik heb het boek kort geleden nog gelezen, maar dan in het Engels! Ik vind het geweldig! Het einde vond ik ook indrukwekkend. Ik was heel even verbaasd toen ik zag dat dit boek er ook in het Nederlands is, maar ik vond het vooral heel leuk, want als je niet goed bent in Engels kan je het toch lezen. Het is heel grappig dat ik alles wat je laat zien, zoals het briefje wat je erbij kreeg of de preview, in het Engels gelezen heb. Ik raad dit boek ook zeker aan!

 9. Charlotte

  Je hebt me overtuigd! Dit boek moet en zal ik lezen van zodra ik terug wat meer tijd en ademruimte heb. Ik ben zo benieuwd!
  Charlotte onlangs geplaatst…Flashback Friday #1My Profile

 10. Eline

  Ik ontving hetzelfde pakketje, ik vond het zo bijzonder! Hij ligt bij mij klaar om als eerst volgende te lezen, maar wil door jou review er nu al in beginnen :D
  Eline onlangs geplaatst…Tiffany & Co WishlistMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge