Blog

Hartvol – De kracht van zelfcompassie

hartvol

Harvol
Hartvol is met liefde en warmte geschreven door Marlou Kleve. Dit voel je op elke bladzijde en A.W. Bruna heeft er een prachtige uitgave van gemaakt. Alleen al bij het horen van de titel kreeg ik kippenvel, wat is ‘hartvol’ toch een mooi woord! De afgelopen periode hebben wij geen gemakkelijke tijd gehad en dit boek voelde als een cadeau om vooruit te mogen komen. Ik heb er zoveel kracht en wijsheid uit mogen halen én ik heb dankzij Hartvol weer mijzelf gevonden.  Dit gun ik iedereen en daarom deel ik deze boekentip graag met jou, veel leesplezier!

Over Hartvol
Aardig zijn voor jezelf, zoals je dat ook bent voor een goede vriend(in) of anderen om wie je geeft, dat is niet altijd even makkelijk. Meestal zijn we voor onszelf veel harder dan voor anderen. Dat kan ook anders. Zelfcompassie geeft je praktische handvatten om jezelf te steunen op moeilijke momenten in je leven, want juist dan kun je wel wat begrip gebruiken: van hard naar hart voor jezelf. Marlou Kleve laat je in dit toegankelijke en wetenschappelijk onderbouwde boek kennismaken met de helende kracht van zelfcompassie. Ze laat zien hoe je zelfkritiek en perfectionisme kunt loslaten, om in plaats daarvan je hart te openen voor vriendelijkheid, verbondenheid en levensgeluk. De Amerikaanse auteur Kristin Neff, bekend van haar internationale bestseller Zelfcompassie, schreef het voorwoord.

Over Marlou Kleve
Marlou Kleve (1969) is gecertificeerd mindfulness- en zelfcompassietrainer. Ze studeerde Algemene Letteren in Amsterdam en heeft trainingen gevolgd bij onder meer Kristin Neff en Christopher Germer. Als redacteur werkte ze ruim tien jaar voor diverse televisieprogramma’s bij de VARA. Haar journalistieke kracht om snel tot de kern van de zaak te komen bracht haar ook in contact met haar eigen drijfveren. In 2010 besloot ze haar hart te volgen en een eigen coachingspraktijk op te zetten.

hartvol

Mijn mening
Soms sla je een boek open en krijg je overal kippenvel; je wordt geraakt. Hartvol was een schot in de roos en al bij de eerste bladzijdes voelde ik een soort rust over mij heen komen en betrapte ik mijzelf op glimlachen naar het boek. Ik genoot van elk woord dat ik mocht lezen: elke zin was herkenbaar en waar! Marlou Kleve heeft dit boek op zo’n mooie manier geschreven dat het lijkt alsof je met een goede vriendin op de bank zit waarbij je tips mag ontvangen om dichterbij jezelf te komen. Bovendien is dit geen loze belofte van het boek, Marlou Kleve krijgt dit écht voor elkaar! Ik sta nu een stuk bewuster in het leven en durf weer mijn hart te openen en deze te volgen. Enerzijds werd ik meegesleept door de inspirerende tips en inzichten waardoor ik niet kon wachten om Hartvol uit te lezen, anderzijds moest ik af en toe op de rem trappen om de levenslessen echt tot mij door te laten dringen. Dat maakt het boek tegelijkertijd erg indrukwekkend: je pakt het zo weer op en het is erg toegankelijk. Qua onderwerpen, opdrachten en inzichten is het goed in balans en ik heb Hartvol voortaan op mijn nachtkastje liggen zodat ik er nog regelmatig doorheen kan bladeren. Ik hoop dat iedereen het op een dag zal lezen, het heeft voor mij in ieder geval voor een groot positief verschil gezorgd hoe ik mij nu voel en dat gun ik iedereen. Ik wil Marlou Kleve hartelijk danken voor het schrijven van dit fantastische boek; geweldig hoe je anderen vooruit helpt!

Conclusie
Dit boek is echt een cadeautje om te mogen lezen. Hartverwarmend geschreven, vol inzichten en mooie tips om dichterbij jezelf te komen. Open je hart voor de liefdevolle woorden die Marlou Kleve jou mee wil geven. Geniet van dit proces: van hard naar hart voor jezelf.

Hartvol | Marlou Kleve | ISBN 9789400508927 | Lev. \ A.W. Bruna | €18,99 | 256 pagina’s | Klik hier voor het e-book

Ben jij aardig voor jezelf?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.