Recensie Happy Life Mascha Feoktistova #MaschaHappyLife

Recensie Happy Life Mascha Feoktistova #MaschaHappyLife


Yes, ik ben de trotse eigenaresse van een gesigneerd exemplaar van ‘Happy Life’! Dit is hét boek van Mascha a.k.a Beautygloss, zij is de grootste vrouwelijke influencer van Nederland (Bron: Blogmij). Ik keek als ultieme booklover enorm uit naar de verschijning van deze topper en nog voordat het boek verschenen was, stond het op de eerste plek bij Bol.com. Happy Life verstootte bestseller ‘De Kraamhulp’ van Esther Verhoef en tijdens de Beautygloss pre-party werd het eerste boek overhandigd aan een trouwe volger. Nu kunnen we er met z’n allen van genieten!

Mascha Beautygloss boek Happy Life

Mascha is professioneel beautyblogger en met haar blog Beautygloss.nl heeft zij meer dan 100.000 volgers per dag. Naast haar blog, zijn ook haar socialmediakanalen zeer succesvol waaronder ook haar YouTube-kanaal. Ik volg Mascha al jaren, van haar leerde ik immers mijn make-up op de juiste manier te gebruiken. Ook haar persoonlijke touch die zij in haar artikelen doorvoert, sprak mij toen al aan. Ik ben met Mascha ‘opgegroeid’, zij leerde mij immers belangrijke tips en tricks om mij vrouwelijk te voelen. Zij is een groot voorbeeld én inspiratiebron voor mij, extra leuk dat ik dus één van de 1000 gesigneerde exemplaren kon kopen op de pre-party. Op beide dagen van de Beautygloss party zijn er ongeveer 2000 boeken verkocht en nu worden de boeken uitgeleverd aan boekhandels. Momenteel gaat het zo goed met de verkoop dat er een tweede druk gemaakt wordt, een heerlijke boost voor de boekenmarkt!

Mascha Beautygloss boek Happy Life

Mascha’s boek ‘Happy Life’ gaat verder dan beauty. Het boek vertelt in vlot geschreven verhalen over liefde, genieten, jezelf zijn en carrière. Maar ook neemt het moeilijkere onderwerpen onder de loep, waaronder ‘nee’ durven zeggen en wat erbij komt kijken als je uit huis gaat. Je leest in ‘Happy Life’ niet alleen de mooie kant van het leven, want Mascha deelt juist ook de moeilijkere momenten en combineert dit met haar ervaringen en kijk op situaties. Toen ik het boek las ‘hoorde’ ik het Mascha bijna vertellen, met haar leuke humor en herkenbare voorbeelden tussendoor maakte zij het boek heel levendig.

Mascha Beautygloss boek Happy Life

Waarom ik zo blij word van het boek? Dat begint al bij het openslaan, waarbij in het omslag het prachtige Beautyglosslogo is verwerkt. Nu ik zelf ook bij een uitgeverij werkzaam ben, zie ik dat juist de details een verschil kunnen maken en ik vond dit zo’n sterke toevoeging! De mooie sfeerfoto’s gemaakt door Alexander Sporre, maken het boek helemaal af. Daarnaast is het boek heel toegankelijk geschreven, kan ik mij goed identificeren en herkennen in de situaties én is het heel inspirerend. Er staan fijne en realistische tips in (bijvoorbeeld over de to-do-lijstjes) en ik volg haar blog natuurlijk ook vanwege haar enthousiaste schrijfstijl, dit vind je ook terug in Happy Life! 

Mascha Beautygloss boek Happy Life

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leuk detail: in het hoofdstuk ‘School’ schrijft Mascha onder andere over het belang van je diploma en het doorzetten bij het afstuderen. Toen ik de laatste zin van dit hoofdstuk las ‘ Het feit dat je een opleiding volgt, toont ambitie en doorzettingskracht. Nog een klein stukje en dan ben je er!’, dacht ik verdorie, je hebt helemaal gelijk! En ik ging aan de slag, daarom eindig ik hier ook even deze review, want dankzij Mascha dacht ik weer aan mijn scriptie die eenzaam in het hoekje lag. Hup oppakken en door met de laatste loodjes.

Mascha Beautygloss boek Happy Life

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt het boek van Mascha onder andere bestellen via Bol.com voor 14,95 (ISBN 97899461561589).

Happy Life is een echte musthave voor op je nachtkastje, want ik word er instant happy van!

Heb jij het boek Happy Life al gelezen of ben je er nieuwsgierig naar?

Liefs Dagmar
Follow me on

Dit bericht heeft 37 reacties.

 1. Svenja

  Leuke review, en wat goed dat je door het boek van Mascha weer motivatie kreeg om aan je scriptie te gaan werken ;) Ik ben heel erg benieuwd naar het boek en ga het zeker ook een keer lezen!

 2. Joyce

  Suoer gaaf! Ik kreeg vannacht een mailtje dat het boek verzonden is. Dus ik begin vanavond met lezen. Ik kreeg gisteren al een app van anne dat ik er heek vaag jn sta met een foto van de BG party! Zo grappig

 3. Sophie

  Ik heb ‘m nog niet gelezen (maar hij ligt klaar om gelezen te worden, ik moet nog 6 bladzijden van mijn huidige boek haha!) maar ik ben heel erg benieuwd :-)

 4. Ik heb hem nog niet gelezen maar wil deze week zeker even langs de boekwinkel gaan! Hoor er zoveel goede verhalen over en ben erg benieuwd!

 5. Pink it!

  Leuke review! Ik twijfelde een beetje over dit boek eigenlijk wilde ik hem niet kopen, maar door jouw review ben ik wel heel erg enthousiast er over geworden x

 6. Ingeborg

  Ah fijne review! Ik heb hem via bol.com besteld, en ik krijg hem hopelijk vandaag binnen!

 7. Tineke

  Hele leuke review, super leuk geschreven meid. Ik ben nu wel erg nieuwsgierig naar het boek!
  Liefs

 8. Kirsty

  Ik wil deze zeker nog gaan lezen, het lijkt me echt een heel leuk boek! :)

 9. jewelyz

  Ah ik ga hem binnenkort ook bestellen! Succes met je scriptie!

 10. Bij mij komt ‘ie vandaag binnen. Ik lig al onder de brievenbus, haha! Fijn dat het boek een goede motivatie is geweest; wie zegt dat blogs alleen maar afleiden van je schoolwerk ;-)? Ik ben héél benieuwd. X

 11. Justine A

  Ik kan niet wachten tot ik kan beginnen met lezen. Maar eerst de andere uitlezen! Lijkt me een awesome boek.

 12. Tessa

  Het uiterlijk ziet er al heel erg aantrekkelijk uit! Ik ben heel erg benieuwd naar het boek! Het lijkt mij echt tof om te lezen :D

 13. Suzanne

  Ik ben er wel erg nieuwsgierig naar en ga hem zeker bestellen. Ik volg Mascha echt al sinds het begin van haar blog, dus ik ben erg benieuwd.

 14. Het lijkt me echt een leuk boek en wat fijn dat je er weer extra doorzettingsvermogen uit kan halen! Succes met je scriptie!

 15. Sarah

  Lijkt me een heel leuk boek, ik ga hem zeker kopen! :) Succes met je scriptie :D

 16. Kimberly

  Ik ben er zooo benieuwd naar! Binnenkort komt ze in een boekhandel hier op dorp signeren dus dan koop ik het boek zeker en ga ik even langs :D Mooie recensie heb je geschreven, ik kan niet wachten om happy life te lezen!

 17. Cindy

  Ik wil deze voor mijn verjaardag en ik ben volgende week jarig. Dus wie weet…

 18. Esmée

  Dat boek ziet er echt mooi uit! Als mijn huidige boek uit is, dan ga ik deze zeker bestellen. Ik ben erg benieuwd. x

 19. Linda

  Enorm leuk dat je een gesigneerd exemplaar hebt weten te bemachtigen :)
  Zelf ben ik ook heel erg benieuwd naar het boek en zal het zeker binnenkort bestellen, ik denk dat ik nog een hoop van haar kan leren.

 20. xEssaly

  Je review is erg leuk om te lezen! Ik ga dit boek ook zeker halen!

 21. Kim

  Leuk! Ik heb het boek gister gekocht en al een beginnetje gemaakt :) Ben benieuwd naar de rest van het boek!

 22. Ik ben serieus verliefd op dit boek geworden. Ik voel me ook serieus happy en geïnspireerd als ik dit lees.

Geef een antwoord

CommentLuv badge