Blog

Grote kleine leugens, hoe denk ik erover?


Leugens. Je neus groeit ervan, je wordt er onrustig door en het breekt het vertrouwen af. Leugens kunnen ijzersterk zijn en relaties kapot maken. Of je nu kleine of grote leugens de wereld in helpt, eerlijkheid duurt het langst. Helaas duurde het lezen van Grote kleine leugens niet zo lang als ik graag zou willen (aan dit boek mocht nooit een eind komen!), nieuwsgierig naar mijn mening erover? Lees dan vooral snel verder!

Over Grote kleine leugens
Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse ouderfeest in een chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur. En een van de ouders: dood. Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het aller gevaarlijkst zijn…

Over Liane Moriarty
Grote kleine leugens biedt een briljante kijk op ex-mannen en nieuwe vrouwen, moeders en dochters, op schoolpleinschandalen en de leugens die we onszelf vertellen om te overleven. Met haar nieuwe roman bewijst Liane Moriarty wederom dat ze een ster is in het schrijven van vlijmscherpe, grappige, soms pijnlijke maar altijd intrigerende pageturners.

Grote kleine leugens beklijft zelfs nog meer dan Het geheim van mijn man.’ – THE NEW YORK TIMES

Mijn mening
Mag ik allereerst mijn complimenten geven aan de vormgever van dit boek? Is de cover geen plaatje? Het omslag sprak mij gelijk aan en triggerde mij enorm, ook al bij haar vorige boek Het geheim van mijn man overigens. Echt een briljante insteek om deze stijl zo mooi door te voeren, geweldig gedaan! Daarnaast krijg je echt ‘heel veel boek’ en kwaliteit voor de prijs, je betaalt twintig euro voor ontzettend veel leesplezier. Ik zou hier ook meer voor neer willen leggen, alleen al vanwege de geweldige schrijfstijl waarvoor Liane Moriarty als auteur staat. Haar manier van schrijven sleurt mij het boek in en zorgt ervoor dat ik er amper meer uit kom. Zij schrijft zo meeslepend en levensecht dat ik onmogelijk niet positief kan worden van haar verhaallijnen. Mocht Liane Moriarty met een nieuwe titel komen dan sta ik gelijk in de rij om deze te reserveren.

Wat mij zo aansprak? Heb je even? De onderwerpen als ‘schoolpleinschandalen’ en de ‘overlevingsmodus’, maar ook de indrukwekkende manier waarop Moriarty je meeneemt in het verhaal en de wijze waarop je je als lezer goed kunt identificeren met de personages. Alles lijkt te kloppen aan Grote kleine leugens, in mijn ogen echt een aanrader en ik hoop dat het wederom een groot succes zal worden. Op naar een mooi plekje in de bestseller 60!

Conclusie
Een briljante en intense pageturner die veel indruk op mij heeft gemaakt!

Grote kleine leugens – Liane Moriarty – Uitgeverij A.W. Bruna – ISBN 9789400506138 – Prijs 19,99 – Pagina’s 448 – Klik hier voor het e-book

Heb jij al een keer een boek gelezen van Liane Moriarty?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.