Blog

Groen in elke ruimte door Modeste Herwig

20170727_204140Ben ik een plantaholic? Absoluut! En daar ben ik ook nog eens trots op. Ik ben dol op (kamer)plantjes – zoals je wellicht al aan mijn Instagram feed hebt kunnen zien – en ons huis geeft het een fijne sfeer mee. Planten maken een kamer helemaal af. Toen ik las over het boek Groen in elke ruimte was ik gelijk onwijs nieuwsgierig, want dit boek helpt je op weg om je eigen groenstijl te bepalen én de mooiste planten te kiezen die bij jou en je interieur passen. Lees je mee?

Over Groen in elke ruimte
In Groen in elke ruimte helpt Modeste Herwig je op weg om je eigen groenstijl te bepalen en de mooiste planten te kiezen die bij jou en je interieur passen. Zie je kamerplanten niet alleen als decoratie, maar als levende kamergenoten die de juiste verzorging nodig hebben. In de hoofdstukken Nice to know en Need to know krijg je praktische tips en advies over bijvoorbeeld water geven, temperatuur en voeding. In Meet the plants zijn ruim 200 soorten afgebeeld en lees je in de plantenbeschrijving alles wat je moet weten om ze mooi en gezond te houden. Je komt bekende soorten tegen, maar ook de allernieuwste kamerplanten zijn opgenomen. Dit boek geeft je alle informatie die nodig is om met succes binnenshuis te tuinieren, inclusief inspirerende stylingtips.

Over Modeste Herwig
Modeste Herwig schreef ruim veertig tuinboeken. Ze ontwerpt tuinen en maakt veel reizen om de mooiste tuinen te fotograferen. Haar werk verschijnt geregeld in internationaal gerenommeerde tijdschriften. Recent verscheen Ontwerpen en planten voor kleine tuinen.

Mijn mening
Ben je dol op (kamer)planten of wil je er juist meer over leren? Groen in elke ruimte is het perfecte boek voor jou. En voor mij! Want in deze recensie kan ik amper mijn enthousiasme verwoorden; ik werd zó ontzettend blij toen dit prachtige boek bij mij op de mat viel. Het bevat niet alleen sfeervolle foto’s, inspiratie en te gekke interieurtips, maar ook nog eens een variatie aan planten met passende uitleg die op een toegankelijke manier geschreven is. Of je nu groene vingers hebt of niet; het stylen van een ruimte met een plant, maar ook het verzorgen ervan wordt op een gepassioneerde manier met ons gedeeld. Want als er iets is wat je op elke bladzijde voelt, dan is het wel het plezier en de passie waarmee Modeste Herwig haar liefde voor kamerplanten aan ons vertelt. Voor dit boek heeft zij zo’n tweehonderd verschillende planten verzameld die binnen in een pot groeien. Van klassiekers zoals de Ficus, maar ook nieuwe kamerplanten die nog maar net op de markt zijn. Voor elke ruimte in je huis vind je wel een geschikte kamerplant, zeker met de leuke tips die Modeste Herwig in Groen in elke ruimte met ons deelt.

Conclusie
Een schitterend boek waar je zelfs als plantaholic nog veel van kunt leren! Prachtig vormgegeven en erg inspirerend. Een boek dat ik vol trots op tafel laat liggen, zodat anderen er ook in kunnen ‘bladeren’ (om even in planttermen te blijven).

Groen in elke ruimte | Modeste Herwig | Uitgeverij TERRA | 192 pagina’s, kleur en met flappen | ISBN 9789089897268 | €20,-

Heb jij veel (kamer)planten? En weet jij welke planten passen bij jouw interieurstijl?

Liefs, Dagmar

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.